Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 43 568
  • 791
  •   2
Отговори
# 435
Меги, направо отиди в Патологията в ИСУЛ, на регистратура ще ти обяснят как да стигнеш. На вратата там имаше преди 3 месеца бележка, че материалите първо трябва да заявиш, че ги искаш и след няколко дни да се вземат(не помня точно какво беше). Аз ги поисках директно от Терзиев и ми ги дадоха веднага. Рано сутринта, ако отидеш, би трябвало да е там.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 19:17 от forest_dreams

# 436
Направих си микроблейдинг към "Дара хелп" и съжалявам. На живо не е като на снимките.

# 437

Момичета, онколог във Варна можете ли да препоръчате?

Аз съм при д-р Стилиянова в онкологията в Аспарухово. Терапията ми върви отлично, слушам я за всичко. Строго делова е при прегледите, което ми харесва. Няма от какво да се оплача. Виждала ме е и отчаяна и супер хепи от добри резултати. Винаги е неутрална в емоциите си, както и трябва да бъде един онколог.
Благодаря ти! Ще потърся контакт с нея.

# 438
Здравейте от извеснтно време Ви следя.Чета всичко и така ми дадохте кураж и сили на продължа и аз да се боря.Оперирана съм от Рмж м.09.имам назначена химиотерапия ,лъчетерапия и хормонотерапия.Започнах вече химиотерапията имам назначени 4 червени и 4 бели.В момента съм на 3 червена вливка,но имам въпрос към Вас ,някоя от вас била ли е с завишени тромбоцити вече втори месец са така и днес вече ми назначиха консултация с хематалог.Ще прави допълнителни изследвания.Много съм принеснена ,моля ако някой е бил така да сподели.Поста стана много дълък преключвам вече.Лека нощ момичета!

# 439
Не, падаха ми тромбоцитите. А какво казват лекарите, имат ли някакво теоретично предположение? Дано те успокои този консулт с хематолог! 🌹

# 440
Здравейте мили прекрасни дами,
Надявам се всички сте добре.
Имам въпросче относно косата-  след четвъртата химия ми порастна някаква косица- рехава и русичка, като на бебенце. И много се чудя, дали да не я мина пак с машинката, хем да махна тази която е израстнала, защото според мен е напоена с химия, хем да засиля малко тази която ще расте. И всъщност по време на белите химии пада ли косата, при мен като че ли след първата вливка, няма изгледи за такъв процес. Но пък ми опадаха тотално косми по краката и тригълника😜, веждите пооредяха и те, но козметичката ми ги каносва всяка седмица и се ядва положението, миглите и те пооредяха, но аз от край време си слагам допълнителни изкуствени мигли, така че не е проблем и това. Но косата си искам вече да я видя да расте и да се развива, че ми е много болна тема Simple Smile

# 441
Oт вчера не ми дават мира няколко въпроса:
На 6.11 в ИСУЛ доц. Седлоев ми направи  мастектомия. Имам решение ЛКК с назначена ХТ. Записал съм си час за 8.12 при д-р Тимчева. Oт вчера не ми дават мира няколко въпроса:
1. Кога искате ревизия на парафиновите блокчета? Ревизия - второ изследване ли е всъщност? Къде? Прочетох, че в Плевен проф. Поповска прави ревизии.
2. Добре ли е да направя 5 д скенер след операцията и преди каквото и да е друго лечение? Колко време след операцията е добре да се направи?- така ще може да се види дали имам разсейки и в други части на тялото си.
3. При положение, че имам препоръчано лечение от ЛКК необходимо ли е да взема второ мнение? От къде, как бих могла да получа? Прочетох, че в Панагюрище при д-р Кръстева може да се вземе такова, но има часове за края на декември.
Малко се притеснявам, че май на всички  се назначава ХТ - може и да не съм права.

# 442
  • В царството на игрите:)
Здравейте момичета!
След коя вливка ви спря цикъла?
Има ли някой от вас с предоперативна химеотерапия и хормонозависим рак?
Когато започнах химиотерапията бях на 36 г. цикълът си ми идваше като по часовник по време на 6те месеца вливки. Спря след първия Золадекс и след това  8 години нямах. Сега пак имам от 3 години.
Не е била предоперативна, а след мастектомията.

# 443
  • София
Меги, не на всички назначават химия.Аз познавам такива.На мен също не ми назначиха с лека ръка,доста се чуди Тимчева,но ми е много високо ки-67,пък и туморите бяха два.
 Ако решиш да правиш химията в друга болница,там  правят пак комисия и преценяват ,какво и колко (може да е съвсем различно от това в Исул).
 Блокчетата си оставих при Поповска за второ мнение веднага след като излезе хистологията.
 Скенер не съм правила преди химиите,а след тях и то обикновен - на коремни органи.Обаче мисля,че е по-добре да се направи преди ХТ и да си знае човек, какво му е положението.

# 444
Здравейте, силни жени. Аз отново имам въпрос. Излезе ми и повторната хистология, която правих при проф. Поповска. Как определяте резултатите, на какво да се надявам, че до петък когато ми е срещата с лекаря ще откача. Благодаря ви и бъдете здрави!

# 445
isapisa, доколкото виждам се препокриват с резултатите от първата хистология, няколко страници назад. Резултатите ти са сравнително добри за нашата диагноза.Хормоно-зависим рак с ниско КИ. Как са лимфните възли - ако няма заразени може и да се разминеш с химиотерапията.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 13:54 от koren63

# 446
Може ли да ми дадете контакт с проф. Поповска. Искам и аз да пусна материал за второ мнение, но не знам как да се свържа. От София съм

# 447
isapisa, доколкото виждам се препокриват с резултатите от първата хистология, няколко страници назад. Резултатите ти са сравнително добри за нашата диагноза.Хормоно-зависим рак с ниско КИ. Как са лимфните възли - ако няма заразени може и да се разминеш с химиотерапията.
Лимфните са махнати, както и част от гърдата, но хистологията на лимфните още не е излязла.

# 448
isapisa7878 няма никаква причина да откачаш, напротив, трябва да черпиш Grinning резултатите ти са идеални, с това G няма голяма вероятност за рецидиви. Лекувай се, слушай си лекарите и се радвай на живота.

megi1126 не се притеснявай за разсейки сега, успокой се, почини си и се възстановявай след операцията.  Не мисли за перуки, вежди, телкове и други такива. Сега е важно да си здрава и силна, и физически и психически, за да се справиш и с химията. Пази се и от ковид, много е гадно. За второто мнение - аз лично нямам такова, не съм търсила.
Какъв ти е рака, какво пише в епикризата? Къде те оперираха? Не на всички предписват химиотерапия, не знам дали това е добре, според мен лично не е. Успех Simple Smile

# 449

Аз съм с такъв вид . Моят е крибриформен ин-ситу (интрадуктален),но пък не намериха инвазивна част. Ki-67 беше 14. Химия нямах. Заради частичната операция минах лъчетерапия . Имам и хормонална само Нолвадекс,без да ми спират цикъла със Золадекс.

Общи условия

Активация на акаунт