Образователен Говорилник - какво ли ще се случи в тема 8?

• 20 144
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
чета ви, и честно ви казвам, завиждам ви на нервите, ако сега имах дете в ученическа възраст щях да съм откачила тотално и да съм го спряла още септември, а и с контрола, който човек има върху по-невръстни деца - щях и да го ограничава от каквото друго е възможно

може би е заради емпиричния ми опит - до момента всички познати около нас, които се заразиха, са точно с деца в училище, които първо те бяха съвсем леко болни, така че надали си внушавам, че те са били първоизточникът във фамилиите, от вчера знам и за учител от СМГ вече в болница, дано му се размине по-леко и на него

на сина ми от вчера им обявиха, че ще бъдат онлайн до края на семестъра, който свършва около 10 декември, точно два месеца удържаха в хибридния модел, а и за момента имат опция да си останат в кампуса, както и досега, или да се приберат в домовете си; не че ме е питал много за съвет, но и аз не знам как би било по-добре и за младежите, и за родителите им...нон-стоп се тревожа, че при следващото му съобщение или обаждане ще чуя за положителен тест или симптоми, че той е и от по-социалните и не се е затворил особено... като гледам каква е ситуацията в държавата, подозирам, че и пролетният семестър ще са онлайн също, изобщо нищо обнадеждаващо

Ако чуеш за положителен тест - няма да свърши света, уверявам те. От личен опит.

# 586
Notaris, теоретично е така, знам какви са шансовете и вероятностите, обаче лятото негова почти връстничка го прекара доста тежко, и още от тогава съм стресирана по отношение и на младите

# 587
То си е руска рулетка кой как ще го изкара. Аз лично изобщо не се осланям на това, че се кара леко. Знам как сме карали грипове, мононуклеоза и пр. Освен това не се знае какви поражения остават.
От списъка в училище вече се вижда, че има положителни от един и същи клас и бус. Та, явно заразата си се разпространява.

# 588
Да, М.Г. е главен редактор на Elle.
И в момента проблемът вече е в блокажа на системата. Измислят се всякакви неработещи правила и инструкции. А цяло лято спаха.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 01:11 от Fancy

# 589
  • софия
Ще отворят арената и ще ни обяснят колко сме били непослушни.
Аз се улавям, че самозащитата ми се е включила и съм се въоръжила с оптимизъм, че няма да се даваме - ще се справим (защото не вярвам да ни се размине). В същото време се сещам как спрях да пуша след един кошмарен грип преди почти две години.... и си викам на ум, вътре в сърцето 'дано минем леко", което не говори много за безстрашие...

# 590
  • в страната на чудесата
Е все пак на повечето ще се размине. За щастие.

Сега при нас май по желание ще е ДО. Който иска в клас, който иска у дома.

# 591
  • София
Добро начало при вас, Лейка. Аз както се надявах да издържим още една-две седмици присъствено миналата седмица, така през тази рязко си промених посоката на надеждите Sad

# 592
  • в страната на чудесата
Сега гоУеми драми ще имаме. Мъж ми твърд да спира, аз не чак толкова, малкият твърдо иска да ходи.

# 593
  • София
При нас е подобно. С други родители си говорим. Родителите сме по-скоро да спрем децата самосиндикално, но децата реват за училище Flushed Аз съм объркана.

# 594
  • София
Е все пак на повечето ще се размине. За щастие.

Сега при нас май по желание ще е ДО. Който иска в клас, който иска у дома.

Това за кой клас?
Имаме мейл, че има два карантинирани 5 класа, останалите си учели и били ок.
Нещо обаче не си учат много добре големите, защото имат болни учители, които няма кой да замества Sad

# 595
  • софия
Лейди, то всички сме объркани. Аз наполедък не виждам никой с категорично мнение около мен. Казват си каквото си мислят и накрая добавят "ама знам ли", "може и да греша", "бе не е ясно, ше вдидим"... Аз съм съгласна - ще видим след години изводите.

# 596
  • София
То категоричните позиции в тази ситуация са неуместни, в която и да е посока. И е нормално умните хора да нямат такива. Моята собствена позиция в момента е по-скоро от типа: от една страна ..., а от друга ...

# 597
  • София
То категоричните позиции в тази ситуация са неуместни, в която и да е посока. И е нормално умните хора да нямат такива.
Ох колко си права! Колко си права .....

Като гледам някои родители как още пеят мантрата за това как децата ТРЯБВА да са присъствено, защото социализацията, психическата травма и намсико, иде мииии....

Скрит текст:
да си сипя една чаша червено вино

# 598
  • в страната на чудесата
Па сипи си Simple Smile

# 599
  • София
Скрит текст:
Ами сипАх си - то какво друго остана

Сега седя и се чудя - утре на училище ли, вкъщи ли ? Ееех, да бях врачка, ама като не съм. Ама то и на врачките сигурно не им е лесно. Сигурно е ужасно да видиш какво ЩЕ се случи. И това да живееш без изненади, с пълна предвидимост - егати скуката!

Скрит текст:
я, по-добре да си сипя още една чаша, докато седя и разсъждавам; така и така съм седнала без работа ....

Общи условия

Активация на акаунт