Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 918
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм така с килограмите. Проблем ми е че вечер краката много ме болят, т. Е се умарят. Не мога като преди цял ден на крака . По принцип за мен най-подходящи са кардиотата, аз така и практикувах дълги години. Ненапразно, като ви кажа че имам сърцебиене значи пулсът ми от 45става 60-70 което за мен реципрочно на вашето 100 и също е ужасно. Но краката ми не издържат вече като преди, пък и тези десет кг отгоре сигурно са от значение. Не съм си променила храненето но килограмите си растат.
Като се притеснявах за щитовидната и четох разни там симптоми, май единственото което нямах  беше отслабване Wink

# 646
Бенджи, аз така бях години наред. Не ядях почти нищо на ден, дори е имало съм минавала само с 400- 500 калории и пак съм качвала тегло, докато не се поставих на растителна храна и свалих 5 кг. Гледах едно клипче на д-р Гайдурков при Гала и той твърдеше че за 15 дни може да се справят проблемите с щитовидната жлеза, да се намалят хормоните, да се изчисти тялото и да се отслабне и наистина така стана, хормоните ми се върнаха в нормалните стойности, не бяха повишени и отслабнах с 5 кг , тялото ми се изчисти.  Проблемът е, че не се издържа, но все пак не е много тежко, защото растителната и сурова храна не ти дава такава енергия като сготвената храна.
Да ви кажа аз какво правя-всеки ден правя кардио по половин, един час и се чувствам добре.Нямам проблеми,обаче  изкача ли един баир и ми се разхлопва сърцето. Луда работа.😄

# 647
  • Пловдив
То отслабването е при хипер функция, при хипофункция е дебелеенето...Simple Smile

Аз пък нямам и съм нямала други симптоми. Чувствам се прекрасно физически, по-добре отколкото като бях на 20, пълна с енергия, само дето качвам кила...Simple Smile

Уф, чета добри отзиви за Гайдурков, мисля и аз в тази посока, ако следващите изследвания пак не са ми добри, ще пробвам сигурно.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 13:19 от *Бенджи*

# 648
Бенджи, то ми беше мъгла, хипер-хипо...
 вече се чудех възможно ли е само от перименото да ми е целия този дискомфорт.
Аз не бях правила Тат, мат до сега, а тука много ги спрягат. Сега, като си гледам резултатите, стигам до извода че щом всичко ми е в норма и съм с такава симптоматика, значи перименопаузата може сериозно да се приравни на болестно състояние. Не бих казала че нямам енергия, други са ми оплакванията.

По принцип качването на килограми е един от симптомите на перимено, но да кажем така - не всеки, качил кг, е в перимено, но в превалиращата си част жените в този период качват килограми.

# 649
  • В градината...
Аз на 20 бях като изморена баба в сравнение със сега. Тогава много трудно започнах да тренирам, огромна мък ами беше. Сега, макар и отдавна нетренирала, вече имам изградена мускулатура и е много по-лесно. Но сърцето....
На 20 много ме мързеше да се движа, сега само да ми свирнат и скачам да вървя нанякъде. На 20 обаче кръвното ми беше 90/60  и нямах тонус. И бях по-пълничка. Сега пак съм заоблена, дори съм почти същите кила като на 20, но много по-стегната.

# 650
Бенджи, изследвала ли си инсулин?

# 651
  • Пловдив
Не, но май е добре да го изследвам.

# 652
Ако ще го изследваш си направи трикратното изследване с глюкоза, защото понякога отклоненията са след прием, а не на гладно.

# 653
Ако ще го изследваш си направи трикратното изследване с глюкоза, защото понякога отклоненията са след прием, а не на гладно.
Трикратното изследване да не е само на глюкоза, а и на инсулин... И аз пълнея безобразно месец след месец... Инсулина на гладно е приемлив, на първия час висок, не страшно, но... не пада на втория час.

# 654
  • Пловдив
Могат ли да ми го пуснат по каса или направо да ида и да си платя в някоя лаборатория?

# 655
  • София
Инсулина не се поема от касата.

# 656
  • Пловдив
Ако си в отделение ще ти мине по касата.

# 657
Бенджи, комбинацията от Хашимото и премено е 🥴

# 658
  • Бургас
Моето откритие е фитнес вървене Walk at home в Ютюб, като за задъхващи се и измарящи се лесно.Напоследък само вървя навън, апатично ми е, уморено ми е, не мога да се организирам да правя гимнастика.

# 659
Галчудо, вървенето си е супер. Гледай да си поставяш някакви цели обаче. С вървене отслабват краката. Но не трябва да падаш под 10хил крачки и си трябва бърз ход. Сега е още зимно, но като се запролети ако можеш да докарваш мин 5 дена в седмицата, най-добре 6 дена в седмицата вървеж ще си екстра. Може да не ги извървяваш на веднъж. Можеш да разделиш на 2 или 3 както ти е удобно. Хубаво е най-дългото вървене да ти е на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт