Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 12

• 47 890
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Момичета в тази тема ли беше, някой написа коя форма на магнезий е най-добра за усвояване и че повечето форми които се предлагат на пазара не са ок. Може ли пак инфо защото се опитах да  намеря поста но не успях.

# 676
  • Бургас
Малко е дразнещ гласа и, предупреждавам

liiya, ето една, на която аз съм попадала:

https://swansonvitamins.bg/blog/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D … %BE%D1%82-%D1%82/

# 677
Малко деликатен въпрос! Усещате ли някакви промени във влагалището? Един от най-големите ми страхове е след раждането да не е тръгнало някакво смъкване, което да се влоши при навлизане в менопаузата.

# 678
  • Пловдив
Момичета в тази тема ли беше, някой написа коя форма на магнезий е най-добра за усвояване и че повечето форми които се предлагат на пазара не са ок. Може ли пак инфо защото се опитах да  намеря поста но не успях.
Аз ползвам магнезиево олио. Рехабилитатор ми каза, че се усвоявало най-добре от организма. Не знам доколко е вярно.

# 679
  • Враца
Аз правя крачки вече 4 години. В комбинация със спиране на сладкото първата година свалих много килограми, но аз съм си и с много килограми. При мен беше новогодишно (хихи) решение. Първите крачки ми бяха много трудни, но след това започнах да крача с голямо удоволствие. Слушам музика, правя снимки. Подейства ми изключително добре психически, помага ми да се боря с лоши мисли.
Миналата година, когато не можеше да се излиза намерих една сериа за ходене вкъщи и всеки ден по 20 минути тропахме с ММ Simple Smile
Давам линк, на мен много ми допада, с голямо удоволствие си я правя. В канала на тази жена има много клипчета, на които се виждат хора на различна възраст и с различни килограми.
Walk at Home by Leslie Sansone

# 680
Здравейте. И аз съм за тази тема.
На 50 съм. Все още имам цикъл.  На 44-45 започнаха големите мъки. цял живот Ц. ми е бил около 7 дни с началото и края, но оттогава започна да става нетърпим, обилен със съсиреци, полипи ми махаха няколко пъти, после се появи 1 миомен възел, после още 3.  АГ ми предложи хормонална спирала Мирена заради възлите, и да намали цикъла. От 2 години съм с нея. Първите няколко месеца бяха цапане, но поне нямаше кръвоизливи.  Някъде около 8-9 месец направих кръвоизлив / около месец след вземане на цитонамазка, при която помня изпитах болка и изохках/, допускам че тогава се е разместила,  после последва донаместване.  Не можело по-добре от това, защото възлите не позволявали.  Миналата година при преглед ми каза да се ориентирам към махане на матката, да не разчитам на ест. менопауза, т.к. имало жени и до 53 и повече имали цикъл.  Та въпросът е кое е по-малкото зло? При работещи яйчници и махната матка, няма ли риск от кисти, питам я аз,  тя: "не можеш да се застраховаш от всички болести".
И сега съм в двоумение какво да правя, ще търся и др. мнения. Майка ми каза, че точно на 52 й спрял Ц., като преди това й идвал по на 3 месеца, но всеки организъм е различен, а и тя е нямала патологии.
Има ли дами с възли, създават ли ви проблеми, и как се справяте?
Иначе всякакви стран. ефекти имам от спиралата, но не и това желано безциклие. От ниско кръвно, почнах да вдигам високо, безсъние, раздразнителност., спиралата я усещам все едно нещо ми бръмчи  в главата като антена, която излъчва вълни/вибрации/  отдолу нагоре през тялото към главата. И съм в голяма чуденка какво да правя. Не че изборът е голям...

# 681
  • В градината...
Аз също ползвах магнезиево олио.
Благодаря wa_wa и за твоето инфо. Материал събрах доста.Колко успя да свалиш за година?
Аз си правя една сметка, че ако през месеците декемви и януари съм качвала по кило на седмица, сега трябва по толкова да смъкна, ако ходя и правя упражнения. Оттам нататък започва битката за килограмите ми от 25 годишна.

# 682
Ето и от мен за магнезия:
https://shop.bb-team.org/blog/137_kak-da-izberem-magneziy

Аз съм пила цитрат, малат и глицинат.

# 683
И при мен след 4месечно отсъствие...декември продължи около 18 дена.Както писах преди пих Дуфастон 10 дена..спря и днес на преглед гинеколожката ми се накара за самолечението-Дуфастона ми образувал удебеление на лигавицата.Каза да го спра ,изписа само витамин Ц...след 10 дена пак преглед.Защо ли се съмнявам малко в преценката й днес?!

Бях за второ мнение: без попипи и кисти на яйчници и шийка,но с лека сянка в матката,вероятно полип.Лекарят каза да продължа с Дуфастона и добави Утрогестан за седмица ,ако не спре..кюртаж.
Чудя се ..кое е правилно ?!

# 684
Качване на килограми е по-лесно от отслабването. За да ги свалиш ще трябва тройно да се измориш повече отколкото когато си ги качвала.
Малко деликатен въпрос! Усещате ли някакви промени във влагалището? Един от най-големите ми страхове е след раждането да не е тръгнало някакво смъкване, което да се влоши при навлизане в менопаузата.

На свекърва ми също й настъпи менопаузата, на 40 години й спря цикъла . След две раждания ходи с дебела, много дебела превръзка, защото понякога се подмокря, изпуска се и просто не може да се задържи. Казва че е точно  заради  това.( Малко е кофти темата) .

# 685
  • Козлодуй
Обожавам Шалиин Джонсън като треньор и имам повечето и програми но сега не мога да тренирам и много ми е мъчно Sad Благодаря, че ми напомнихте за програмата Piyo - много ми харесва и след физиотерапията която ми назначиха ще започна с нея да възстановявам физическата си форма защото много напълнях Simple Smile Ходенето също е приятно занимание но все не намирам време но сега само да оздравея ще се опитам да намирам време за него Simple Smile

# 686
Качване на килограми е по-лесно от отслабването. За да ги свалиш ще трябва тройно да се измориш повече отколкото когато си ги качвала.

На свекърва ми също й настъпи менопаузата, на 40 години й спря цикъла . След две раждания ходи с дебела, много дебела превръзка, защото понякога се подмокря, изпуска се и просто не може да се задържи. Казва че е точно  заради  това.( Малко е кофти темата) .
Кофти е да:( Мама не ми е споделяла за подобни проблеми, но жените се притесняваме по принцип да говорим за тези неща, а трябва. При свекърва Ви проблемът явно е напреднал доста.

# 687
То и годинките са й напреднали доста. На 60 е вече жената.🤗

# 688
За жалост май възрастта не е определяща, а анатомията, раждания, начин на живот. Моята майка е на повече.

# 689

- това съм си запазила за магнезия

Общи условия

Активация на акаунт