Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 928
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • UK
Ell, къде намираш обезкостени пилешки бутчета, и аз много обичам, но голяма играчка обезкостяването, не мога да видя по магазините готови.

Благодаря за машинката, не знам дали ще мога да намеря място и за нея, а ми се иска.

Киселото мляко го правим у нас по стара бг традиция, мъжът мята две одеала отгоре, аз лично никога не съм правила и ми се струва много трудно така да уцеля температура и всичко, той казва че било елементарно.

# 286
  • След завоя в дясно
Dejie във всички по- големи  супермаркети  има

# 287
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи аз в Алди съм виждала

Ел аз бях нещо подобно седмица след първия локдаун, изписаха ми АБ по тел. и слава богу след втория ден взе да действа. На мен ми казаха, че съм с ангина вероятно. Обаче и аз няколко дни се мъчих с домашно лечение и само се влоших повече.
Бързо да се оправяш!

# 288
  • оттам, откъдето започва България
Чета ви и стигам до извода, че всеки си има свой вкус.
Каймата, киселото и прясно мляко в УК са много хубави, но явно трябва да се приберете в БГ, за да го установите.
За хляба пък въобще няма да коментирам, защото като се прибираме в БГ си носим хляб от УК.

Обаче към настоящия момент ми е най-важно да си видя децата и да изживея една невероятна Коледа и Нова година в УК с тях. Поръчано! Simple Smile Получено! Simple Smile

# 289
Чета ви и стигам до извода, че всеки си има свой вкус.
Каймата, киселото и прясно мляко в УК са много хубави, но явно трябва да се приберете в БГ, за да го установите.
За хляба пък въобще няма да коментирам, защото като се прибираме в БГ си носим хляб от УК.

Обаче към настоящия момент ми е най-важно да си видя децата и да изживея една невероятна Коледа и Нова година в УК с тях. Поръчано! Simple Smile Получено! Simple Smile

Съгласна съм. Единствено плодовете и зеленчуците ни са по-хубави в България.

# 290
  • London
И на мен много неща ми харесват тук,  но все пак има някои продукти, които си обичам и от нашите и понеже ние наистина много рядко посещаваме България ми е приятно да си купувам и от тях.

За украсяването мисля другия уикенд да изкараме елхата. Само се чудя бебо дали ще я остави да оцелее, има по нея симулативен сняг, ако я дърпоти нон стоп ще има да чистяяяяяяя.......

# 291
Хич не ми се купуваше коледна украса, ама ще купувам явно. Тъкмо в бг набавих всичко, сега наново тук. Къде ще ги прибирам после  идея нямам.
И ние с одеяло квасим  даже  с едно. Няма никакъв проблем с температурата. Наистина е много лесно.

# 292
  • Великобритания
Ell - как си сушите филетата
ние правихме 2 години подред и суджук и филета , суджуците замразявахме , щото няма никакво изсъхване
а филетата за малко в хладилника и после режем и ядем
Купих дехидратор точно за тази цел - нищо не става , седи си в кашона в мазата
Иначе мляко -  всеки понеделник идва милкмен и оставя по 3 шишета пред вратата , хубаво е млякото , но не ни стига , и взимам по 2 или 3 кутии от полския магазин , най хубавото е за мен ,  сега пуснаха и едно Бариста едишън , само с него си пием кафето с моя мъж ( дето уж не пие мляко , а пие повече от мен )
Сиренето - грийк фета от Лидъла от 75 пенса е най якото за мен , румънско е и все едно българско
У нас много се ядат млечни продукти всякакви .. сега издирвам биволско мляко онлайн , че съм си харесала едни сетове за моцарели и бурати, че колкото и да вземем , все не ни стигат

# 293
Ще напиша аз как суша. Правя с пилешко филе и свинско бонфиле. След като ги овъргалям в подправки, имам една малка пластмасова щайга, дето няма дъно и е с решетки. Слагам ги за 3-4-5 дена отгоре, като ги завъртам. Това в кухнята. Нямам къде навън. Изсушиха се идеално. Сега ги прибрах в хладилника и се чудя кога да заредя нова партида.

