Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 909
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Манчестър
Merry, моят е роден началото на Декември, вчера дойде писмото. Между другото дойде  писмо само с номера, без пластиката.
Засега е решил, че ще прави Математика (той прави и further maths GCSE) , Икономика и География. Не знам дали няма да им дойде много нанагорно 4 А levels, като гледам колко им е напрегнато сега, не ми се мисли след някоя и др. година какво ще е. Имат оpen evening другата седмица, ще видим какво е положението и тогава ще вземе  окончателно решение.
Не съм запозната с тези  vocational courses, ще трябва да ги погледна.
Аз се замислям дали да не погледне и алтернативни университети в Европа. С тези такси и висок стандарт на живот тук, университет не е много рентабилно (изключая някои високоплатени професии). Ако може да вземе същата тапия и излезе от alma mater с не е с голям заем, защо не?

Моят син ще към инженерна специалност и проучва опциите за университет в Германия.

# 361
G&Bда е здрав и разумен рожденика!

# 362
Ell, синът ми е последна година и точно математика, икономика и география учи плюс история. Знаеш как е в grammar school. Всички започнаха миналата година с четири A-levels (даже имат един съученик със седем!!), тази година много от съучениците му махнаха по един предмет, тъй като така или иначе университетите искат три само. Той е решил да ги кара и четирите. Другият вариант е три А-levels плюс EPQ, но той не искаше да се занимава и с още проекти при положение, че и по история и по география има курсови работи, които са част от оценката. Този срок ги пише и трябва до края на срока да са готови. Голямо учене пада, но няма как.

# 363
  • UK
Колко са ви добри и умни децата на всички! Подбрани от сой само тук в темата 😎 Какво ли ще излезе от моите блейки... Късмет желая на всички кандидатстващи. 💕

Никой ли не знае нищо по моя въпрос за булсата и fire stick-a?

# 364
  • на малък остров в океана
Някой питаше преди време за роботи прахосмукачки.
Днес в Амазон има много намалени модели. Някои на Neato даже над 50%.

# 365
Снощи опекох първата доза коледни сладки. Не ми беше особено до печене, така ми беше потекъл носа, че единствено ми се седеше кротко на дивана и да гледам Короната, но имах приготвено от предната вечер маслено тесто, бях обещала на детето и трябваше да се стегна. Пробвах и една мъничка къщичка да направя и се получи, но ще потърся рецепта за друго тесто - по-брашняно и с повече набухватели. Досега къщичките винаги съм ги правила с готов кит.

Нищо конкретно не се сещам, което да искам от черен петък. По отношения на домакински уреди олзвам само основни, но не бих казала, че нещо специфично ми липсва. Робот засега не ми е толкова необходим, по-скоро искам да подменим леглата, особено това на детето. И там е големия въпрос със разкарването на старото легло. Лаптопи гледах скоро, че май ще ме изоставя моя, там обаче ММ ще избира, моите претенции са само за по-малък и по-лек от сегашния.

# 366
  • UK
Успех на всички ученици с изпитите!

Мери, ти ме разби с тая стара кола, с ръчно скорости. Аз от години карам автоматик и хич не ми се връща на ръчна скоростна кутия. Иначе наистина май си отвличам вниманието  от пътя. От няколко месеца пък карам фулл плъг ин, та незнам кога ще ме приспи радиото.

Аз вече не правя коледни сладки и сладкиши, в нас само аз ям бисквити и сладки, а ми е протовопоказно на Дто. Но тази година, понеже развалиха режима, заради няколко курса антибиотик ще си хапна минс пай. Много обичам, а от години не съм яла.

Дежи, дано намериш отговор на въпроса за Булсаткома и файрстика.

Искам да ви питам, някой дали знае за натурализация дали може да се ползват здравните осигуровки от Бг или Европейска здравна карта вместо comprahensive sick insurance. Оказа се, че няма как да докажа пребиваване в страната последните 3 или 5 години. Утре ще звъня в Citizen advise bureau да видя дали не могат да ми дадат някакъв съвет.

Никаква идея за коледните подаръци на децата нямам. Само малката иска една супер бебешка и огромна играчка, която просто няма как да купя. Голямата нищо не иска освен Robux, ама вече от няколко месеца не и е позволено да играе. ММ има рожден ден в началото на декември, та и там трябва да мисля нещо, обикновено му купувам вратовръзка, ръкавели или нещо такова, но скоро няма да му се налага да носи костюм като гледам.

# 367
  • ENGLAND
Някой питаше преди време за роботи прахосмукачки.
Днес в Амазон има много намалени модели. Някои на Neato даже над 50%.
Благодаря, аз ги следя намаления в Амазон, мъжа ми е луд фен, почти няма ден без деливари от Амазон. Та все купувай от Амазон. Аз изчетох какво ли не за роботите, не искам още един за украса. Намерила съм една с много добри отзиви от мамите тук, с доста функции, с моп и най-важното 5 години гаранция. Склонна съм тази да взема, сега следя ще я намалят ли още. А даже е по-евтина от тези намалените в Амазон. Ако някой се интересува, това е :
https://www.myrobotcenter.co.uk/en_gb/mamibot-exvac-880-wisor

За учениците аз направо съм в шок, нищо не учиха, сега пак почти нищо, вече почвам да търся тютори за подготовка за изпитите, все пак има 6 месеца. Ако някой знае и е доволен от онлай учители да сподели.

