Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 911
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • London
Радвай се, аз се тревожа, че моя със специалните нужди няма да се намери коя да го вземе и ще се дундуркаме с него до старини да ми къса нервите. А харесва момичета отсега, но не знае как да общува с тях. Лоша работа Joy

# 346
LaCatrala, сигурна съм, че ще намери детето. Хубавите неща нали ставали бавно.х

# 347
  • London
Даааа някоя като него.... Гледала съм филм точно за такава двойка и свекър и тъстове бяха все на пожар с тях. 😆😂

# 348
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Честито да ти е порасналото момче, G&B! Нека е здрав, разумен, щастлив! Нека сбъдне и най-смелите си мечти, започвайки от  🏍 ! 😊

# 349
  • На острова
Честит Рожденник G&B! И аз имам един скорпион у дома, по-малък, де.

Аз пък така също много се притеснявах как ще ходи сам на училище (У6). Обаче някак си изчезна тази тревожност. Или по-скоро я притъпявам. Казвам си, че е защитен. Ходи със скутер, към 10–15 мин. макс е пътя. По два пъти му се обаждам. Ама той си е бил винаги диване и затова изисква повече надзор.

Да са живи и здрави всичките ни дечица!

# 350
  • Bristol
G&B, честито! Бързо лети времето...
Аз с моят син заедно ходих на курс за мотопед 😁 Той само мърмореше, че много бавна съм била, а инструкторът му правеше забележка, че не оставя достатъчно дистанция 🤪

# 351
  • След завоя в дясно
G&B, честито пораснало момче!
Моят син става на 16 год. след няколко седмици и вчера му дойде NIN-a, може вече официално да си търси работа Simple Smile
Merry-супер идея, може и аз да се пробвам, макар че моят не е от най- търпеливите, сега като се замисля аз май имам право да карам Simple Smile

# 352
G&B, да ти е живо и здраво момчето!
Да му се сбъдват и най-смелите мечти!

# 353
  • София
G&B, да ви е честит рожденика! Здрав, щастлив и късметлив да бъде!

Pampers, на месото колко време му трябва в кукъра под налягане?

# 354
  • Bristol
Направихте ли вече избора за училища, начални и гимназии, а за по големите избор за GCSE, A levels, курс в колежа, apprenticeship? Кандидат студенти дали имаме в темичката тази година?

Ell, за NIN, пристигна ли преди това едно писмо да попълниш и изпратиш или директно номерът на детето дойде?

За мотопедите е много объркано имаш ли право да караш или не, ако имаш вече шофьорска книжка. Трябва да се види на книжката отзад кои категории имаш. Ако си сменяла българска книжка, мисля че директно им слагат право да карат мотопед. Тукашните книжки до определена година също са го имали това, после го премахват и трябва еднодневен курс да изкараш. Ние нали дойдохме още като имаше и туристически визи тук, българските книжки важаха само първата година и трябваше на изпит да се явим, като начинаещи, за британска книжка. Затова и нямах правото да карам без този курс.

Моят син дори успя да се блъсне веднъж с мотопеда, защото не е поддържал дистанция. Беше паднал настрани, а мотопедът върху него. Така се беше натъртил, че трудно си намираше позиция за спане в леглото без да го боли. Аз тогава му казах, че по трудния начин явно иска да научи, защо трябва дистанция да се спазва...
Дъщерята не иска мотопед, чака да стане 17 за кола директно.
На мен пък мотопедите ми харесват много за придвижване на младежите. Плюс, че финансово са много по-изгодни от кола и не висят в задръствания.

# 355
Момичета, сърдечно благодаря за пожеланията!
Мотопедът ме притеснява единствено, защото е първата крачка към моторите и сериозните кубици. Не съм от майките-орлици, които денонощно бдят над златните си яйца, но той е доста запален и това ме притеснява. Не го крия изобщо.
С големият сега се учим да шофира. До скоро не искаше изобщо, сега е на другият полюс. Взе си теорията, кара с мен 30-40 часа може би и сега иска да запише няколко часа с инструктор. Колата ми е автоматик и ако си вземе практическият изпит на подобна няма да може да кара такива с ръчни скорости. Той пък си мечтае за японски коли 1993-95... Момчешки им работи.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 12:25 от G&B

# 356
  • Bristol
Ох, G&B, ако е запален по моторите и аз бих се притеснявала. Моят син искаше просто да е самостоятелен и като направи 17 веднага започна с шофьорските курсове, сменихме мотопеда с кола и повече не се качи на мотопед, нито интерес за мотор има.
И ние от известно време сме с автоматик плюс че колата ни е доста голяма 🤔 Мислех си, че за дъщерята ще трябва да вземем малка кола с ръчка още преди да вземе книжка, за да може да се упражнява с нас.
Аз никак не съм фен на автоматичните скорости. Намирам шофирането с тях за много скучно и ме предразполага да се разсейвам с други неща, вместо да се концентрирам над пътя. Но мъжът много държи на автоматик и голяма кола, ние сме с една кола. Аз затова много се кефя, като ходя някъде служебно. Колегите си ме знаят, взимам си най-евтината кола под наем, малък размер и с ръчни скорости. И не съм никак доволна, ако вземат да ме ъпгрейднат, защото им били свършили евтините коли 😂 Всеки луд с номера си.

# 357
  • След завоя в дясно
Merry- първо бе писмото и след него дойде номера.
Синът трябва да реши за A levels докъм началото на Декември, има идея какво иска, мисля че избора е добър, защото има интерес към избраните предмети. Твоята девойка към какво ще се насочи?
G&B и аз имам същия  дерт, моят много обича картинг, и доста добре се  представя (не се занимава професионално), кара много бързо, и не ми издържат нервите като е на пистата. Неговото у-ще е в съседен град (30-45 мин) зависи от трафика и иска с мотопедът да ходи. Надявам се да го убедя някоя въшка за вземем, ама той много висок израсна, не може да влезе Simple Smile... абе няма оправия.

# 358
  • Bristol
И на моите училището е в съседен град Simple Smile Значи ще чакам писмо и при синът беше така. А колко време преди РД дойде писмото?
Дъщерята иска в колежа да продължи, искала собствен бизнес да имала и за beauty подаде. Отделно за всеки случай, ако си промени мнението до август, пуснахме за А левълс, но едвам намери предмети, които да запише. От самото начало си каза, че искала бизнес, това добре, но за другите два бая разглеждахме и четохме, докато реши. Спря се на психология и fine art, тя сега и за GCSE го кара и учителката отделно я навива това да запише за А levels. Иска и apprenticeship да търси, но в сферата, която я интересува нещо няма избор, повечето са инженерни, админ и някое и друго счетоводство, като гледахме в сайта. Да видим сега, дали ще я натиснат 4 предмета за А левълс да запише или ще са ок с 3. Защото ако кажат, че трябва да са 4, мисля че това още повече ще я отблъсне и със сигурност ще се откаже 😔 Въобще в момента не дава въпрос да се повдига за университет, категорично против е.
Между другото, имаха два бизнес курса и тя се спря на този, който е vocational. Забелязах, че са пуснали доста такива А левълс.
Твоят на какво се е спрял и колко предмета?

# 359
  • След завоя в дясно
Merry, моят е роден началото на Декември, вчера дойде писмото. Между другото дойде  писмо само с номера, без пластиката.
Засега е решил, че ще прави Математика (той прави и further maths GCSE) , Икономика и География. Не знам дали няма да им дойде много нанагорно 4 А levels, като гледам колко им е напрегнато сега, не ми се мисли след някоя и др. година какво ще е. Имат оpen evening другата седмица, ще видим какво е положението и тогава ще вземе  окончателно решение.
Не съм запозната с тези  vocational courses, ще трябва да ги погледна.
Аз се замислям дали да не погледне и алтернативни университети в Европа. С тези такси и висок стандарт на живот тук, университет не е много рентабилно (изключая някои високоплатени професии). Ако може да вземе същата тапия и излезе от alma mater с не е с голям заем, защо не?

Общи условия

Активация на акаунт