Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 28

• 24 876
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010005583
Здравейте!
Това превантивно ли се пие или трябва само когато човек е болен? А може ли да се комбинира с обикновените витамини за бременни и кърмачки?

# 496
Това е въпрос за ЛЛ. Лекарства не се пият без предписание,било то и витамини или добавки.

# 497
Различно, зависи какво целите. Това и витамините нямат общо. Имайте предвид, че не е добре да се пият хаотично имуностимулатори.

# 498
Благодаря ви, ще ги спра и ще пиша дали има промяна!Може да бъде полезно и за други мами.

# 499
Днес вдигам много високо кръвно, може би ще сте наложи прием на хлофазолин, обадих се на ЛЛ, въпросът ми е след колко време ще мога да кърмя, след приемът му, знам че не е позволен

# 500
В e-lactancia пише, че единична доза не би била проблем, иначе лекарството се класифицира като такова с висок риск. Време на полуразпад 6-24 часа, не знам как да го тълкувам. Ето информацията: http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/clonidine-hydrochloride/synonym/
В сайта са изброени доста алтернативи с много нисък риск при кърмене.

# 501
Т 1/2 е 6- 24 часа. 3 до 7 пъти да се изчака,взимаме най-големите стойности 24*7= 168 часа е оптималното време за изчистване от организма.

Тъй като това не е въпрос за ЛЛ, а за специалист кардиолог например,свържете се с такъв и обсъдете. Както и Ваня е казала, множество безопасни алтернативи, консултирайте се коя във вашия случай е адекватна.

# 502
  • Terra incognita
Привет отново от мен! Бебка е вече на 3м и от известно време е в някакъв период, денем почти отказва да суче, ако инициирам кърмене се дърпа, нервничи и реве и отказва да засуче. Успокоява се само с бибата. Нощем суче спокойно. Трябва ли да се притеснявам, че не хапва достатъчно, или тя сама си знае? Като прави така не настоявам много, защото става по- зле. Дебна момент, когато е в добро настроение но пак не яде с охота. Не изглежда да има здравословен проблем. Често сменя настроенията, оонякога е нервна, яде си ръцете. Не знам зъби ли са, или скок в растежа.

# 503
Същата работа е и при мен. Все едно аз съм го писала. Малката е на 3 месеца и от скоро се дърпа при хранене. Вече си мисля, че нямам достатъчно кърма. Суче около 2 мин и започва да плаче и да се дърпа. Преди кърмех по 15 мин на гърда, сега ако направи общо 10 мин. съм щастлива. Защо така?

# 504
  • Terra incognita
Аз не мисля, че кърмата ми е намаляла, напротив, от малкото сучене гърдите ми се втвърдяват, даже онази вечер напипах и бучка, при ръчно изстискване потича добра струйка. А тя даже и не засуква, за да разбере дали има или няма кърма. Според мен е някакъв скок в растежа, превъзбудени са. Или може би зъби  а може и двете.

# 505
Ограничи даването на биберон до моментите,когато се е наяла и вече не суче, а се приспива например. Бързо свикват с бибероните, в първите месеци не е желателно да се ползват. Следи наддаването. Ако е добро, скъсения интервал на хранене не е проблем. Кожа в кожа,кърмене на тихо,затъмнено място, където бебето не се разсейва.

Лапането на ръцете е съвсем нормална,очаквана и нужна фаза, през която минават бебетата. Показва,че се развива нормално човечето. Не бива да бъде ограничаване в изследването на ръцете си. Не е задължително да са зъби,малко рано е,но и такива случаи има.
Полезна статия http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html

# 506
Т 1/2 е 6- 24 часа. 3 до 7 пъти да се изчака,взимаме най-големите стойности 24*7= 168 часа е оптималното време за изчистване от организма.

Тъй като това не е въпрос за ЛЛ, а за специалист кардиолог например,свържете се с такъв и обсъдете. Както и Ваня е казала, множество безопасни алтернативи, консултирайте се коя във вашия случай е адекватна.

Благодаря момичета за отзивчивостта, за сега не съм приемала хлофазолин, дано не се наложи...свалих кръвното само с чай, изпила съм 3 -4 пакетчета от него, но Незнам след колко време мога пак да кърмя, снимам съдържанието

Не искам да спирам кърмя, изпитвам ужасно чувство за вина, дано всичко де размине....

# 507
Няма проблем да се кърми след чая, възможно е обаче да се забележи леко намаляване на количеството ( не е задължително, но има мента, тя едва ли е в големи количества и ме съмнява изобщо да окаже влияние, но все пак да кажа,че има такова действие при някои жени).
Щом помага чайчето, чудесно. Но ако пак се повиши кръвното, иди на специалист направо.

# 508
Кактусче, В е лактация като напиша маточина и глог ми излиза, че има риск при кърмене, или това е за някакви лекарства, Незнам...
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/hawthorn/product/
А останалите билки влияят само върху количеството кърма, така ли?

Със сигурност ще посетя специалист, но това ще е в понеделник чак, а дотогава трябва да пия нещо ако пак започне да се качва, защото в спешното бият само хлофазолин, а това означава край на кърменето, която аз не искам.

# 509
И двете са ок. Глогът излиза като нисък риск,защото е слабо изследван. Но като прочетеш: At latest update no published data on excretion into breast milk was found.
Few and mild side effects have been described. Given their lack of toxicity with usual doses, consumption at minimal doses and for short periods during lactation would have little or no risk.

Няма до момента индикации да преминава в кърмата и да има каквото и да е влияние или риск.
Тексът е важен, четете си го като проверявате.

Предвид присъствието и на двете билки в нормалните билкови чайове, никакъв проблем нямаш.
От останалите билки съм коментирала една конкретна. Прочети пак поста. Само ментата има подобно действие,но в такава смес, нейното количество ще е твърде малко,за да окаже влияние.

Никой няма право да дава лекарство, с което пациентът не е съгласен. Казваш не желая това лекарство, мога да приемам някое от тези алтернативи. Дръжте си на правата като пациенти. Има хора алергични към медикаменти, как мислите се оправят те? Информирано съгласие трябва винаги да има от страна на пациента, ама винаги.

Второ, при най-лошия възможен случай и прием на този медикамент, това не зночи край на кърменето,а поддържане на лактацията с цедене и изхвърляне на кърмата в съответствие с периода за очистване на медикамента от организма. За една седмица нито спира кърма, нито бебе се отбива.

Общи условия

Активация на акаунт