# 368
  • Манчестър
Green P - не може да е друга застраховка. Тези comprehensive са съвсем отделно от Европейска карта и тн.

Doret - в Уелс няма да има A levels and GCSE догодина. Очаквам в Англия да последват. Моя прави мок изпити. Засега съм много доволна. 9 - компютри и география/8-физика/ 7- математика и английски. И в държавните училища стават хора, който иска да учи си учи...

# 369
  • някъде в орбита...
Аз се замислям дали да не погледне и алтернативни университети в Европа. С тези такси и висок стандарт на живот тук, университет не е много рентабилно (изключая някои високоплатени професии). Ако може да вземе същата тапия и излезе от alma mater с не е с голям заем, защо не?
Аз бих също.
Скрит текст:
Моето ходене в университета беше абсолютна загуба на време и пари. Едно защото нищо не ме научиха, което вече да не знаех от практиката или страничните курсове. И второ, защото за същия разход можех да завърша световно-призната титла (професионален сертификат), вместо да получа хартийка със значение само в Бг. В момента се опитвам да завърша титлата, въпреки че от както се разпъпкувахме семейството стана много трудно, и доста изпити отлагам вече няколко години. Но гледам колегите, млади и надъхани, записали същото като мен, ама са на по 20-22, и съответно стъпват в професията една крачка пред мен. И като сменят държавата не започват като мен от нулата пак (един отиде в Австралия, един отиде в Белгия)...

# 370
  • ENGLAND
Ave, надявам се все пак да имат GCSE  тук, даже да са по-късно. И моята имаше мок екзам, писах в шок съм, но поне видях, че това, което дъщерята говореше за училище е истина и плюс нейния тийн мързел става страшно. Само се надявам да и дойде ума по-бързо и да търсим тютор да я подготвя.
Не знам как е при вас, но не само в тяхното училище текучеството на учителите е меко казано плашещо. А не е лошо училище. Миналата година до локдауна по химия и физика нямаха учители, само съплай, по математика няколко месеца беше някакъв нов, след това го смениха, останалите се сменят на няколко месеца, никой не го е грижа какво се учи. Локдауна го изкараха с една домашна седмично пратена на емайла. Миналата година в училището където работех беше същото, сега в новото пак. Не обвинявам само училищата, но в комбинация с тийн изпълненията е направо загубено поколение. Нямам пари за частно училище, сега ако има изпити догодина ще трябва доста да се изръся за подготовка. И след това в България се оплакват, че давали пари за частни уроци, явно 50 паунда на час им е малко.

Аз още се чудя за мопа, ще видим какво ще реша.

# 371
  • Истински се вижда само със сърцето.
Green ти не си ли работила тук?
Питам защото аз имам 2 години в които не работих, но се водих джобсийкър и се надявам да не ми искат застраховка за този период.
Иначе в гайда пише, че искат застраховката и че европейската карта не е доказателство, но се посъветвай все пак.

# 372
  • UK
Не, Илейн не съм работила. Почнах парт тайм работа 9 месеца преди локдауна и спрях когато всичко това започна.
Видяхме че в гайда пише че по някой изключения  може да се ползват здравни осигуровки от друга страна членка на ЕС, но ако си повече от 5 години резидент не става. Подлъгах се аз, че след като имам сеттъл статус няма да има проблем да кандидатствам за ситизеншип. Четох че има случай в който признават Р60 на съпруга и акт за брак от преди преместването в ЮК, но ще видим.

# 373
  • Манчестър
По въпроса за comprehensive insurance зависи от личните ви п
обстоятелства . Твърде много материя за да пиша всичко което знам.

Ако си фамили мембър на селф емплоид  , но не работиш - мисля, че ти трябва
Ако си женен за УК ситизен , но не работиш - трябва ти
Ако си селф съфишънт - трябва ти
Ако си студент в един период от време - трябва ти.

# 374
...по-скоро искам да подменим леглата, особено това на детето. И там е големия въпрос със разкарването на старото легло...
Като правихме на малката стаята, намерих във ФБ една страница за легла били мостри, но на смешни пари. Взехме й персон и половина с кожена обвивка и табла за 60 паунда. Може и във вашия район да има. Нямаше никакви забелеки към него.

На мен ми трябва ютия, но сега точно сме преди заплата с извънредни разходи та ще поизчака Sad

GreenP, и аз не искам вече да се връщам на ръчни. Но и въртя 200 мили седмично градско само.

Ние четвъртък нощта и вчера цял ден бяхме в болница с малката. Както нищо й нямаше, така получи гърч по време на вечеря. Такова бъро качване на температура не бях виждала. Линейките дойдоха за 6 минути. Оказа се зачервено гърло. Тя просто изключи с ръце свити в юмруци. Чак след 3 часа стана напълно адекватна. Изписаха й спрей за гърло и от тогава все едно нищо й няма. Последните 3 дни беше кисела и поспалива, без много апетит и ръце все в устата. Мислех, че е поредния зъб.

Общи условия

Активация на акаунт