ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Бисе, те се качени в училищната им платформа. Нямам представа учителката ли ги изготвя или са готови...

# 31
  • София
Аманда, аз не страдам за оценката, защото моят синковец и грам усилие не е положил. Всяко домашно, което трябва да напише го прави след 100 уговорки и напомняния и не говорим за работни листа. Тях въобще не ги е гледал... Страдам за неграмотното му писане и това, че не чете книги. ММ смята, че трябва да се примиря с това - ами засега не мога и ще ръчкам и ще бутам докато ми издържат нервите.

# 32
И аз съм на тоя хал с книгите, ама в един момент става обратен ефект. Нарочно не го прави.
За да те успокоя, нека кажа аз до къде съм паднала като родител, па ако ще публично тука да се отрекат от мен и да ме изгонят от темата. В момента съм предложила 50 лева за прочетена книга. Нарочно не ще. Признава, че каквото е прочел е било интересно и не съжалява, но не желае да чете. Причина не знам вече.

# 33
  • Между гори и планини
Аз поръчвам книги, които моя син си избира. Някои нямат голяма художествена стойност, но поне чете. Последната му я взех изненада - на любимата му тема за самолети и пилоти. Казва се " Приключенията на пилота Пиркс" Толкова щастлив за нова книга не съм го виждала. Сега бърза да прочете старата и да почне тази.

# 34
  • о`майна лунна нощ е
Добре дошли в казана Simple Smile
Яко заглавие! Благодаря!

Позачудих се на липсата на отговори, та се светнах откъде блещука и се нанесох с плонж при вас.
Убедена съм, че ако имаше възможност, наборът с удоволствие ще се откаже от мен с така популярната обява в Държавен вестник. На фона на съскането му да стоя далеч от контакти с учители, ръководство и си-е, потвърдих участието си на заседанието на обществения съвет. Та сега горкото хайванче освен досегашната й роля, ще се сдобие и с майка с частични административни фукции в гимназията.
Както обича да казва - "Не случих на родители" и тихо се оттегля в бърлогата си.

# 35
Не искам да съм черногледа, но след вчерашното изказване на министъра, софийските гимназисти ще откарат дълго ДО. София скоро няма да излезе от червената зона . Пък и от днес в Австрия гимназиите минават дистанционно до края на ноември.  Писмо за отмяна на ДО ми се вижда изгубена кауза, но може би е добре да се изисква повече от самото ДО и учителите. Синхронно, присъствие на учителите в часовете и контрол.
Надявам се извън червената зона, децата да се върнат в училище!

# 36
  • о`майна лунна нощ е
Не само софийските. Говорят вече доста явно, че гимназиите в червените зони ще минават на ДО. Те твърде малко останаха оранжеви.
Липсват си децата едно на друго. Разреших им да излезнат днес следобед и да се видят със съученици навън. Уж знаят, уж се пазят. Изживяхме безсънните нощи да чакаме да мине време, а после да излезе и PCR-ът заради контакт с близък, който се оказа болен. За щастие към настоящия момент фамилно сме ОК. Децата приеха сериозно положението и нито мрънкаха, нито противоречаха за времето, в което странихме от контакти с близки и познати. Да видим до кога ще се опазим.

# 37
Happy, от какво да те е срам и аз съм в кюпа 🤣
Казах на набора, че ще получи по 50лв за всеки раздел по математика, ако решава всички задачи от двата налични сборника вкъщи, на Веди и Просвета. Не са хич много задачите. Например, за вектори гледах, че едва ли са повече от 100, по 50ст идва на задача. Осем раздела преброих за тази година, с комбинаториката са девет, ама, хайде тя мина вече. Така 8х50, 400лв стават. Ами хубава си е сумата и си е в негов интерес да я получи. Ама не би. Мързи го и това е.
Джобни почти не получава, защото сега за никъде не му трябват. На рождения ден и Коледа няма да получи нищо, защото вече му понадихме не малко пари за новия компютър. Единствено с решаване на задачи може да припечели нещо и пак се дърпа. Заявих му обаче, че щом той работи на минимума и от нас ще започне да получава минимума като дрехи, обувки и прочие. Аман вече.
Иначе пък докато ни нямаше два дена добре се беше грижил за кучето и котката. Беше чистил, мил чинии. Абе понякога цена няма, но като го обхване пуберския мързел е леле мале.

