МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 353
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Отскачам да изкажа мнението си.
Днес правих цветна снимка на маточните тръби при д-р Ненов. Както той, така и сестрата бяха изключително любезни, внимателни и загрижени. Бях без упойка и всичко мина за по-малко от половин час.
Очарована съм от отношението им. Дано има повече като тях.

# 496
Здравейте,

Някакви впечатления от ЖК при Патрикова или Ненов?
Има малък избор за свободни доктори за ЖК..още часове има при Станева, Бутева, Петко и Данаил Илиев, но сякаш Патрикова ви е първият избор.

# 497
Здравейте,

Има малък избор за свободни доктори за ЖК..още часове има при Станева, Бутева, Петко и Данаил Илиев, но сякаш Патрикова ви е първият избор.
Здравей, не съм била на ЖК при никого от изброените, но бях на преглед при д-р Нанов, когато моят лекар отсъстваше. Впечатлението ми е, че е спокоен, но не беше мн подробен, може би защото не ме следеше той. От останалите много са ми препоръчвали д-р Даниел Илиев, аз имам много добри впечатления от него при визитации и от спешен кабинет, много подробно преглежда и обяснява.

# 498
Д-р Патрикова прави прегледи по фетална морфология (дори не знаех, че води и ЖК). Предполага се, че би трябвало да е добра и да прави прегледите си обстойно и т. н. От останалите изброени много позитивни отзиви има за д-р Данаил Илиев.

# 499
Патрикова не я и виждам в списъка с лекарите, водещи ЖК към 10.02.2021 г. - https://www.nadezhda.bg/bremennost/jenska-konsultatziya-/ .

# 500
  • София
Аз ще се ваксинирам, по-добре два месеца отлагане, отколкото бременна и болна.

Аз лично родих в ковид отделение и на никого не го пожелавам. Та от сегашната ми камбанария и аз бих се ваксинирала като бременна.
Би ли споделила как протича раждането? За естествено ли става въпрос?

Естествено, да. Но родих в Майчин дом защото там кма ковид отделение и можеха да ме чакат за естествено. В Надежда правят секцио на положителни майки ако не родят до 2-3 часа от приема. Планът ми се промени в последния момент, но нямаше как... не исках да ме режат за няма нищо.

# 501
Здравейте,

Както вече е посочила една дама по-горе, д-р Патрикова не води ЖК, а е част от екипа по пренатална медицина и прави феталните морфологии. Прекрасен специалист е, но не мисля, че е опция да следи ЖК.

# 502
Аз вече два пъти ходя при д-р Личева и другия месец записвам ЖК при нея. Обяснява и винаги е супер усмихната.

# 503
  • София

Естествено, да. Но родих в Майчин дом защото там кма ковид отделение и можеха да ме чакат за естествено. В Надежда правят секцио на положителни майки ако не родят до 2-3 часа от приема. Планът ми се промени в последния момент, но нямаше как... не исках да ме режат за няма нищо.

Това трябва да е било много стресиращо преживяване. Надявам се, че вече всички сте добре. В последната минута отидохте в Майчин дом без предварителна уговорка с тамошен лекар?

# 504
  • София

Това трябва да е било много стресиращо преживяване. Надявам се, че вече всички сте добре. В последната минута отидохте в Майчин дом без предварителна уговорка с тамошен лекар?

Да, вече бях съвсем накрая на карантината. През деня като усетих, че нещата отиват на раждане си направих един антигенен тест, който вече беше отрицателен и се поуспокоих. Вечерта когато бях сигурна, че е време да тръгна за болницата си направих нов антигенен тест, но на друга марка от предния и излезе +. И понеже не знаех дали не съм още заразна, а и с какъв тест ще ме тестват в Надежда реших, че ще ходя директно в МД. Техния бърз тест също беше положителен, на сутринта ми правиха и ПСР, пак +. След три дни ме изписаха вече отрицателна и с антитела, бебето се роди с антитела. Стресът последните дни преди раждането и първите дни след раждането когато бяхме разделени с бебето беше огромен, но важното е, че и двамата сме добре.
В Майчин дом не бях стъпвала от години, но отидох в спешното, казах, че съм с Ковид и раждам, хората реагираха бързо и родих без грам повече обяснения.

# 505
Здравейте! А в Надежда дали има ковид отделение за бременни? Имам предвид за лекуване, а не такива, които ще раждат.

# 506
Ноември имаше.

# 507
Ехоо, здравейте момичета! Не знаех, че има тема за болницата. И аз съм пациентка там при д-р Бутева-Христова. Ходя на фетална при д-р Георгиев. Вече съм в 17 г.с. и няколко дни.

Доволна съм и от двамата. Д-р Христова е винаги усмихната. Д-р Георгиев - добре, че бях прегледала групата на болницата във фейсбук и прочетох, че не е много разговорлив та не се изненадах на първия преглед. Той ме е запомнил много добре и въпреки, че е малко по-събран аз го харесвам. Мисля, че е добър специалист.

пп: здрасти, Кари, радвам се да те видя Blush

# 508
Здравейте, вчера трябваше да започне 45-дневния ми болничен преди раждане. На последната ЖК попитах дали трябва да се заяви, дали трябва да нося картона си, за да се впише в него... Казаха ми, че болничният се издава по служебен път, без заявяване и не е нужен амбулаторен картон. Но не попитах кога трябва да отида да го взема. Понеже е краят на месеца, работодателят ми каза да го представя до утре, за да може да се направят ведомостите за заплатите (получават се в първия работен ден от новия месец и затова бързат). От вчера се опитвам да се свържа с Информация, но или е заето, или никой не вдига, а не мога да се разкарвам в момента за нищо до там ако още не е издаден болничния.
Какъв е опитът ви с този вид болничен, ще го бъде ли утре (тогава със сигурност ще отида за взимане, но нещо вътрешно ми казва, че няма да е готов и ще си имам разправии с работодателя в късния петъчен следобед)?

# 509
Моят болничен беше готов след няколко дни. Иначе прегледа ми на ЖК съвпадаше с деня, от който започваше 45-дневния отпуск. Казаха ми, че нямало как да го издадат на деня. Казах на моя работодател откога ще бъде болничния и че няма да мога да им го дам на деня и си оправиха ведомостта и без него. В крайна сметка след като ти е определен вече терминът, няма как да го издадат от друга дата.

Общи условия

Активация на акаунт