ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 607
  • 827
  •   1
Отговори
# 705
paradigma не се притеснявай, всичко ще отмине. Аз съм в същото положение. Записах си час за 20.11. за тонове, че тогава изтичат 10 дни, но преди това ще отида да си пусна един атигенен тест, за всеки случай. И с нас също никой не се е свързал, но се самокарантинирахме. На ММ обонянието и вкуса вече се възвръщат и вече е добре. И това ще отмине, но си е стрес и притеснение.
Момичета, аз за чистене не мога и да си помисля. Изпаднахме в много трудна ситуация цялото семейство. Бях ви споменала за възрастния роднина и болниците. Човекът е на 93 години, приеха го в кардиология да го лекуват с отрицателен Covid тест, изписаха го и бам се влоши, пак в болница и познайте с положителен тест. От цялата тази история и ММ е с Covid, а аз и детето си самоналожихме 10-дневна карантина като контактни, защото естествено никой от РЗИ не ни е търсил. Сега никой от нас не може да излезе от вкъщи. Тази седмица не ходих на тонове и преглед, пазарувам храна онлайн, а семейството носи други неща пред вратата. На ММ му слагам по една чиния ядене по три пъти на ден пред вратата на спалнята и това е положението. Въпросът е, че съм ужасно преуморена, не се справям с всичко, не искам някой  да идва да ми помага за да не се разболее, почти непрекъснато съм с контракции. А най голямото ми притеснение е, че секциото наближава, след 9 дни и аз трябва да си правя PCR преди приема в болницата, а никой не може да ми даде смислен отговор какво се случва, ако е положителен. Извинявайте за спама, но това е положението при нас, стискайте палци всичко да мине гладко.

# 706
Идвам да ви кажа за мострите. Днес писах на ХиПп и ми отговориха, че при самата регистрация е трябвало да въвеждам някакъв код, регистрирах се наново одеве с друг имейл обаче и то след като във фейса ми излезна реклама. Явно са си активирали рекламата скоро.
Ето ви линк. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3041281045925459& … d=106207126099547

В Кауфланд не мога да се преборя с тази игра не мога да се регистрирам и това е. Писах им и ми дава невалиден имейл а този са посочили в условията на играта. Ще им звъня по- късно.

А на Бебо също писах, веднага хората ми искаха координати да ми пратят мостри.....

# 707
Paradigma, borovinka, дано да сте (-) за раждането. Иначе досега би трябвало родилните отделения да са подготвени и за двата варианта и за двата вида раждания.

# 708
Момиче, май в този живот нищо не става лесно.
Paradigma - положението не е най-розовото, но с + или - тест ще те приемат, просто вярвам, че имат друг протокол за действие и повече сигурност за тях при положителни родилки.
Хюлия - стискам палци да е само днес това неразположение, а не началото на срещата Heart но каквото бебчето си е решило Heart
Няколко приятелки ми дадоха дрешки - както си мислех, че ще мина само с по 5 броя от вид, сега имам дрехи, като за на половината китайска нация децата.
Cocoonababy и аз много се чудих самото него как да "изпера", че ми е от ибей, ама отгоре има протектор и после още някакво чудо, та май ще пропусна.
Бях се огледала и за Mamaroo в английския ибей, че по едно време имаше "оферти" и по 150 лв. - в чуденка съм, ама сега са станали по-скъпички та ще почакам =) иначе ми се струват доста полезни тези люлки/шезлонги, но посмъртно не си представям да дам толкова пари, предвид факта, че май е за бебета до 6 м., а ако расте по-голямо и за по-малко.
Чудя се и за ей такава лампичка - много ми хареса:
https://www.aliexpress.com/item/4000723467728.html?spm=a2g0o.car … 00fZCzau&mp=1
Все оглеждам неща, които са за май повече за "красота", отколкото практични и да ми трябват наистина. Satisfied

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 17:32 от KitKatty

# 709
Парадигма спокойно дори и положителна няма да те оставят да раждаш на улицата.
Аз днес бях до Хиполенд,  но само разгледах. Хората като видят намаление и пощуряват. Пълнят колички с играчки.....колко играчки ще подаряват по Коледа....после парите не им стигали.
Днес бях с много чести и с дълги стягания на корема и леки болки в кръста. На 16.11. влизам в девети месец, ако ще става да става,  аз съм готова вече.

# 710
Тия дни гледах клипче, мисля че беше на Училище за родители ма-ма, с една акушерка от болница Надежда. Точно това за положителните родилки обясняваха, че никой няма да ги върне, просто трябва да знаят предварително, за да могат да вземат мерки, все пак трябва да пазят и себе си и другите родилки и бебета.

# 711
Не помня дали остана някоя от нас да не е взела количка. Видях във фейсбук обява за една симпатична и на прилична цена така, че я споделям.

Споделям също и за обличането на бебето за сън спрямо температурата на стаята и дебелината на чувалчето за сън.

И последно още един магазин с намаления:

# 712
Момичета, чували ли сте някакви странни звуци от корема ви. Сега го гледам как бебето мърда и изведнъж след едно ритниче се чу нещо като пукане. 🙄

# 713
  • София
изгубен, имам си проблем с щитовидната жлеза, та я следя всеки месец.

Предстоят три последни слънчеви дни, после го дават само дъждове...
Така че кой каквото има да пере и проветрява - сега е момента. Hands Point Up
Утре ми пристигат чаршафите, които ще изпера, ще напръскам и шезлонга с почистващия спрей да се проветри навън и това е.

