Всичко за всички марки гел лакове - 32

• 25 688
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
И аз съм недоволна от някои цветове на gd coco, но черното ми харесва на 2 слоя е идеален, а бялото на 3 , ето ги

# 211
  • София
мерси момичета Simple Smile
Над
Скрит текст:
Дали не те гледах преди седмици в един сутрешен блок през уикенда ? Помня те от времето, когато разменяхме лакове на Полиграфическия Blue Heart, но мисля че беше с доста по-дълга коса от сега. Може и да съм се припознала... Hug

Скрит текст:
Аз бях, как си ме познала Simple Smile))))) бях с най-смотания едномесечен маникюр евър... беше неочаквано, иначе да съм с приличен маникюр Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 17:07 от nad_tab

# 212
  • Paris, France
Невена, тази Indigo mineral base нещо като рейнфорса ли е? Или е по-мека от него?

Не, не е като реинфорса. Реинфорсът е мек, укрепващ, разтворим гел. Не седи ако не се сложи на база (не и дълго), с него не може да се удължава над 1мм, като се махне лепкавия слой седи гумен, макар и не точно грапав, леко закача груби приставки като се пили и без топ не е лъскав. Реинфорсът е мека версия на Gelish structure  в кутия (не този във флакон). Подобен е като консистенция или леко по-течен и е леко по-мек като се изпече.

Indigo minéral base е BIAB - builder in a bottle с интегрирана база и топ. Като се махне лепкавия слой е лъскав като стъкло и е твърд при пилене, а не като гумения реинфорс. Не е супер твърд като акрил, но не е и реинфорс или каучукови база.

Определено IMB не е за проблемни нокти. Като база не е мек като каучуковите и белещи се, като гел не е як като тези за удължаване, а като топ не е Гелиш. Добър all around продукт е за пътуване, за поправка, но в магазина ни казаха да слагаме протеинова база ако ноктите са проблемни.

Аз не бих си го купила, не е в топ 10, не е и в топ 100 за.мене. Фен съм на меки бази и твърди топове, а това чудо няма как да е такова.

Над, на твоите нокти и 5 месечен маникюр би изглеждал по-добре от мой току що направен.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:34 от Nevena Virolan

# 213
Nevena Virolan, изчерпателна както винаги. Благодаря за отговора Simple Smile Аз пък моя рейнфорс го слагам директно върху нокътя и после всичко друго. Махам иначе с пила, но него не го махам до край. Идеята ми е да не си стигам до нокътя с пилата. Държи ми без база под него, но после махам лепкавия слой, запилвам и малко с буфера. След това задължително база иначе първия път само го изпекох и реших директно върху него да слагам цвят и стана оле ле мале...Затова се интересувах за въпросната база, за да си направя сметка дали мога да я използвам по същия начин Simple Smile Ще взема и аз да ви послушам за Гелиша, че аз проблеми с лака нямам. И 1 месец мога да карам без да трепне, но тези моите смотани топове ми разказват играта...

# 214
  • Paris, France
Part_of_me, а под реинфорса какво слагаш? Може ли целия протокол до реинфорс, ако обичаш? Аз също махам лепкав и пиля след реинфорс, но направо лакирам с цветен, като първия слой го слагам тънко. Не съм имала отлепване на цвят от реинфорс.

А доста хора го слагат направо на нокът и им държи до сваляне, но не правят каре и не полират нокът, а аз не съм готова да рискувам толкова. Четох, че над каре не държал.

Въпросната база можеш да я ползуваш по същия начин и щом реинфорс ти държи ще държи и тя и даже по-дълго. Даже май се пили по-лесно, в смисъл че не е гумена и пилите и борчетата не се забиват. Описаното от мене се отнасяше основно за проблемни, калпави нокти, каквито твоите явно не са.