# 294
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние в гаража сушим, ММ е монтирал пръти, а помещението е хладно и проветриво.

Дидка и моите родители са на твоето мнение, те и затова пазаруват доста неща в Турция, че им е наблизо, заради по-доброто качество.

О

# 295
  • UK
Здравейте
Аз съвсем ви изпуснах. Здрави да сте

# 296
Аз мразя големите вериги, купувам най-много мляко и яйца от там, тук-таме ако има бейлис на акция или нещо такова. Предимно пазарувам от кюрдски, полски магазини.  Ббългарският магазин тук така си редуцира времето, че буквално работят четири дни в седмицата по три часа на ден и все не мога да ги нацеля, те защото момчетата пътуват от Дънди, не живеят в Глазгоу. Тук всичко ми е едно такова стерилно, нито каймата кайма, нито сиренето сирене. Месо от кюрдите или от някоя частна месарница.

# 297
  • Bristol
То почти готварска тема се е получила Simple Smile
Аз много обичам да готвя, но минавам през голям магазин и всичко купувам от там. Добре, че Азда при нас зареждат и турски стоки, вече и сиренето от там купуваме, преди ходехме специално за сиренето до турски магазин. Но дори и да не е турското и salad cheese е ок. Сега с Gousto те си ми пращат месото и рибата и съм доволна какво слагат.
На мен пуешката кайма не ми харесва толкова. Може би зависи и как се приготвя. Купувала съм и пуешки наденички, определено предпочитам свинските Simple Smile
Според това какво ще готвя, решавам и колко мазна телешка кайма да взема. За бъргери/кюфтета на скара 20% взимам, а мъжът обича и да я смесва със свинска.
Обезкостените пилешки бутчета са и без кожа, печем ги на електрическата скара. Пак в зависимост от рецептата решавам дали тях да ползвам или пилешки гърди 🤪
Мляко прясно основно дъщерята консумира и държи на по-малко маслени, иначе й било ставало тежко 🤪 Мъжът пък е на кисело мляко, но купува low fat за себе си. Аз рядко консумирам прясно и кисело мляко и обикновено тях ги подяждам Simple Smile Онкен сет йогърт ми е все още любимото.

При нас в петък новите съседи гърмяха. Баш у лок дауна направиха gender reveal party. Те са голямо семейство, с 4 деца са и това ще им е първото внуче. Предупредиха и в местната група от колко до колко ще пуснат зарята, за да са подготвени стопаните на кучетата. И доста народ чака да види какви цветове ще изстрелят, за момиче или за момче 😂

Коледната украса обикновено я слагам първия уикенд на декември. Щерката обаче тази година попита, дали може последния уикенд на ноември да я извадим. Та ако има мерак тя сама да украси, може и за края на ноември да сме готови 🎄

# 298
Елхата е украсена, прозореца и той украсен, Мери, какъв цвят беше зарята? 😁

Аз пия ядкови млека, така да ми се изчисти челото, млечните ми докарват ситни пъпчици.

До нас има голяма Азда и предимно от там си купувам, има international food сектор, също и доста голям избор от “free from” продукти. Simple Smile

Бг магазинът ми е далеч, но сега са си направили сайт и предлагат опция за онлайн пазар и доставка, супер е.

# 299
  • След завоя в дясно
Mimmito-доколкото знам в хладилника я суши, като станат готови ги слага в камерата и вадим като ни се прияде.
Ако може пусни инфо за моцарелата и буратата, много ги харесвам и двете. В нашия италиански магазин вече ме знаят и като мина покрай него собственика директно ми казва имаме ги:)
Хляб много обичам, но тукашния ми е като дунапрен и безвкусен. Да не говорим, че не мухлясва със седмици, колко Е-та има не знам, но със сигурност са много. Хляб предимно взимам от Полските, Румънските и Турските пекарни.
И ние украсата последния weekend на Ноември ще слагаме, тази година никъде няма да ходим или да се събираме, затова  поне настроение да си създадем.

Общи условия

Активация на акаунт