ОСМИ клас 2020/2021 - Тестове, контролни и диктовки, в паузата пък снимки по пантофки!

• 24 574
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Кой е толкоз наивен да си помисли, че ако гимназистите минат ДО ще си стоят вкъщи? Ще учат ДО, после ще излизат по молове, кина или заведения. Като крайно ще се получи омешване на потоци, некачествено преподаване и малко време за учене, защото във времето за учене гимназистите ще си наваксват липсата на социални контакти. И кой и как ще ги спре?

# 526
  • София
Не искам да съм нито на учители на мястото, нито на лекари. Но съгласете се, че ако става дума за животи на близките ви, образованието ще е на втори план. Все повече случаи има на върнати болни по различни причини, болниците няма да издържат. За мен има как да има добро ДО и трябваше да се поработи по тази линия през лятото, а не да се надяваме на чудо, което през зимно-есенния сезон няма как да стане. И пак казвам - не съм черногледа, реалист съм. Мерките, които работят не са приложими обаче в общество като нашето - с нулева дисциплина.

# 527
  • София
Дам, Мария, това го повтарям и аз!
И ако пролетта го удържах да не обикаля, то сега дори няма да направя опит за такова нещо.
И ако в училище, в клас, са едни 26-27 деца, едни и същи всеки ден, то в МОЛа ще се съберат компания от НЕГ, СМГ, НПМГ и АК, това му е компанията. Утре ще се срещне с момчетата от класа, а те от своя страна, с Бог знае кой....

# 528
Те трябва да са под карантина и не си стоят вкъщи, а какво остава без карантина. Моето  ми разправя, че приятел  му казал, че учи от вкъщи, защото от класа има две деца с COVID. Ама му казал едва след като се видели. Синът ми го е  попитал защо тогава излиза, а детето рекло, че не е болно. На въпроса дали си е правил тест, отговорил, че не е:smile:
Момичета, да са ви живи и здрави имениците! Само хубави неща да им се случват!

# 529
  • София
Мария, някои ще си стоят. Стоят си и сега, че и на училище ги карат родители, за да избегнат пътуването в градския транспорт. Така са решили, така процедират. Ограничават контактите, но не жертват училището. Няма лошо, искат си присъствено, децата си носят като хората маските, а  ограниченията им са  извън него. И избрали ДО също има и при все, че е скапано или никакво последното, продължават да държат децата си у дома и да търсят усилено варианти как да се наваксва пропуснатото. Това си е техен избор и си носят последствията. Тоест уж  всеки има опцията за избор, а се оказва, че баш болшинството няма да има такъв, защото има една група хора, които са точно в графата, която описваш....Искат ДО заради страхове за рискови близки, децата им обаче ходят на училище и към момента. Искат го за всички, защото съзнават напълно негативите му и не желаят децата им да са единствените изоставащи в по-дълъг времеви план.. Ако беше иначе, вече да бяха подали молби за  ДО въпреки всичките му минуси. Но не са и въпреки това са най-напористи в исканията за дистанционно и  най-активни във виртуалните дискусии в разни групи.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 09:01 от пенсионирана русалка

# 530
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Живи и здрави да са ви момчетата, Дикси и мама Мони! 🍀🍀🍀

# 531
Честито на адашчетата! Здраве и късмет на всички! Flowers Four Leaf Clover
                      В тая бъркотия направо забравих ,че има и празници! Yum
                      clevermary, аз за това постоянно пиля на тема "обличайте се"! Като вляза при дечурлигата и следва - обличаме се,защото това е първото ,което казвам вместо поздрав. Yum
                      Ровя из нета и слушам ТВ-то.Е,най-после чух колко ефективно е ДО.В ефир казаха,че присъственото е по-добрия вариант и че при ДО има доста пропуски.Не съм убедена как точно се учи чужд непознат на цялото семейство език.Имам на ум ЯЕ! Thinking Гледам много японски филми със субтитри на руски,но......все още не съм го научила! Smiling Imp Ядосвам се ,че младежът беше приет АЕ/РЕ и след това бе приет АЕ/ИЕ.Ако беше останал с РЕ проблем нямаше да има.Сега ,като знам,какво е след ДО положението с ИЕ направо място не мога да си намеря.
                      И сега слушам за "болни",а не за "заразени" и направо подскачам.Ами направете най-после разлика между двете понятия.При това спиране на прием за други заболявания и планирани операции се питам дали някой ще ни каже колко хора ще загубят живота си,защото не са получили адекватно лечение.Колкото и да се мъча не мога да приема тази истерия и манипулация.Ясно е,че има опасен вирус ,но с какво помага паниката и нагнетяването на отрицателни емоции.Едно нещо не чух разумно.Като са захванали една и съща мантра направо ми призлява.И най се дразня за баровете - излиза по техните приказки,че децата ни не излизат от нощни клубове и барове.Пък и родителите там спят. Smiling Imp

# 532
Мисля, че ако се направи възможност за синхронно обучение навсякъде, ако се направи по-строг контрол на входа на училището, без да се правят изключения за "остатъчна кашлица", "лека хрема" и подобни, тогава ще има естествено намаляне на присъстващите без леко болните да са ощетени и да изпускат.
За учителите можеше да измислят плексигласови прегради като стена от първия чин до дъската и да ги бяха снабдили с микрофон и хем нямаше да се мъчат с маски в час, хем щяха да са си съвсем отделени. Изобщо толкова неща можеше да се направят за 4 месеца лятото...
Аз също сутрин карам Ния до училище, за да не е в пълното метро, но на обяд тя си иска да се прибира със съучениците. Казва, че не е пълно метрото тогава.

