За разликата между 20-ина годишни момичета и 30 – 40-годишни жени

• 34 264
  • 1 140
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Най-дразнещи са смесените сигнали.
Не разбирам защо на някои им е интересно да играят подобни игри. И в хода на играта сменят правилата: "фръц, вече не ми е интересно".
Изобщо защо се занимавате с когото и да било, ако "не ви е на нивото"?!
Смесените сигнали не са нарочни. И игрането на "игра" е точно обратното на това, което реално се случва. Аз не играя "игра". И именно това озадачава хората. От малък боря егото си. Далеч съм от мисълта, че нямам его. Но екстровертно нямам почти никакво. Имам някаква част интровертно его. Колко точно, не знам.
Та като казвам "не са виждали такова животно" имам предвид, не лаская, не се преструвам, не се хваля, не говоря уверено празни приказки, не лъжа, не играя "играта". Но едновременно с това имам някаква увереност, и някакво присъствие за достатъчност. Което озадачава.  Хората се чудят как хем съм скромен, хем пък не съм свит и забит.
Не знам дали е точно това, и в каква степен е. Но нещо в тази посока.

"Определено давам смесени сигнали и по-резервираните жени предпочитат да пасуват. Щото не са виждали такова "животно". После пък като видят, че други, по-хубави имат по-голям интерес, изведнъж се хвърлят напред. Но пък на мен вече не ми е интересно. А и поначало не са били на моето ниво."

Тоест проблемът е в теб. Не в някаква нова мода в свалките, която да не ни е известна. Когато преди години, когато бях свободна като вятъра, имах разни флиртове и срещи. Ако общуването не беше гладко, просто не си го причинявах. Ако с първите две, три думи докато вървим към заведението не усетя някаква симпатия, си поръчвах еспресо, за да не си губим взаимно времето. Как искаш да се харесаш на една жена, ако всеки път слагаш бронежилетката? И после ние сме имали багаж Rolling Eyes
Ами проблемът не съм сигурен дали е в мен. Аз се харесвам такъв какъвто съм. Войн. Просто този свят не е направен за мен. Твърде много лъжа, лицемерие и преструвки има. Дава се силата, на който приказва най-много, без задължително да носи отговорност за думите си, и да е готов да ги защити с нещо.
Така мисля да възпитам и децата си. Разбира се, с леки модификации, да умеят да се налагат и с думи, не само с дела.
Избягвам да го споменавам, но преди години и аз съм имал уникални свалки, само с помирисване и химия. И то с много хубави момичета. И не е възрастта причината сега да ги няма. Освен промяната в манталитета и социалните технологии, има и още една много съществена причина да не се получават така нещата. И това е средата. Просто нямам достъп до среда с такива жени. Иначе, случвало се е, изключения, като сме необезпокоявани, и има някое момиче, химия има, тя е отворена и изчакваща, получават се нещата. Но не сме стигнали до край поради различни обстоятелства. Например, тя е племенница на моя приятелка, а приятелката започва да заплашва. Simple Smile Но примерът е валиден.

# 946
...
Та, мисълта ми е, бъди си себе си, а ако има жена с достатъчно акъл, тя ще се припознае в теб, ще те забележи, хареса. ..
Съгласен съм, това и правя. Но винаги има елемент на негативни мисли, които пречат да си "това, което си", мисли и "какво ще си помислят другите", дали правя "социално приети неща" и тн.
Иначе, не се опитвам да "купя" внимание с жестове. Не се и опитвам да се хваля. По-скоро обратното. Доста мълча. Е, понякога наистина се разговарям. Но не винаги.
Определено давам смесени сигнали и по-резервираните жени предпочитат да пасуват. Щото не са виждали такова "животно". После пък като видят, че други, по-хубави имат по-голям интерес, изведнъж се хвърлят напред. Но пък на мен вече не ми е интересно. А и поначало не са били на моето ниво.
Друг голям недостатък, който имам е, че съм мнителен, и съдя много хората. И себе си. Старая се да не го показвам. Но определено ми влияе на мислите и действията.
...
Това с мълчането, ако разбирам правилно, че означава авторът да седи и да мълчи, а жената да се чуди вече каква тема да подхване... ако е така, не е точно ок, тегава работа е. Аз на мястото на един мъж, който се чуди какво да каже, бих задавала въпроси на жената, така че тя да разказва за себе си, хем да я опознаеш, но и най-вече - всеки се чувства удовлетворен от разговор за него самия.

