ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 991
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
Добро утро.
От вчера ми се е завъртяла една мисъл в главата. Тръгна от новините за новите крути мерки в Германия и във Франция, където обаче НЕ затварят училищата. Знаем, че у нас управляващите много обичат да преписват от Европа, да се възползваме.
Та как гледате на идеята да вземем да подготвим пак едно писмо, което да пуснем до премиер, президент, МОН, МЗ.
То трябва да бъде преди всичко заявка, че не сме съгласни с безкрайно дълго ДО. Някъде към 10-ти би следвало да го пуснем, много внимателно изпипано, като междувременно следим какво се случва в другите държави (ако и там масово затворят училища, няма да е добре за каузата де). Защото ако просто си мълчим, няма да си помогнем по никакъв начин.
Аз съм за - 👍
Можем да им предложим някаква ротация - 2 на 2 седмици присъствено/ДО.
Не бива да се губи контакта с учителите.
А ако го обмислят за цяла зима нон-стоп си е ....пълен гнет. Scream

# 346
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, съгласна съм за писмото. Ако не може изцяло присъствено, поне да ги ротират с ДО. Ако целият 1 срок е ДО, направо го пиша нулев. А психически как ще са децата и родителите... Плюс абсурда, че аз имам една ученичка в ДО и една, която е присъствено.

# 347
Добро утро.
Моя милост е в София и днес ще гледам състезанието на малкия през прозорците. Мода, залата ще е абсолютно празна, но ние ще се скупчим край прозорците.
Да похваля Мрън. Чух се с него, станал е в 6ч, разходил кучето. Абе оправен си е, когато се налага. В 8ч се е паркирал пред компютъра и тук греда, Краш на ВКС. Никой не може да влезе. Две седмици си учиха нормално без никакви прекъсвания, изхвърляния, но бяха единици училища и класове онлайн. Сега изведнъж са много маймуни, накачени на клона и клонът явно не издържа.

# 348
  • София
Аз, както обикновено, съм за всякакъв вид писма. Трябва да имаме предвид, обаче, два фактора, които поставят нашата образователна система под по-голям риск сравнено с  малко по- на запад - училища с голям брой ученици и много учители, които реално са в рискови групи. Дори и да върнат присъственото ако няма кой да преподава кел файда ...

# 349
  • о`майна лунна нощ е
Интересно ще е при нас.
От тези две седмици добрата новина е, че реално имат само 8 учебни дни. Тъй като хващат малката есенна ваканция, два от десетте са неучебни или поне така се предполага - 30.10 и 02.11. На фона на миналогодишните грипни ваканции, в които си преседяха близо три седмици у дома, сега почти с мед да го намажеш. Но - ако остане само това като време ДО. Съмнява ме.
Няма да ограничавам децата в контактите им и няма да ги връзвам у дома.
Обявените положителни стават все повече и не виждам да остане човек в по-големите населени места, който да се опази от контакт с болен. Мисия невъзможна. Спазване на елементарна дистанция, ползването на маски и хигиена. Друго не виждам като ефективна защита.

# 350
Добро утро.
Наборката е тъжна от ДО-то и завижда на брат си, че е присъствено /засега/.
Кодовете за часовете в тиймс къде се въвеждат?
Отварят се Екипи, после трите точки горе вдясно и долу излиза меню - избира се присъединяване на екип чрез код. Това е през телефона.

# 351
  • Между гори и планини
Здравейте онлайн съученички!
Ние не сме излизали от Тиймс дори и лятото. Автоматично преместиха ученика от 7ми в 8ми клас . Днес часовете са както по програма.
В понеделник заведох пубера на урок по математика, много си допаднаха с учителката. Въобще не бил толкова зле колкото мислех, просто е разсеян. За час решил 3л голям формат задачи - можело значи! Качи се много щастлив в колата, само дето не се разпя 😁
Вчера се прибра 2 без 15 и веднага се приготви за онлайн час с учителката. Много добре му обяснява, насочва го леко и той решава всичко сам. Дава и домашни, поръчах му сборник по нейна препоръка - книга на ученика на Архимед.
Вчера са правили контролно по български и английски.
В момента взимат алгоритми по информатика.
И понеже моя лаптоп предава богу дух, днес ще се ходи за нов лаптоп с нов офис пакет и добра резолюция.

# 352
  • София
Първи впечатления от часовете по език - малко по-бавно се движат от обичайното темпо при присъственото.
Ще видим занапред така ли ще е.

# 353
  • София
Моята девойка имат ново момиче, идва от 22-ро заради тормоз от съученици. Като ниво на преподадения материал - вървят двете училища заедно.
Не бих се доверила само на едната страна. Преди време в класа на наборката дойде дете уж тормозено в предишното си училище. В последствие на свой гръб разбрахме, че проблемното е било то. Мина и замина вече, дано при вас не е такъв случая.

# 354
  • София
Нахвърлям опорни точки за такова писмо.
Ще се включа малко по-късно, че нещо спешно трябва да свърша.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 10:07 от Red

# 355
Моята девойка имат ново момиче, идва от 22-ро заради тормоз от съученици. Като ниво на преподадения материал - вървят двете училища заедно.
Не бих се доверила само на едната страна. Преди време в класа на наборката дойде дете уж тормозено в предишното си училище. В последствие на свой гръб разбрахме, че проблемното е било то. Мина и замина вече, дано при вас не е такъв случая.
И при моя младеж в предишното училище такъв случай. Уж тормозеното дете тормозеше целия им клас, а майка му тормозеше родителите, включваше се в часовете когато бяха ДО да се жалва кой какво казал на детето ѝ, подаваше жалби и беше някакъв пълен ад с тия хора!

# 356
Нахвърлилям опорни точки за такова писмо.
Ще се включа малко по-късно, че нещо спешно трябва да свърша.
Да помагам?

# 357
# 358
  • у дома...
То истината никога не е едностранна. Уж девойката разказала, че момиче от класа още от 15.09. почнало да я тормози и да настройва всички срещу нея. Дано само не се пробва да влоши отношенията, които до този момент са изградили децата.
Мисълта ми беше, ако едно дете може да бъде база за сравнение, да видя с какви темпове се движат по основния език в 30-то и в 22-ро. Щото нали второто се води от елита.
Преподавателката на Ани по испански е превеждала част от сезоните на "Новите съседи". И децата са впечатлени.

# 359
  • софия
Добро утро, сестри по съдба Laughing
Мария, Sunglasses
Нека силата да бъде с нас. Misc Ghost

За писмото съм.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:11 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт