Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

  • 30 924
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Много ми харесва големите кофички тъмносини greek style на Aldi.
  И моят гофретник е  Silvercrest. Доволна съм, но рядко го използвам вече.

# 271
  • UK
  • Мнения: 4 343
Я кажете с каква машинка мелите каймата?

Моят мъж кваси всяка седмица от прясно от магазина, винаги му става много хубаво, сирене чак не сме правили. 

# 272
  • London
  • Мнения: 6 888
Имаше миналата седмица празник и заря, тази също гърмяха от нейде....може и индийци да са били щом казвате. Не е било натрапчиво та не съм обърнала особено внимание.

Ние взимаме това Yeo Valey organic.... иначе ако трябва да съм честна като ходя сама на пазар си взимам това на Теско със синята капачка, прави ми по-хубав каймак на кафето и е по-трайно. Но нямам претенции да знам кое е хубаво, както казах да седна да го пия абсурд....

Кисело си взимаме пак Yeo Valley organic и нашенското на Боженци. Общо взето май си предпочитам нашето кисело мляко.

Направо ме ударихте през челото с това квасене, аз сигурно и друг живот да имам няма да се наканя за нещо подобно. Никога не съм имала мерак и лютеници да правя, буркани, сладка....не ми е на сърце.


Не ползваме гофретници, не мелям кайма. А сирене си взимам за салата грийк стайл, иначе пак българско сирене, козе сирене си взимаме да имаме. Общо взето кашкавал, сирене, кисело мляко и луканка/сушеница, лютеница, баници, филето Елена винаги си имаме под ръка. Като говорим за кайма пак българска взимаме само....не харесвам тукашната нито за пълнени чушки, нито за мусака, нито за шницели или кюфтета или руло Стефани или нещо друго с кайма. Само на паста не ми пречи, но и нея обичайно я ядем с бекон или с морски дарове та не взимаме често.....

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 16:29 от La Catrala

# 273
  • Мнения: 4 120
Diwali беше, затова гърмят. Предната седмица пък guy Fawkes. Тук много се гърми и сега събират петици да ги забранят, защото много се стресират кучетата, те пък нали са луди по кучета. А на Гай Фоукс деня и пожар стана, търчаха пожарни цяла нощ. Никола Стърджън хем беше предупредила и помолила да не се гърми тази година.

# 274
  • някъде в орбита...
  • Мнения: 2 972
Мдам, близо се паднаха тази година няколко повода. Но около нас са доста внимателни. Фойерверките се пускаха или от поляната между къщите, или от парка срещу нас, ама са все съседи, кой с деца, кой с кучета, кой и с двете, и не са прекалявали.
Не консумираме кайма с намалени мазнини, нито обезмаслени млечни - full fat по всички направления Grin
От каймата, станахме фенове на мешаната pork&beef. Направо толкова добре става на всичко, че не сме купували друга от доста време.

# 275
  • Мнения: 6 475
И на мен смесената най ми допада, мазнините й са около 23% докато на другите е около 12 (при свинската) или 20 (при телешката). Аз търся от най мазнинните продукти, но пак са ми сухи.
При нас имаше фойерверки само на 5.11. Явно нямаме празнуващи в района сега.

# 276
  • някъде в орбита...
  • Мнения: 2 972
Аз търся от най мазнинните продукти, но пак са ми сухи.
Да ти кажа, не помня баба от коя част правеше каймата (имахме животни), а и няма как да я питам вече. Но пробвала ли си да експериментираш ако имате месарница наблизо?
В тази връзка, трябваше да мина през нашата месарница да питам нещо за позната, установих че имаме дюнерджийница точно до месаря, отворена буквално преди седмица, и сега вкъщи с мъжа се угояваме - не бях яла такива вкусни от години, и хич не се скъпят на салатата, та и сочни са... И сега отивам пак до тях че като пиша ми се приядоха Grin

# 277
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Бръм аз затова си я правя взимам брискет и свински гърди и си я правя да има достатъчно мазнина.

Аз почти спрях да купувам свинско иначе готвя пилешко или телешко основно. Свинско хубаво бях купила последно от един испански онлайн магазин иберико рибс и бяха чудни, сега за Коледа планирам от там да купя пак ако имат доставки.

Дежи машината ми за кайма е подобна на тази https://www.amazon.co.uk/Stainless-Electric-Household-Grinding-A … p;tag=googhydr-21

# 278
  • Мнения: 260
Квасенето не е някаква философия, понеже имам такава опция на Инстант пота. Само загряване на млякото, охлаждане и разбъркване на закваската. Без пота и аз не бих се хванала да квася редовно, особено че и тук млякото ми харесва.

Май само на мен каймата ми харесва- тази най-мазната от 20%. Иначе си мислех за домашни наденички, но и аз нямам нерви и време за това.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 17:33 от Alex_Sandra

# 279
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Момичета,  препоръчвам ви turkey mince. По-мазничка. С нея стават чудни кюфтета и мусака, и чушки.

# 280
  • Мнения: 6 475
Квасенето е толкова лесно че не го отразявам, само ми е досадно да варя млякото, че редовно го забравям да изкипи. Квася си в една голяма пластмасова кутия, а често и мъжа го заквасва.
Сега ще ме карате да си купувам мелачка за месо.
Суджуци си правя, стават перфектни и с пилешко и със свинско, хляб правим, направо ако и каймата започнем да правим....да слагам бидона за плодовете и да почваме ракията 😀😀😀😀

# 281
  • Мнения: 9 817
Машинката ми за мелене на месо е ръчна. Купувана е за малко и по спешност (детето ядеше месо само под формата на кайма, тукашната не ми харесваше. а имахме толкова много покъщнина за купуване, че гледахме много и цената) и така 6 години ножчето ѝ не се е затъпило. Някога ще я сменя.
Илейн, чистиш ли много месото от ципи или машинката се справя с тях? На мен подготовката на месото, т.е нарязване и чистене от ципи и мазнотии, ми е по-досадно и времеемко от самото мелене. Показаната машинка е мощна и би трябвало да не затормозява. Ние ядем по-малко мазно месо.

Кажете сега и за машините за сладолед, че у нас сладолед върви много.

В старата ни махала фойерверките от частни партита за Дивали бяха по-пищни от официалните за Гай Фокс. Ние им се кефехме, ама нито детето беше бебе, нито куче имахме, че да се плашат.

# 282
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Блу справя се, не се занимавам да чистя нищо.

Ние всяка година и суджуци правим, тази година май не ни се занимава много, но то и времето е топло още. Мисля да пробвам да направя панчета, имам рецепта, друго още не съм решила какво.

# 283
  • Мнения: 2 201
Фенове на Oatly Barista Edition няма ли? Откакто съм в УК пия кафето си с него Simple Smile Много е хубаво.
Киселите млека на Waitrose и M&S 10% гръцките са много хубави:) закваска става от тях също, МС има и едно овче мляко което е много вкусно Simple Smile. Купувала съм  Yeo Valey, както и козе мляко за квасене или извара (много обичам домашната!). Пробвала съм и сурово мляко купувано от Бороу маркет, също от там кисело мляко с българската бактерия - добре се получи закваската от него. Ако някой работи или живее на близо https://boroughmarket.org.uk/traders/hook-son

# 284
  • След завоя в дясно
  • Мнения: 1 391
Привет девойки,
Да помрънкам, от миналата  седмица  съм с болки в гърлото и  лявото ухо,  обезболяващи не ми действат вече,  всякакви  бабини илачи не помагат.. а много боли. Хадих при GP, каза вирус,
без антибиотик ( нищо,  че преди да ме прегледа искаше по тел. да ми го предпише) След  вчерашната поредна бъзсънна нощ днес едвам се добрах до A&E. Резултат антибиотик с непоставена диагноза, само  предположения. Поне  след първата  доза  вече  мога да преглъщам, което  определено е напредък,  и вода не можех да  поема.
Помрънках, сега по същество:)
Кисело мляко взимам на Rachel's organic най ми допада като вкус.
Филе Елена,  мъж ми го прави, доста сполучливо става.
Месо взимаме от Полските магазини.
Кайма и  аз ползвам пуешка  и понякога organic  pork  mince,  но рядко,  пуешка ми е фаворит.
Пилешки гърди вече не взимам след като открих boneless chicken thighs. Много по сочно е месото.
In vino veritas по отношение на  алкохола съм аз, от време на време и  по някой bombay отразявам за разнообразие.

Общи условия

Активация на акаунт