Махнахме песара днес... Много ми е странно сега, имам чувството, че всеки момент ще тръгне раждане като няма какво да държи там. Cold Sweat
Знам, че не става току така, ама.
Дано поне още 10на дни изчака Беболина, някак ми се струва, че е рано, макар че вече е безопасно...
Тоновете й днес бяха супер, имам още два часа записани, ама дали ще ги дочакам - не се знае...
Доки каза да допивам каквито лекарства са ми останали и да спирам всичко.

парадигма, кураж, ще мине и това ! Hands Pray

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 19:39 от rave

# 714
  • София
Мами,
Вие на какви матраци заложихте? На мен ми препоръчаха матраче с кокос?

# 715
Алекс и при мен се чуват странни звуци, един път като пукане, друг път едно... и аз не знам как да го опиша, все едно нещо се отлепя, чак се стряскам някой път.

# 716
Мами,
Вие на какви матраци заложихте? На мен ми препоръчаха матраче с кокос?
Бих взела магнифлекс, но размерът не пасва на кошарата ни. Затова взехме такова.

# 717
Здравейте, момичета, чета си ви, но идвам да споделя за раждането Heart
Нямах никакви индикации за раждане. Бях в 34 г.с и 4 дни. Вторник вечер се разхождахме, прибрахме се, къпах се, вечеряхме, легнахме и не ми се спеше и седях на телефона. И тъкмо си казах, че ми се спи вече и усетих нещо да ми мокри изведнъж. Станах, отидох до тоалетната и си разбрах, че са води. Айде, слагай набързо някакви неща в една раница, колкото да не съм гола и боса, съвсем никакъв подготвен багаж нямах, но там, ми осигуряват всичко. Звъннах на АГ-то и каза, че ще ме приеме дежурния и да се успокоя, че не раждам още.
Приеха ме около 1, прегледа за разкритие - 3 см. Аз нито болки, нито контракции, нищо нямах. Настаниха ме в родилна, пуснаха тонове на бебчо и си чакаме. Той си беше добре, аз бях доста притеснена и изплашена. Посъветваха ме да си поспя, защото скоро няма да стане. Успях да се поуспокоя и исках да поспя, да, ама почна да ме понаболява кръста. Първо леко, после по-силно и знаех, че са контракции. Нямах толкова стягания, колкото болките в кръста и все пак бяха поносими. Продължих да си мисля, че няма да раждам още и тръгнах да си поискам обезболяващи или упойка, че да подремна. Дойдоха, прегледаха ме за разкритие и помня как ми казаха - ами 10 см., ще раждаш. Звъннаха на моето АГ, дойде за 15 минути, аз си имах вече болки и пориви за напъване. Първият път не се справих с напъването, но лекарката и акушерката ми обесняваха как, помагаха и взеха да се полувачат нещата. След няколко напъна юнакът излезна Heart изплака веднага и го поеха лекарите. Аз имам 3 шева, много ми беше неприятно шиенето, но пък за щастие мина бързо.
Тото ми казаха да пусна с такова раждане и че още 10 деца мога да родя Joy
Него го взеха за изследвания, аз бях 2 часа в реанимация, после ме качиха в стая.
Виктор беше 1 ден в кувиоз, вече не е, от снощи се храни с шише и е добре. По 2 пъти ня ден ми дават да ходя да го виждам и ми дават информация за състоянието му. Ако всичко върви добре, утре следобяд ще ми го дадат. Аз утре съм за изписване, но той не е. Това не е ясно още как ще се процедира, но утре ще се изясни. Аз искам само да е добре, пък да го държат колкото е необходимо Heart
Кърма нямам изобщо. Дори напрежение не усещам в гърдите, донесоха ми помпичка, но една лекарка ме посъветва щом нямам нищо сега да не стимулирам още, а евентуално от утре като ми го дадат и опитаме да се кърмим. Не искам да го мисля и това защо нямам, може и от целия стрес да е, може и да е рано още.
Това е от нас, на вас ви остава още малко, стискам палци на всички за положителна развръзка. За ковида - не го мислете, няма да ви оставят на улицата, просто ще се предпазят повече. Правиха ми бърз антигенен тест като ме приеха, отрицателна бях. Има и положителни мами тук, просто са отделени от останалите, бебчетата също, персоналът не им е отказал грижи, просто вземат допълнителни мерки и защита.
Продължавам да си ви чета и ще пиша Blue Heart

# 718
Момичета одеве си пих магнерота и дъм заспала за около час..Минаха ми болките за малко,но сега пак почна една постоянна болка и два пъти ходих до тоалетна и двата пъти имах слуз от тапата,но е чиста няма нищо,няма кръв..

# 719
Аз взех матрак на ТЕД. Изглежда удобен. Не е нито много мек, нито прекалено твърд.
Възползвах се от намалението във Вис Виталис и купих една малка подложка за повиване, защото моята ми се струва прекачено широка за скрина който имам а и беше наистина намалена и една по плътна шапчица.

Общи условия

Активация на акаунт