Не разбрах предишно мнение на Тангра, дето някаква хубава девойка събира обожателите си даже заедно и те се надприказват? И Тангра като по-интровертен не може да блезне в разговора. Какви са тези ситуации? Wtf, с извинение от дамите?

# 947
  • София
То, трябва и да знаеш как да се похарчиш.

Разбира се, ако имаш потребност да си стоиш в имагинерното "някой ден" и се пазиш за ново -смисъл няма.

# 948
  • Варна
""Смесените сигнали не са нарочни. И игрането на "игра" е точно обратното на това, което реално се случва. Аз не играя "игра". И именно това озадачава хората.
Та като казвам "не са виждали такова животно" имам предвид, не лаская, не се преструвам, не се хваля, не говоря уверено празни приказки, не лъжа, не играя "играта". Но едновременно с това имам някаква увереност, и някакво присъствие за достатъчност. Просто този свят не е направен за мен. Твърде много лъжа, лицемерие и преструвки има. Дава се силата, на който приказва най-много, без задължително да носи отговорност за думите си, и да е готов да ги защити с нещо.""

Не си "черната овца", стадо сте. В този свят идеализма бил пагубна стратегия, казват. Да си откровен е приоритет. Но директния ти отказ би наранил някоя чувствителна натура. Тя няма да оцени искреността ти. Затова са се наложили роли и лицемерие в общуването.
В кои среди мислиш, че се намират бленуваните жени?

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 14:01 от Viviana91

# 949
  • France
"Та като казвам "не са виждали такова животно" имам предвид, не лаская, не се преструвам, не се хваля, не говоря уверено празни приказки, не лъжа, не играя "играта". "
Огромното мнозинство от мъжете, които познавам са така. Нищо невероятно не виждам, даже напротив, това е нормалното.

"Аз се харесвам такъв какъвто съм. Войн. Просто този свят не е направен за мен. Твърде много лъжа, лицемерие и преструвки има. Дава се силата, на който приказва най-много, без задължително да носи отговорност за думите си, и да е готов да ги защити с нещо."
Хм, виждаш се като войн, а имаш такова пораженческо мислене Thinking Странно.

# 950
Това за средите и нивото, мисля че е голяма пречка. Поне според мен.
Чисто човешки нещица са нужни, говорене на един език, а не претегляне. Нали и без това си войн и постигаш и израстваш постоянно, как точно жената трябва да ти е на нивото?
Изключвам чисто интелектуалното такова, ако сте далечни там, не би могло да има вътрешна близост.
Но може би аз съм старомодна.

# 951
"Та като казвам "не са виждали такова животно" имам предвид, не лаская, не се преструвам, не се хваля, не говоря уверено празни приказки, не лъжа, не играя "играта". "
Огромното мнозинство от мъжете, които познавам са така. Нищо невероятно не виждам, даже напротив, това е нормалното.

"Аз се харесвам такъв какъвто съм. Войн. Просто този свят не е направен за мен. Твърде много лъжа, лицемерие и преструвки има. Дава се силата, на който приказва най-много, без задължително да носи отговорност за думите си, и да е готов да ги защити с нещо."
Хм, виждаш се като войн, а имаш такова пораженческо мислене Thinking Странно.
Може би той се вижда като Дон Кихот, да води борба с вятърни мелници.
За да си успешен войн, ти трябва акъл.

# 952
  • София
Положението не е военно.
Какви битки, какви чудеса?
Давай мирно и кротко, гони си целите, радвай се на малките неща.

Много сложности, опростявайте.

# 953
А защо си мислиш, че си самотен воин (така и не свикнах, че думата воин има и дублетната форма войн, за мен си звучи добре повече воИн)? Може би ти така искаш да се виждаш. Примерно, аз пък съм се заобградила предимно с хора, които ти описваш като някакви редки птици. Мне, не са, просто този тип хора не са толкова шумни, крещящи, свръхобщителни, натегливи, с лактите напред, обичащи да са център на внимание. Но те в никакъв случай не са нито уникални, нито рядко срещани. Просто са различен тип хора и съответно общуват с хора като тях. Не е до среда, до характер и човек е.  На мен ми се струва, лично мнение, че ти в имагинерното си желание да си успешен, реализиран, да осигуриш отлични условия за бъдещото си семейство, си се изморил и то все повече се оформя като една идея по-скоро, а не като нещо реално, част от живота и ежедневието. Щото да ти кажа ситуациите и обстоятелствата никога няма да са идеални, перфектни за едно или друго. Нещата просто се случват.

