Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 935
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • някъде в орбита...
Хляб много обичам, но тукашния ми е като дунапрен и безвкусен. Да не говорим, че не мухлясва със седмици, колко Е-та има не знам, но със сигурност са много.
Трябва да ми кажеш как го съхнарявате. Аз ям различен от мъжа, и напоследък почнахме да купуваме от малките хлебчета (400гр) че големите мухлясват преди да сме ги приключили. Местих тъпото място на хляба къде ли не, само в хладилника не съм го слагала, егати. А ме дразнят малките хлебчета, не знам защо Persevere

# 301
  • London
Мислили ли сте подаръци за учителките? Аз се чудя дали такъв сет би бил удачен подарък? Мисля да си взема и на мен един, пила съм такъв чай само в заведение, но пък е идея и за у дома.... И за портиерката на блока се чудя какво да взема. Миналата година трюфели й бях взела....сега ми се ще да не е пак храна.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B001N8MBEQ/ref=ox_sc_act_tit … 2WVLL59&psc=1

# 302
  • Bristol
Veggie, какви ли не цветове пуснаха, но накрая приключиха със синьо, момче ще е Simple Smile На следващата сутрин, като си видях двора ни и зле ми стана. Добре, че докато се тюхках, мъжът запретна ръкави и премете 😂 Живи и здрави да сме и бебета да се раждат!

И нашият хляб все мухлясва. Поне седмица да държи, че веднъж седмично хляб да купуваме. В хладилника не мухлясва, но хладилникът ни не е много голям, и го пълня с много плодове и зеленчуци, които издържат още по-малко от хляба, ако не са на хладно. Месото за седмичното меню също е в хладилника. Фризерът ни и той е малък и там като сложа парата, няколко замразени пици, фиш фингърс или чикен нъгент, за когато ме мързи да готвя, плюс в торбички държа целина, копър и магданоз ситно нарязани и замразени, торба с лед и фризерът не можем да го затворим 😂

# 303
  • След завоя в дясно
InaV от анг. взимам обикновено Kingsmill 50/50, ами не ми мухлясва. В кутия за хляб го съхранявам, ако питаш за другия (полски, румънски и т.н) не се застоява за да мухляса Simple Smile

Една приятелка прави домашно ким чи и редовно взимам от нея. Не очаквах, че така ще ми хареса (не го опитвам за първи път), като го смеся и с хумус става великолепно.

# 304
  • На острова
И нашият хляб мухлясва и го държа в хладилник. Пуешка кайма много ползвам, харесва ми, имам си една рецепта за кюфтенца и ги правя редовно. Почти не пазарувам от БГ магазин, само ако минем през някой с колата и случайно спрем. Фета сиренето на Алди е чудесно за моя вкус. Домашно нищо не правя.

Купих си Barista Oat, че нали почнаха постите, но не съм го пробвала. След малко ще си спретна едно лате.

Подарих си за Коледа на Дайсън сешоара с приставките за изправяне/къдрици. До колкото си спомням пишеше понеделник доставка. Сложих си сутринта маска на косата, сложих шапка за да подсиля ефекта и го чакам. Бая ще има да чакам с тази маска, защото след проверка в имейла видях, че доставката ще е следващия понеделник Grin

# 305
Редно ли е за учител да има коледен подарък? Може ли да ме ориентирате какво сте вземали?
Аз чакам доставка от Йодел, ще споделя как е минало преживяването. За сега е доста добре, виждам в приложението че имат 26 стопа преди нашата доставка. За първи път виждам толкова детайлно приложение на доставчика. Изненадах се.

# 306
Не е задължително, може ваучер за някакъв магазин, кафе верига или за Амазон, коледни бисквитки, в градината на всички бях ушила сърца от филц, като коледна декорация, много ги харесаха. Сапунчета, свещи, комплект козметика, и стандартните чаши и ключодържатели Simple Smile Мисля си за нещо дребно от Body Shop, но тази година не знам доколко удачно е изобщо да има подаръци.
Аз нямам представа колко ТА има в класа на моята, ще трябва да проуча. Учителката ѝ е болна вече 4та седмица. Sad

# 307
  • Манчестър
Аз не страдам откъм storage - два хладилника и два фризера имам.

Хляб спрях да ям, но докато консумирах купувах само от пекарните на супермаркетите.

Спрях и прясното мляко, ползвам almond drink. То не могат да го рекламират като мляко при положение,че бадема е 2.3%. За соевите и други подобни нямам идея как са.

Месо преди само от Морисънс и този който ми беше наблизо го затвориха. Сега отвсякъде - за шницел от Уейтроз, пържоли за печене - датски от Теско, кайма - Лидъл или Теско....както дойде.

Сирена, наблягам на италиански и френски. Българското е българско само от БГ магазин, останалото са подобия - greek style/salad cheese ...

# 308
  • Великобритания
https://www.amazon.co.uk/Italian-Cheese-Kit-Batches-Ingredients/ … %2C177&sr=8-5
https://www.amazon.co.uk/Ultimate-Cheese-Making-Kit-batches/dp/B … %2C177&sr=8-4
това е сета за италианските сирена , моцарела , бурата , рикота .. втория са малко повече видове , пише с краве мляко , ако не намеря биволско , ще пробвам с Graham , че то ми се струва най мазно
Пробвах сушенето в хладилник , уж Но фрост , ем нищо не става , седи си мокро и накрая почват да хващат мухъл , гараж е добра идея , но нямаме , и в мазата пробвах но там пък няма свеж въздух .  А бе не е като в Бг

# 309
Влизам да похваля Yodel при нас. Доставчикът е българин. Абсолютно точно по време достави, тъкмо видях в сайта им, че няма оставащи доставки до нашата, излизам пред вратата и той паркира. Евала, поне в нашия район са си оправили доставките. Спомням си че преди 3-4 години една нова година ги чаках и благославях, на друг адрес, че ми бяха пъхнали бележка че са идвали, без да са. Забавиха ъогава доставката с около 5 дена. Обаче и приложението им е много добро.

# 310
  • London
Редно ли е за учител да има коледен подарък? Може ли да ме ориентирате какво сте вземали?
Аз чакам доставка от Йодел, ще споделя как е минало преживяването. За сега е доста добре, виждам в приложението че имат 26 стопа преди нашата доставка. За първи път виждам толкова детайлно приложение на доставчика. Изненадах се.

Ами при нас всички подаряват за Коледа и за края на учебната година. Аз и на РД на детето взимам кутия кафе, бонбони да се почерпят учителите. Разбира се зависи каква практика има при вас, ако няма да подарява никой, а само ти би било леко странно.....

На портиерката и на чистачката взимам, защото те имат практика за Коледа да оставят пред някои врати подаръци. На семействата, които харесват и с които общуват активно във сградата. Ние сме едно от тях....и аз просто се научих да връщам жеста.Laughing

# 311
Охххх, ами като ни е за първи път как ли да разбера? Децата в училище ли ги подаряват или родителите при вземане на децата?
Аз РД съм освободена, че е през август 🙂

# 312
  • Оптимист по принуда
Децата носят в последния ден преди ваканцията.

# 313
  • Bristol
Brumm, аз не съм купувала подаръци за учителите, само ако децата кажат, че искат на еди коя си учителка да подарят, тогава взимам. Ако те не проявят желание, отчитат се с картичка само.

# 314
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бръм ако имате родителска група попитай там.

Аз ще попитам другите майки какво ще правят, аз си мислех само картичка да е за учителката и помощник учителката.

Общи условия

Активация на акаунт