# 533
Ми да се, можеше. Ама не се. Какво да направим сега. Вече каквото кажат, това е.

# 534
Благодаря за пожеланията, момичета! Heart
Мони, да е щастлив и твоят именик Heart Eyes

Именикът още е в реанимация, посърнал разбира се. Снощи ми каза, че са му пускали да гледа анимация - Рио, за да му повдигат духа Simple Smile Има телефон при него, но не е препоръчително да говори, само да ми пише. Да, ама вчера ми писа, че батерията му пада и трябваше да измисля спешен план за това как зарядното да се озове при него. И като при затворниците - купих още един пакет памперси, без да са ми казали, че искат още, и пакет мокри кърпи. Смотах вътре зарядното и го дадох на охраната. Разгеле сдоби се с него, хаха.

По повод здравето на близките, жертвахме училището и на брат му, от днес. Майка ми искаше да идва да го гледа докато аз ще бъда в хирургия след като го свалят там. Но се притесних. Ако той ѝ донесе някакъв вирус от училище, от нея на баща ми...и ще стане една. Баща им е на работа в Плевен. И вчера малкият си отиде в Плевен с мъжа ми и всички са щастливи. Ще се гледат по мъжки една седмица. Аз ще поживея в отделението с Митко поне до събота.

Моли, една рентгенова снимка на петата да си направиш. Възможно е да се окаже петна шпора. Много са ти типични симптомите. Но личният лекар ще те насочи.

# 535
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи днес!
Да са здрави и успешни!
Желая бързо оздравяване на всички болни, малки и големи!
Днес имаме РС в Зуум....

# 536
  • София
Честити да са ни Митковците в темата, а на мама Мони и Диски - много имени дни да посрещат занапред и никога в болница.
В училището на малкия (бивше на набора) няколко учителя очакваха ДО от днес, но няма - само един клас е онлайн. Учителят по история още преди началото на учебната година каза, че ако изкарали до ноември ще е чудо. Колкото и на мен да не ми се иска, май на там отиват нещата.
Иначе набора както казах не иска ДО, за разлика от малкия, който само пита кога ще учи от вкъщи. Подозирам, че е заради ранното ставане. Ако наборът беше първа смяна, според мен, вероятно и той щеше да мрънка заради ранното ставане.

# 537
  • София
Печели ме за пореден път министър Вълчев.
От Фейсбук страницата на МОН:
ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА ЩЕ МОГАТ ДА ПРЕДЛАГАТ ОБУЧЕНИЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ
Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на образователните институции, предвижда нова заповед.
Предложението за преминаване към обучение от разстояние може да бъде направено от ръководителите на образователни институции, в области с усложнена епидемична обстановка, които попадат в червена или оранжева зона, съобразно критериите на Министерството на здравеопазването (МЗ). Когато се намират в тези зони и в конкретното училище има увеличаващ  се брой отсъстващи и/или под карантина, както и нарастващ брой положителни проби за COVID-19 или случаи с грипоподобни симптоми, ръководителят на образователната институция може да инициира преминаване към обучение от разстояние. За да бъде издадено разрешение е необходимо предложението да е взето от педагогическия съвет, съгласувано с обществения съвет и отчитане мнението на преобладаващата част от родителите.
Преминаването към обучение в електронна среда от разстояние следва да се случва при отчитане на принципа, че най-нежелателно е то да се осъществява в началния етап от обучението на учениците. При взимане на решение за превключване в обучение от разстояние Министерството на образованието и науката (МОН) препоръчва то да се предлага и осъществява първо за гимназиален етап, след това за прогимназиален и като краен вариант за начален етап -  при обективна невъзможност да се продължи присъствено. Срокът за обучение от разстояние се съобразява с практиката на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), епидемичната обстановка и при отчитане, че присъственото обучение е приоритетно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците.
Заповедта може да видите тук: https://mon.bg/bg/61

# 538
  • София
Прочетох заповедта няколко пъти и много внимателно.
На мене ми звучи разумно и смислено.
Изрично е споменато, че:
За да бъде издадено разрешение е необходимо предложението да е взето от педагогическия съвет, съгласувано с обществения съвет и отчитане мнението на преобладаващата част от родителите.
Много отдавна не съм срещала политик, който толкова да ми допада.

# 539
  • София
За мен това е чудесно измиване на ръце и прехвърляне на отговорност. Вместо МОН да е между чука и наковалнята, сега там ще се озоват директорите. Интересно ще е да се проследи какво ще се случи.
Както знаем - пътят към Ада е осеян с добри намерения.

Общи условия

Активация на акаунт