Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

  • 30 896
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 9 816
Пълномаслените Yeo valley и M&S органик са съвсем прилични млека. Ама аз съм градско дете и на богато домашно мляко се муся.

# 256
  • Мнения: 6 471
Ммм да, квася и аз а купешко от магазина. А малкия понякога изпива по 500 мл. през нощта. Свикна с вкуса му след адаптираното мляко. На мен на Теско млякото ми харесва, и квасеното мляко с него е идеално. На Асда ми се струва че има лек дъх. Хич не ми е воднисто, вземам пълномаслено. От Алди също вземам понякога, и от там ми харесва. Така или иначе го пием основно аз и той. Аз в кафето. На Арла също ми харесва. Дъщерята яде само кисело подквасено. Алглийското Greek style не го иска. Аз пък го обожавам. 10% масленост, като крем ми е, мога да ям с кофата. Нямам къде да го побера обаче.
П.п. купих си Бейлис 😊

# 257
  • Мнения: 1 515
Това от милкимена, коието взимам е най-пълномасленото, отгоре има крем, гъста като сметана и децата я обожават. Основно млякото е за кафето и сутрин за пълнозърнестата закуска. Едно шише ми е за ден.

# 258
  • На острова
  • Мнения: 1 297
Аз мляко не пия, но слагам червено, че е най-рядко и безвкусно, в кафе и чай. На децата взимам Jersey milk, на Graham. Има едно gold top, сметана каймак отгоре. Преди години бях чела статии, колко е вредно, как нямаме нужда от мляко и т.н., но децата не харесват ядковите, та купувам. Хапват и двамата със cereal сутрин, понкога мляко с мед надвечер.

Не са спирали и при нас да гърмят съседите цяла седмица. Явно това е вид забавление през локдауна.

Кога ще почвате с украсите?

# 259
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Днес гърмяха заради Дивали до нас, имаме две семейства индийци съседи.

Аз смятам по следващия уикенд да украсим, но в квартала има вече украсени къщи.

# 260
  • Мнения: 200
Mia го е споменала, но да покажа и аз изборът ни на прясно мляко

# 261
  • Мнения: 1 515
При нас е тихо, никой не е гърмял, от вас разбирам,,че празнуват.
Аз украсих отдавна, още на първи, но вече гледам има и доста комшии с украси.

# 262
  • София
  • Мнения: 1 464
И аз квася кисело мляко. Но последните пъти не ми се получава. Купувам от Tesco - semi skimmed. Купих от eBay много пакетчета суха закваска “Болари” - пристигна в бели пакетчета, без етикет, без кутия.  Изобщо не се получи. От БГ магазина купувам кисело мляко - Боженци - получаваше се няколко пъти, много му се радвахме, последните два пъти - не... Вие с каква закваска и тукашно мляко подквасвате?

# 263
  • Мнения: 9 816
У нас купуваме кисело мляко основно на Onken, тъмносинята кофичка. Няма точно ЛБ булгарикус, с други живи култури е. Харесва ми вкуса  и плътността му (отделя суроватка!), без да е тежко. Но съм пробвала, харесвам и пак се случва да купувам и други видове млека. Не се е случвало да подквасвам, мързи ме, пък и ми стига, че си меля месото за кайма.

# 264
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
У нас не ядем много кисело мляко и се оказа, че смисъл няма от подквасване, а и рядко купувам.
Искам сирене да си направя, но сега няма как да отида до фермата за мляко.

Блу и аз си меля каймата, не ми харесва готовата.

# 265
  • Мнения: 6 471
Аз квася с На баба, кафявото. Преди вземахме Боженци, обаче с На баба по ми харесва. Вземаме го от един турски магазин, имат доста бг стока. Ходим може би веднъж месечно, вземам две кофички, обикновено стига за месец.
Месо и кайма тук са ми ужасни. Нямат почти никаква мазнина, нито пържолите са ми пържоли, нито супа топчета става хубаво. Нито кюфтета. И синьото сирене им е с малко мазнина...мъчна работа. Единствено пилешкото месо, на филе, много ми харесва, стават уникални пържоли от него, сочни, не е сухо като в бг.

# 266
  • Мнения: 1 515
Ползвате ли гогретници и какви? Имах един от лидъл но явно покритието се прецела и почна да лепне всичко. Сега искам да си взема на черен петък, но вече незбам какъв, идеално искам да се свалят приставките за да ги мия по-добре

# 267
  • Мнения: 260
Обикновено квася пълномаслено био мляко със закваска „Булгарче„ , която бях купила от България. Понеже прекалих с количествата, вече е с изтекъл срок поне от 1 година, но нищо и няма. Напоследък по-често купувам готово- Yeo Valley. Има и едно овче, което много ми харесва също.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 13:02 от Alex_Sandra

# 268
  • на малък остров в океана
  • Мнения: 1 582
Ползвате ли гогретници и какви? Имах един от лидъл но явно покритието се прецела и почна да лепне всичко. Сега искам да си взема на черен петък, но вече незбам какъв, идеално искам да се свалят приставките за да ги мия по-добре

Моят е точно от Лидл. Комбиниран с плочи и за триъгълни сандвичи, и за панини. Покритието е ок, не залепва нищо, но мощността е само 700 кw и стават доста бавно.
Така че, не го препоръчвам.

# 269
  • Мнения: 3 338
Добре, че закусих преди да вляза да ви чета😂

Майка ми като дойде живе на хляб с мляко. Много ѝ харесват тукашните, не качва от тях и няма стомашни проблеми. В Бг няма марка хляб и мляко, които да не ѝ се отразяват зле.

Ние сме фенове на Yeo Valley. Прясно основно мъжа консумира. Ние с децата сме фенове на Alpro Junior.

Чудех се какви са тея гърмежи по ние време при вас, то индийски празник. Явно ние нямаме наоколо. Преди правеха празник в музя по източни култури. Все се канех да ида... Няма да е и тази година.

Гофретника ми е на Лидл и вече 5г без проблем го ползвам. Обаче се чудех останалите приставки за бонбони с каква смес да ги правя, защото до сега не са ползвани.

Общи условия

Активация на акаунт