А За проблема с драскането и липсата на блясък - като ми се поизноси топа слагам отгоре слой обикновен топ, може лъскав, а може и матов. Лъскавия топ поправя липсата на блясък донякъде, макар че не може да поправи мътнеещ отвътре топ. Матовият топ  променя леко цвета, така че става все едно съм с различен маникюр и се чувствам освежена. Ползувам на Essie съхнещите на въздух топове, но съм тествала и с Мавала, евтините от Лили като Catherine Arley, Essence и си става идеално. Съхнат буквално за 5 минути, а не като върху лак за 105.

# 215
Ами всъщност нищо. Първият път го сложих върху мойте си нокти, просто ги минах със спирт. От тук натам всеки път пиля лака. Стигам до рейнфорса и само запилвам повечко там при израстналото. После махам прахта, минавам със спирт. Имам1 киселинен праймър, но направо смърди ужастно и действам само със спирт вече. Слагам 1 слой, ако съм го изпилила повече-слагам 2-ри. По принцип объщам ноктите уж да се изравни, но ползвам и пила после за оформяне. Общо взето го ползвам за дебелина и здравина. Върху цвета не слагам рейнфорс, а обикновена база, че не ми се харчи от него. И после топ. Общо взето не спазвам специалните правила и стъпки за слагане на гел лак, но пък за мен е важно, че ми държи и по месец. Ноктите иначе са ми много зле по принцип. Когато свалях с киснене ги бях направила като вестник. Боляха ме. Отидох на маникюристка да ми сложи гел от горе иначе така без нищо ме боляха страшно много. След 1та карантина, те не работеха. Реших пак да пробвам сама. Поръчах си пила и бях изчела за рейнфорса доста. Хрумна ми да го използвам вместо гел за нокти и така до сега. Един единствен път ми се чупи нокът. Не исках са ги режа. Малко лепило, отгоре парченце от торбичка за чай и после рейнфорса и на майтап си изкара до израстване 😃 Та така...мисля, че просто всеки трябва да си намери неговия начин..

# 216
  • София
Vanelisa имат нова опаковка 😏

# 217
  • София
Момичета, страхотно видео, особено ми хареса как налепи слайдерите, като скъся ноктите ще пробвам и идеята за прозрачни крайчета Simple Smile

# 218
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
nad, благодаря! Това с водните стикери ми хареса Simple Smile Ще се пробва Simple Smile

# 219
  • София
Здравейте момичета,
Дайте мнение за ел. пила от Али-то. Аз използвам гел и след това гел лак. Гледам две пили 35 000 оборота- едната 35w,другата  и  65w -чудя се за домашна употреба коя да поръчам ( ценово разликата е двойна).

# 220
Ето такава препоръчвам. Имах я и бях супер доволна, не знам защо ми скимна да я продав и да поръчам уж по-мощна. Напълно достатъчна е за домашна употреба, не вибрира, не шуми много. Някои маникюристки даже работят с такива и в салони.

# 221
  • София
Ето такава препоръчвам. Имах я и бях супер доволна, не знам защо ми скимна да я продав и да поръчам уж по-мощна. Напълно достатъчна е за домашна употреба, не вибрира, не шуми много. Някои маникюристки даже работят с такива и в салони.

Благодаря, този модел съм харесала 35w,но да ли е достатъчно силна?

# 222
  • на брега на морето
Над, много красив маникюр от видеото! Heart EyesHug Но на мен лично ми изглежда сложно с формичките, аз дори нямам такива... Хитро с ваденките.
Между другото, и аз бих си поръчала някой друг лак от али или ибей, например някое зелено, но това чакане от по 2-3 месеца за лак напоследък е убийствено...Тъй че и аз напоследък си карам с каквото имам.

# 223
Този модел не е 35W, а 15. Напълно достатъчна е като мощност за махане на гел лак и на гел.

# 224
Момичета, ще си правя  укрепване с база , но незнам колко време да го пека , ако може малко помощ Blush също така пръст по пръст или всички наведнъж ги правите, все ми се струва , че пръст по пръст ще е по лесно, но вие ще кажете! Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт