Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 68

• 42 680
  • 791
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте девойки, утре съм на първа химиотерапия в Надежда. Ще пренощувам в болницата, за да ме наблюдават като за първи път. Приемам всякакви съвети: с какво да съм облечена, какво да нося....до всичко което се сетите, че ще е полезно.

В Надежда всичко е на ниво. Топло е, на всяко легло има телевизор с кабелна. Носи си вода, аз без вода не мога и винаги си нося много. На партера има барче, но цените са леко космически, на партера имаше и машина за фреш, изтисква ти портокали на момента. На етажа на окологията има и  библиотека, с хубави книжки.
 Желая лека  и успешна терапия !

# 706
Здравейте момичета, днес бях на консултация с лъчетерапевта - той каза, че импланти няма да му пречат когато дойде време за лъчетерапия. Та това ми дава надежда, че може да ми се размине само с още една операция. Притеснявам се, че ми се измества химиотерапията , но той е категоричен ,че трябва радикално да ме изчистят преди да започна каквото и да е лечение . Бях се настройка пак за онко комисия, но не .

Какво мислите за д-р Бозев - хирург ( насочихме към него) не искам и да чувам за д-р Ал Заят в онкото, камоли да се върна там за втора операция.
Решила съм да махна и двете гърди, знаете ли колко време след операцията мога да започна с химията? Предполагам ще боли много и възстановяването ще е гадно, но нямам избор, надявам се да не пипат лимфните възли този път. Искам да започвам по- скоро с гадните химии- да започват ,че да се свършват.

# 707
  • София
Чукче, те имплантите няма да му пречат на лъчетерапевта, ама лъчетерапията не е ОК за имплантите. Рискът от капсулна контрактура се увеличава в пъти. Отделно се уврежда микроциркулацията на кожата.
По отношение на времето, доколкото знам около 6 седмици трябва да минат между операцията и химиотерапията.

# 708
  • assenovgrad
Чукче, ако нямаш засегнати възли, може и да нямаш лъчетерапия. Според мен се консултирай първо с онколог и след това вземи решение за мастектомия с реконструкция. Аз съм с такава, направих я след химиите, но нямах заразени възли и нямах лъчетерапия. Иначе за хирург, може да се консултираш и с Василев.

# 709
Здравейте да ви попитам, виждам че някой от вас са запознати с ТЕЛК - а. Преди година и два месеца ми беше 1-вата операция с последваща химиотерапия. Докато приключи всичко си изразходвах 2 х180дни болнични. Имам Телк 95%с право на работа. Подадох в НОИ за пенсия, върнах се на работа. Сега ми направиха пълна хистероктомия по повод злокачествени образования на яйчниците. От болницата ми дадоха протокол за Телк. Днес отивам да го нося и ми се казва. Не може и пенсия и болнични. Взеха ми документите и казаха да чакам писмо от комисията но най вероятно няма да стане. А после за химиотерапията как ще си оправдая дните пред работодателя? Най нахално ми казаха "ами напусне си работата"

# 710
  • Варна
Да. В тази ситуация не може да се взима болничен с основание, свързано с онкологичното заболяване. Освен това, имате и пенсия по болест. Няма как. За съжаление това е положението. Презумпцията е, че вие вече имате отпуснати средства, относно заболяването, които все още получавате. И ако това заболяване не ви позволява да работите, можете да се явите само за увеличаване процента инвалидност от ТЕЛК.

# 711
  • Плевен
Да ви питам, Золадекс трябва да ми бъде поставен на 25,12, ако намеря кой да я постави, с колко мога да я забавя? И след това, ако се отложи с два дни, примерно, трябва след това да броя 28дни, или по  старата схема продължавам?

# 712
Благодаря ви

# 713
  • Русе
Да ви питам, Золадекс трябва да ми бъде поставен на 25,12, ако намеря кой да я постави, с колко мога да я забавя? И след това, ако се отложи с два дни, примерно, трябва след това да броя 28дни, или по  старата схема продължавам?

Ей затова ММ се научи и той ми ги слага. Несравнимо удобство е.
Иначе не мога да отговоря на въпроса. В някоя от старите теми имаше писано по този въпрос.

# 714
Здравейте да ви попитам, виждам че някой от вас са запознати с ТЕЛК - а. Преди година и два месеца ми беше 1-вата операция с последваща химиотерапия. Докато приключи всичко си изразходвах 2 х180дни болнични. Имам Телк 95%с право на работа. Подадох в НОИ за пенсия, върнах се на работа. Сега ми направиха пълна хистероктомия по повод злокачествени образования на яйчниците. От болницата ми дадоха протокол за Телк. Днес отивам да го нося и ми се казва. Не може и пенсия и болнични. Взеха ми документите и казаха да чакам писмо от комисията но най вероятно няма да стане. А после за химиотерапията как ще си оправдая дните пред работодателя? Най нахално ми казаха "ами напусне си работата"
 Мисля, че има изключение, когато се касае за влошаване на онкологичното заболяване. Така или иначе ТЕЛК - а ще се произнесе с решение и, ако откажат, ще видиш на какво основание и може да обжалваш.
    Едит. Изключението е предвидено в чл.12, т. 6 от Наредба за медицинската експертиза. На това основание аз ползвам болничен след като ми определиха процент. След решението се върнах малко на работа и представих в ТЕЛК  нови документи, че продължавам с активната терапия.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 18:55 от нушка

# 715
Чукче, ако нямаш засегнати възли, може и да нямаш лъчетерапия. Според мен се консултирай първо с онколог и след това вземи решение за мастектомия с реконструкция. Аз съм с такава, направих я след химиите, но нямах заразени възли и нямах лъчетерапия. Иначе за хирург, може да се консултираш и с Василев.
Питанка, за съжаление имам засегнати много лимфни възли- 12 ,  трети стадии съм , G3 , her +
Ще правя химиотерапия и лъчетерапия на 100% .  
5 от 6 резекционни линии са позитивни за туморна инфилтрация - мастектомията ми е също сигурна, да не кажа задължителна.
 Днес ми излезе  ki 67- 8.5% което си е направо чудесно.
Приемам всякакви насоки и съвети за онколози, лечение, консултация 🍀

# 716
Не са проблем два дни закъснение. Почваш ново броене😉

# 717
Бия си сама Золадекса от 2г на 30-31дни. Харесала съм си една дата в месеца и го бия на нея. Така и двата протокола вървят заедно и си спестява доста неща около протоколите.

# 718
Питанка, за съжаление имам засегнати много лимфни възли- 12 ,  трети стадии съм , G3 , her +
Ще правя химиотерапия и лъчетерапия на 100% .  
5 от 6 резекционни линии са позитивни за туморна инфилтрация - мастектомията ми е също сигурна, да не кажа задължителна.
 Днес ми излезе  ki 67- 8.5% което си е направо чудесно.
Приемам всякакви насоки и съвети за онколози, лечение, консултация 🍀
При мен подобно- до момента ми  направиха мастектомия на дясна гърда и лимфна дисекция. Предстои ми и от ляво операция . После... пълна програма лечение.
В Панагюрище се лекувам до момента, май и там ще остана, въпреки пътуването ( от Варна съм) .
Ако се насочиш натам ще ти дам координати.

# 719
Moron, искам да попитам за Панагюрище, тъй като майка ми ще се лекува там и от януари започва лъчетерапия.Ще остава там и много се  притеснявам освен за всичко останало и за ковид обстановката, дали се спазват необходимите мерки?

Общи условия

Активация на акаунт