МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 351
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. Уж четох нещо, но не ми стана много ясно. Имате ли представа дали в болницата д-р З. Димитров (алерголог), консултира само бебенца и деца или и бременни жени?

# 511
  • София
На мен ми казаха, че и възрастни консултира. Но има часове само в един ден в месеца. За март мисля, че беше на 14-ти.

# 512
На мен ми казаха, че и възрастни консултира. Но има часове само в един ден в месеца. За март мисля, че беше на 14-ти.
Здравейте, искам да попитам някой ползва ли пакета за детски консултации в Парадайс? Ако има такива мами - доволни ли сте, струва ли си да се ползва?

Аз купих пакета и ходих веднъж-първо посещение. Супер доволни сме с ММ. Прегледът беше над 60 мин. Супер много обясни докторка и повтори, показа как се кърми, къпе, повива и т.н. бебчето;

За ЖК при д-р Патрикова - супер доволна съм Heart Eyes родих наскоро в 38г.с.+4 дни здраво и доносено бебенце въпреки големите рискове. Изкарах лека бременост на 47г., но с много контрол от различни специалисти. Докторката се съобразяваше и питаше за техните препоръки. С лека ръка е при преглед за микробиология и цитонамазка.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 01:07 от -INA-73

# 513
Благодаря Ина! При кой се записахте? И аз мисля да го ползваме Simple Smile

# 514
Здравейте. Знам, че най-вероятно това е въпрос към специалист, който работи в Надежда, но все пак да попитам и тук - В болница Надежда има ли други видове специалисти освен АГ, ендокринолози, акушерки, неонатолози .. и подобни свързани изцяло с раждане, репродуктивни проблеми и следене на бременност ? Вълнувам се от темата тъй като например аз имам нисък риска от тромбофилия и инсулинова резистентност. Сигурна съм, че сред вас също има бъдещи или настоящи майки с тези и по-тежки проблеми. Обаче например при евентуално секцио знаете, че може да има много усложнения. Ако недай си Боже примерно една жена по време или след секцио получи белодробна емболия или друг вид усложнение, има ли лекари, които да са способни да се погрижат за нея ? Първия път раждах в Токуда, която е многопрофилна болница, Надежда обаче не е. Как реагират при подобни случаи ?

# 515
Ина,прегледът на детенцето да не би да е бил при д-р Маринова ?

# 516
Ина,прегледът на детенцето да не би да е бил при д-р Маринова ?

Да, при д-р Петрова-Маринова, тази жена много обяснява и показва. Беше ми удобен часът и затова при нея записах.
Има още един специалист -  д-р Деспотова и за двете ми казаха добра оценка от техен колега, педиатър, работещ на др.място.
Вероятно да има и др.доктори, но не знам, може по графика в приложението на Надежда да се ориентирате.

Относно д-р Патрикова и ЖК, миналото лято имаше в сайта на болницата новина, че започва да води ЖК, попитах и ми дадоха час за нея.
Много ми допадна - делова и внимателна, пита за всичко всеки път - лекарства, как се чувствам, оплаквания и т.н.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 20:16 от -INA-73

# 517
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Знам, че най-вероятно това е въпрос към специалист, който работи в Надежда, но все пак да попитам и тук - В болница Надежда има ли други видове специалисти освен АГ, ендокринолози, акушерки, неонатолози .. и подобни свързани изцяло с раждане, репродуктивни проблеми и следене на бременност ? Вълнувам се от темата тъй като например аз имам нисък риска от тромбофилия и инсулинова резистентност. Сигурна съм, че сред вас също има бъдещи или настоящи майки с тези и по-тежки проблеми. Обаче например при евентуално секцио знаете, че може да има много усложнения. Ако недай си Боже примерно една жена по време или след секцио получи белодробна емболия или друг вид усложнение, има ли лекари, които да са способни да се погрижат за нея ? Първия път раждах в Токуда, която е многопрофилна болница, Надежда обаче не е. Как реагират при подобни случаи ?
мисля че в такива случаи се намесват анестезиолозите. от тях има достатъчно.

# 518
Многопрофилна болница е (МБАЛ). Има кой да се погрижи за случаите с усложнения, аз бях такъв. Една седмица в реанимация, вкл. ми слагаха дренаж за изтегляне на вода  от белите дробове. Аз също се колебаех между двете болници, в крайна сметка избрах Надежда. Реагираха бързо,  навременно и адекватно в моя случай.

# 519
Moмичета, знаете ли дали доктора, който ме следи може да направи 3Д/4Д/5Д , колко струва и в коя седмица е най-хубаво да се направи,  за да се види бебето?
В смисъл при някой конкретен доктор ли трябва или може този който ми следи бременноста?
Simple Smile
Благодаря ви и Честита Баба Марта!

# 520
  • София
Феталните морфологии, които са по-специализирани прегледи, се правят при определени специалисти и в определени седмици. Би трябвало следящият Ви АГ да Ви обясни.

# 521
Феталните морфологии, които са по-специализирани прегледи, се правят при определени специалисти и в определени седмици. Би трябвало следящият Ви АГ да Ви обясни.

Това към мен ли е ? Simple Smile)
Аз бях на Фетална вече при Михова, тя ми показа цветна снимка, ноо сега в 21седм все още нищо не си личи хубаво.
Просто ми се иска примерно след 30-та седмица да отида, любопитна съм дали ще си прилича с първото ми момченце второто Simple Smile)

# 522
Аз бях на Фетална вече при Михова, тя ми показа цветна снимка, ноо сега в 21седм все още нищо не си личи хубаво.
Просто ми се иска примерно след 30-та седмица да отида, любопитна съм дали ще си прилича с първото ми момченце второто Simple Smile)

28-31 г.с има трета ФМ.

# 523
  • София

Даа, към Вас. Simple Smile Би трябвало да сте се записали за още една фетална значи. Мисля, че към 30-33-та седмица беше. Там евентуално ще могат да Ви направят снимка на муцунката. Simple Smile

# 524
Благодаря за информацията. Беше ми полезно. Радвам се, че имат специалистите да се погрижат за тежки случаи. Извинявам се ако не ви е удобно не отговаряйте, но как се стигна до водата в белия дроб ? При секцио ли ?
Многопрофилна болница е (МБАЛ). Има кой да се погрижи за случаите с усложнения, аз бях такъв. Една седмица в реанимация, вкл. ми слагаха дренаж за изтегляне на вода  от белите дробове. Аз също се колебаех между двете болници, в крайна сметка избрах Надежда. Реагираха бързо,  навременно и адекватно в моя случай.

Общи условия

Активация на акаунт