# 38
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus
И аз съм на тема тапети, но взех такива, които не се "напасват", веднъж го играх това....
Иначе нещо и аз не се чувствам добре, но все още съм на работа, а днес половината ми колеги ги няма Thinking
И на моята дъщеря не и се иска много това ДО, но като гледам и аз си мисля, че няма да са само тези 14 дни!

# 39
  • София
Аз започвам да се обърквам с това писмо. За да го пускаме изобщо, трябва да искаме съвсем конкретно нещо. Не върви да поискаме да вземат да оправят здравеопазването за 1-2 дни (освен ако не им услужим с адската смес от казана 😁).
Да искаме качествено ДО е все едно да поискаме мир по цялата земя.
В контекста на последните ви писания направо се вдъхновявам да вземем да им предложим по 50лв. от всеки, че да върнат децата в училище. 😃

# 40
  • Велико Търново
И аз съм на тоя хал с книгите, ама в един момент става обратен ефект. Нарочно не го прави.
За да те успокоя, нека кажа аз до къде съм паднала като родител, па ако ще публично тука да се отрекат от мен и да ме изгонят от темата. В момента съм предложила 50 лева за прочетена книга. Нарочно не ще. Признава, че каквото е прочел е било интересно и не съжалява, но не желае да чете. Причина не знам вече.

Все пак пролетта предложих 3 800 лв.+последен модел Айфон, а тя небрежно застанала на вратата на дамската баня у нас каза "Като се замисля не са кой знае колко пари това". Идваше ми да изляза от банята и да я убия, но тя го прави нарочно за да ме дразни.Предложението беше продиктувана от това да я амбицирам и да е със стипендия в колежа.
За Хелуин у нас са били 18 деца!!!!Не си личеше, че е имало такъв голям купон, доволна съм.Почти всички са били от колежа, доволна съм, добри и възпитани деца ми се видяха.

Продължава да недоволства от онлайн обучението.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 13:09 от siska79

# 41
Ред, ако имаше как с по 50лв да решим всички  проблеми, с радост да ги дадем, че и по две.
Само че нищо не можем да решим и да оправим сами за жалост Sad

# 42
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Да ни е на късмет новата тема!
Мариа007, много ти е работливо и отговорно детето, много горда трябва да си 💓 Ние тапети нямаме, всичко е боя, в на момичетата стаята обаче е много нарисувано, сега са си наслагали разни тикви, абе луда работа. Казах им, че до 18г. няма да боядисвам, да правят каквото си искат. Ако имаше тапети, сигурно на зетьовете щях да оставя таз тежка задача🤣
Туиг, да сте здрави, дано подмине повечето, че с тези неразбории из болниците, не е работа.
И аз гледам, че и Пловдив е в червена зона вече и... Абе да сме живи и здрави.
Бети, оправяйте се бързо!
Дикс, как е Митаче, май днеска трявбаше да ви изписват?
Иначе, добре сме ние, щерката де факто имаше само един пристъп, дано и не видя повече, че, абе бая страшно си е. Сега играят момичетата с набора футбол на двора. Случва се веднъж в годината, доволна съм. Ама заради гледането на телефона синковеца взеха очите да му дават заето, та той сам иска вече малко на въздух.
Лек ден!

# 43
  • София
Благодаря за новата тема! Заглавието е "Един път". Много искам и аз да са присъствено на училище, но обстановката в София става все по-тегава. В трето приятелско семейство се появи гадния Ковид. Плашещо е! Иначе и двете ми деца са за присъствено.
Наборката има РД през декември и е голяма болка, как ще го празнува. Вчера реших да си поговоря с нея на тази тема. Как ще го празнуваме - ами най-лошия сценарии е семейно вкъщи. "Не, мамо, най-лошия сценарий е да го празнувам без вас, защото сте в болница!" Ами, право е детето. В офиса на мъжа ми за втори път им правят тестове, заради болен колега. След последното тестване са 5 -ма положителни от 11. Сега той е на работа...

# 44
По повод писмото - аз не храня илюзии, че след него ще отменят ДО. Но това е начин да се види, че има инако мислещи хора, и ако тe сега 50 човека, след времe ще са 100, 200 и т.н. Иначе остава да се тюхкаме, да си учат децата ДО, а ние да четем писмата на убедените в противната теза.

Общи условия

Активация на акаунт