# 954
  • Sofia
Недоумението ми от включванията на въпросния потребител определено нараства. Звучи ми така, все едно умишлено пробутва някаква тролски внушения, лишени от каквато и да е логическа свързаност, колкото да предизвиква дискусия. По друг начин не мога да си обясня публикациите, генерирани от него, защото аз определено не разбирам поне половината от написаното, а се считам за грамотен и прозорлив човек. Звучи ми малко, като онзи потребител, който преди време питаше с колко пари трябва да разполага човек месечно, за да може да си позволи да кара джип, а детето му да учи в частно училище. А към онзи момент той дори приятелка нямаше и живееше с техните, доколкото помня. Не намеквам, че зад двата акаунта стои един и същ човек, а че явно този абстрактен начин на мислене и изразяване е характерен за определен тип мъже, което ми е доста странно.

В такава среда са важни други качества, да говориш гладко, високо, да умееш да прекъсваш, да умееш да не позволяваш да те прекъсват, да умееш да осмиваш другите, без да ги обиждаш пряко, а понякога и да ги обиждаш.
Имам чувството, че с теб живеем на различни планети. В моето обкръжение, независимо дали става въпрос за професионално или лично такова, няма хора, които да проявяват въпросните "качества" и да са ценени от околните. Да прекъсва и да осмива другите?!? Ама ти сериозно ли? Това да не ти е селската кръчма в някоя паланка? Това за "обиждането" няма смисъл и да го коментирам – всяка интелигентна жена е наясно, че ако даден мъж си позволява да обижда странични хора, рано или късно ще прехвърли вербалната си агресия и върху самата нея. Сериозно, аз не познавам такива мъже. И най-големите простаци вече дори във Facebook взеха да се самоцензурират, камо ли tête-à-tête. Rolling Eyes

# 955
Затова неслучайно споменах Дон Кихот.
Той умишлено търси най-лошата среда, за да изпъква в нея, да се самоутвърждава, че е самотен войн.

# 956
Ба, всичко му се разбира. Но той старателно избягва дискусия и коментар по същество, а пуска само тотално неуместни и без връзка с темата вметки. Определено неприятен събеседник. Не се учудвам, че лирическите героини не харесват лирическия герой.

# 957
...Самият процес на "свалка" (който е различен от простото срещане) е свързан с някакви "тестове" опъване на нервите, кофички и по-големи кофи с лайна срещу мъжа. Правите го несъзнателно. Искате да видите всички страни на мъжа, обливате го с различни емоции. Не е само до химия.  С химия се започва, но в процеса има и друго. Отделно, по-хубавите момичета неотменно имат няколко кандидата. И много често ги събирате накуп. Да, но аз не умея да да съм център на внимание на много хора. Не съм се научил като малък, а и като по-голям трудно се получават нещата. Ако е до физика, бих набил всеки (конкурент), но уви, не се решават така споровете в наши дни. В такава среда са важни други качества, да говориш гладко, високо, да умееш да прекъсваш, да умееш да не позволяваш да те прекъсват, да умееш да осмиваш другите, без да ги обиждаш пряко, а понякога и да ги обиждаш.
Водещи са не обективните качества (не можеш и да се хвалиш, както уточнихме), а това кой как ще се представи, каква поза ще заеме, какви приказки ще изприказва.
Такава рафинирана среда не е "мои води". Аз съм прост човек. Математик. Войн. Философ. Така съм израстнал, това са ми били ценностите и качествата, и не мога да ги променя. Съзнавам, че ми липсва умението на общуване, боря се до колкото мога.
Едно уточнение. Не съм инвалид. Като казвам, "не умея да общувам" се сравнявам с най-добрите. Определено се оправям далеч по-добре от средностатистически мъж.
То и аз не го разбрах, писах и по-горе. Какви са тия свалки с кофи с лайна? Вярно, че не ходя по срещи, понеже си имам мъж до мен, но това с няколкото кандидата, които ги "събираме накуп", честно, не разбирам каква ситуация се описва.
Само мога да кажа, че за простите мъже - математици и философи, би трябвало да има и прости жени - математички, физички и философки. Но ако избираш сред някакви, знам ли, модели и кифли, то твоите качества като нищо ще останат неоценени. Може би прекалено "рафинирани среди" избираш.

# 958
Момент, вие за Танграта ли говорите? Аз автора имах предвид.

# 959
  • София
Галче, га че има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт