Великобритания - тема [84] Зимно Коледна Много Коронована Локдаунска

• 30 819
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • някъде в орбита...
Свиват ли се дрехите в сушилня?
Вълнени почти нямаме, така че отиват на радиатора директно. Всичко останало го суша на опредилена програма, и за сега нямам проблеми. Само по-фини материи ми беше малко тестване до като нацеля правилната програма.

Brumm, супер за майка ти Hug

# 631
  • До хладилника, който обичам
Не свиват дрехите, ако се сушат на правилна програма. И никога вълнени. Тези, за които не съм сигурна, суша на синтетика, която е по-щадяща програма. Сушилнята, която взех, като се разделихме с комбинираната, е с термопомпа и има изобилие от програми, много съм доволна.

И аз съм с алергична астма, но ще се ваксинирам, като ми дойде ред, алергиите ми не са към лекарства. Хем и дотогава ще се знае достатъчно за ваксината вече.

Около нас имам Асда, Сейнсбърис, Алди, Лидл, на не голямо разстояние има Теско и Морисънс, само пари да има човек да харчи, избор има ☺️ От всеки имам продукти, които харесвам и понякога е ултра досадно, като ги заобикалям, да намеря всичко, което съм си наумила.

Сложихте ли елхите вече? Ние още мислим дали да не вземем жива тази година, затова и се мотаме.

# 632
  • Bristol
Едно време в България, когато взимахме живи елхи, като я купехме я държахме навън на студено. На 24ти сутрин я вкарвахме и украсявахме и след Нова Година я махахме. Дори за тези има-няма 2 седмици, от топлината, доста плешива ставаше елхата. Така че, Бу, трябва внимателно да си направиш сметката кога да я сложиш Simple Smile

Дрехите ми се вмирисват само, ако не съм ги махала веднага след като е приключила пералнята. Затова и я пускам само ако има кой след свършване на програмата да извади дрехите. Примерно, уикенда рано сутринта пускам, излизам с колелото, казвам на мъжа, като свърши да я извади. Прибирам се късния следобед и пералнята си седи пълна и затворена 🤪 Е, тогава си миришат 😔 Аз затова звъня и напомням, ако не съм в къщи. Тази събота почти сухи ги прибрах от простора в двора. Днес също времето е хубаво за сушене на дрехи Simple Smile

# 633
  • някъде в орбита...
Сложихте ли елхите вече? Ние още мислим дали да не вземем жива тази година, затова и се мотаме.
Като малка дядо решаваше кога да вземем елха. Без грешка, всяка година издържаше до след НГ. Така и не хванах цаката на това как го преценяваше така добре.
Като се събрахме с мъжа си взехме изкуствена - беше ни най-лесно, и си остана така традицията ни да украсяваме първия уикенд на декември.

# 634
  • UK
Сушилнята и в средата на хола ще я сложа и ще имам сушилня, безценна ми е, иначе миялна машина още нямам, защото не знам къде да я сложа.
Жива елха не бих мъчила на 20 и много градуса вкъщи.

# 635
  • Bristol
Сушилнята и в средата на хола ще я сложа и ще имам сушилня, безценна ми е, иначе миялна машина още нямам, защото не знам къде да я сложа.
Ние наместихме миялната, но пък сме без сушилня 😂

# 636
  • някъде в орбита...
Ние трябваше или да избереме два уреда, или да разбием цимента на пода за кабели и тръби до под стълбите, и за това комбинирахме пералня и сушилня, иначе заплаших мъжа че той ще мие чиниите ако нямам миялна Grin

# 637
  • London
Бела страхотна е мацата. Само за гушкане е.

Изписали сте света ей.... чудех се какво толкова е станало, че има няма за една нощ 45 нови мнения. Машинки сте.

# 638
  • На острова
Аз украсих отдавна, следя си темата за декорациите и се отчетох там първо ☺
За пръв път си суших портокали и си украсих един венец, сложих му канелени пръчки и го трапосах на вратата. Украсила съм си и кухнята, и малко в стаите на децата. Онази вечер докато си гледах последния епизод на Queen’s Gambit си наслагах още звездички на стената зад елхата.

# 639
  • До хладилника, който обичам
Ние сме с изкуствена, ама нещо ме обзема носталгията. В саксия ако взема, като стане голяма, какво мога да я направя? В двора не я искам, нямам къде, пък и там вече имаме два кипариса.

Леко смених разположението на уредите и шкафовете в кухнята, за да вместя всичко аз. Сложихме висок хладилник с фризер, вместо отделни под плота, както беше оригинално, и смених мястото на хладилника за сушилня. Миялната ми е counter top, седи до мивката. Заема място на плота така, но ние имаме много плотове, та не е беда. Не е оптимално, но някой ден, като сменям кухнята, тогава ще сменя и това.

# 640
  • UK
Преди години бяхме взели елха в саксия, след празниците се обадихме в общината и дойдоха да я взема. Засаждат ги някъде. Незнам обаче дали всички общини ги събират.

# 641
  • Bristol
Ако не ти пречи да я държиш в саксия, си я остави така в двора. Мисля, че няма да порасне голяма, ако саксията е малка. Аз така си купих едно дръвче в саксия, но нещо още пролетта започна да линее, а лятото му изпокапаха игличките и умря 😔

# 642
Happy Bella, как така се е ваксинирала преди месец? Нали едва сега започва ваксинирането за Ковид-19?
Не аз, мениджърката ни се ваксинира. Помня, че на две дози през 3 седмици. Аз само тази седмица получих писмо на работата, че ако искам мога да се ваксинирам priority, заради естеството на работата ми Health and Social care. Аз обаче още не съм сигурна дали ще го направя.
Ножът ми стои в джобчето на шофьорската врата. Не го нося в чантата,  защото съм все с колата.  Дано не се налага да го използвам, че много ме бива с оръжията и хладните, и топлите. 😁Ако е заради детето ми да защитя от нападение, изобщо не ме интересува какъв е законът, със зъби ше му прегриза гръкляна, не с нож.  Не си донесох лъка и въздушната пушка от БГ, ама нямаше как да стане за съжаление. Стрелбата е разкошен и много релаксиращ спорт за мен.

Разбрах още в началото. Просто ми стана странно, след като първата ваксина извън тестовите групи беше едва преди 2 дни. В такъв случай, мениджърката вероятно е била от доброволците.
Няма ли възможност да решиш по-късно? Или предлагат само веднъж?

Все се каня да опитам стрелба с лък. Може би ще отида тази пролет.

# 643
  • Glasgow
Миа, много хубаво у вас Heart
Аз изръшках моловете днес, че и пейпалът ми блокиран, реално имам само някакви гифт карти дето бях взела за приятелски деца и съответно на мен дадени ми за подарък Simple Smile ама то парфюми не се ядат.
Сега се чудя къде да ми е новият банков акаунт, старият беше банк ъф Скотланд, уж най-добрата банка, като гледам с каква скорост реагираха на всичко- няма да са те.
Ние си имаме малка изкуствена елхичка, ама няма да снимам, че не е инстаграмабъл, толкова пране около нея сега Grinning

# 644
Ние сме с изкуствена елха. Обикновено я слагаме около 1 декември, най-късно за Никулден. От Сейнзбърис купувам едно ароматно масло, с което периодично накапвам върху елхата и мирише на истинска. Предлагах една Коледа на детето да купим истинска, но тя категорично отказа, защото не искала отрязано дърво, беше против и дърво в саксия (не помня вече доводите, но пак някакви еко ще са били), а и както казва "нали си имаме тази".
Естествените дръвчета sа различни видове и има такива, които издържат дълго време отрязани без да им падат игличките, но пак има значение температурата в дома. Венец за вратата купувам естествен.

Коледната пуйка няма фенове у нас. Цяло печено пиле искат, но ММ си иска и свинското с кисело зеле, Дори и ако отидем някъде на коледен обяд или вечеря рядко избираме пуйка. Детето днес трябва да е имало коледен обяд в училище и да си взело годишната доза пуешко. Tам си избира пуйка, защото другата опция (V) ѝ се струва по-гадна.

Brumm, радвам се за майка ти.

Общи условия

Активация на акаунт