ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 613
  • 827
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Хюлия мисля, че момента при теб наближава! С тези симптоми....
Тези с коконабебе,  как ги прахте? Целите ли или само сваляемите части? Че много се чудя как да го изпера това нещо. Аз си взех от английския ибей.

# 691
Аз прах само частите ,то отдоло остава само мемори пяна и не мисля чак толкова да се задълбочавам. Все пак има протектор ,върху него е чаршафче а и бебето ще е облечено ,няма да стигне изобщо до пяната .

# 692
  • София
Скрит текст:
Момичета, тези които не сте с комбинирани колички, ще споделите ли какво кошче за кола сте взели? По принцип би трябвало да ми дадат, обаче приятелката е под карантина, та ако случааааайно се наложи да купим нещо в бързината да знам за какво да ориентирам мм, че ми е тъмна Индия с тези столчета.
[/spoiler]

Малечка 90, на мен също ми беше много трудно да се ориентирам. Толкова много варианти има, че ставаш разноглед.
Спряхме се на това столче:
https://www.hippoland.net/recaro-stol-za-kola-s-koshnitsa-2v1-i- … black-88016240050
Не беше налично в Хиполенд, но го платихме днес, за да използваме отстъпката от 25%, която тече в момента на всичките им стоки. Очаква се да пристигне до няколко дни. Simple Smile
Като цяло ние търсихме:
- да е с isofix система
- да е в категорията 0-18кг
- да може да се върти и в двете посоки на движение (обратно на посоката е по-безопасно, но предполагам детето ще иска да седи напред като поотрасне, отделно е удобно да е завъртяно към теб докато го слагаш в колата)
- Конкретния модел е със сваляема кошница, което ни се стори удобна екстра

Съответно преверявах моделите и в сайта на ADAC какви са им показателите на сигурност и гледах да са в зеления сектор:
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kin … e-testergebnisse/

# 693
  • София
Изгубен аз преди два месеца се регистрирах в Ние сме семейство, та се оказа че печелим кутия 😁 днес ми я донесоха, нищо особено не е. Но нали е безплатна. 😁😁   Вчера си бях на преглед при моята АГ. Бебчо се е смъкнал много ниско вече и е готов да излиза. Според нея до 20ти този месец може и да родя. Вчера хванах да си стегна багажа за болницата (отново), ама този път в куфар, че е много неудобно в сак. Пък и е тежък.Ако имате куфар ви препоръчвам да ползвате него. 😁 Вие кога мислите да почистите основно? Искам преди да родя да си оправя хубаво.. че ако разчитам на мъжа ми.. 😂 Пък и не обичам друг да ми чисти. Все ще намеря кусури.

# 694
Kami след два дена влизам в 9"ти месец.Толкова ми е притеснено и тежко.Аз не мога да вървя,днес се изкъпах с 300 зора..Имам чувството,че имам диня отдолу,пари ми.От два часа насам пак съм с болки,а кръста нон-стоп ме боли без да спира..Много се чудих дали днес да не отида на един преглед за разкритие,защото някой път така остро ме заболява...

# 695
  • Варна
Kami след два дена влизам в 9"ти месец.Толкова ми е притеснено и тежко.Аз не мога да вървя,днес се изкъпах с 300 зора..Имам чувството,че имам диня отдолу,пари ми.От два часа насам пак съм с болки,а кръста нон-стоп ме боли без да спира..Много се чудих дали днес да не отида на един преглед за разкритие,защото някой път така остро ме заболява...

Ако имаш възможност отиди на преглед. Ама задължително с някой, и си страни багажа. Не се знае какво ще ти кажат. Но точно тези болки са си предшестващи раждането. А и за твое успокоение, по добре доктор да каже.

# 696
Хюлия аз бих отишла с тези оплаквания. А и при теб не са за първи път, не мисля че е добре да ти пари 🤔 нито болките.
 Аз почистването ще го оставя на домочадието(ама ние сме с баба и свекърва) и без това ми е тежко вече, пък и да направя сега основно, то бебо ако си дойде на термин ще трябва пак. Ние сме и с куче, така че задължително преди да си дойда от родилното ще трябва да чистят основно.

# 697
Малечка Ками още ги има преди малко си беше силничко за около 10-15секунди..Ще полежа малко,ако ме притесни нещо ще се обадя на АГ и ще видим какво ще каже..

# 698
Момичета, аз за чистене не мога и да си помисля. Изпаднахме в много трудна ситуация цялото семейство. Бях ви споменала за възрастния роднина и болниците. Човекът е на 93 години, приеха го в кардиология да го лекуват с отрицателен Covid тест, изписаха го и бам се влоши, пак в болница и познайте с положителен тест. От цялата тази история и ММ е с Covid, а аз и детето си самоналожихме 10-дневна карантина като контактни, защото естествено никой от РЗИ не ни е търсил. Сега никой от нас не може да излезе от вкъщи. Тази седмица не ходих на тонове и преглед, пазарувам храна онлайн, а семейството носи други неща пред вратата. На ММ му слагам по една чиния ядене по три пъти на ден пред вратата на спалнята и това е положението. Въпросът е, че съм ужасно преуморена, не се справям с всичко, не искам някой  да идва да ми помага за да не се разболее, почти непрекъснато съм с контракции. А най голямото ми притеснение е, че секциото наближава, след 9 дни и аз трябва да си правя PCR преди приема в болницата, а никой не може да ми даде смислен отговор какво се случва, ако е положителен. Извинявайте за спама, но това е положението при нас, стискайте палци всичко да мине гладко.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 14:47 от paradigma

# 699
Да споделя от бързия скан за 2мин. Много съм щастлива бебчо се е обърнал с главата надолу. Вече спокойно мога да раждам когато и да е. Казаха,че уж няма шанс да си обърне пак,за  което силно се надявам и моля.

# 700
Paradigma, с ковид - без ковид - ще си те приемат и ще се ражда! Просто ще е с екстра мерки за персонала и останалите пациенти.
Съжалявам как са ви са се струпали неприятности. Но пък доброто предстои! Малкото идва да озари живота ви!
Горе главата, момиче! Всичко ще е наред!

# 701
  • София
Хюлия хич недей да чакаш като мен! Simple Smile На моя преглед видяха, че имам контракции и три дни ми вливаха системи, а аз също влизам в 9ти месец след 2дни. След вливанията всеки ден ми мериха тоновете и нямах контракции, но Аг ми каза в понеделник да спра магнерота и започваме да чакаме бебка, а терминът ми е 16.12. На мен не ми се иска още толкова рано да излиза, защото  още е мъничка (преди 7дни беше 2300гр), но си е Божа работа. Моят съвет е да те прегледат и дори да няма нищо поне ще се успокоиш, защото стреса допринася много за образуване на контракции.

paradigma съжалявам за положението, в което сте! Стискам палци да премине всичко бързо!

# 702
Парадигма, при теб хич не е лесно, то всеки си има нещо ама тук много ти се е събрало.
Стискам палци да ти е отрицателен твоя тест и да раждаш спокойно...
Побъркаха ни с тоз вирус.

А аз тука с една свекърва се ядосвам, то имало и със свекърва и баба, и с други дертове къде по- сложни....

Стискайте още малко остава, после ще имаме други емоции и дертове.....Wink

# 703
paradigma, в тежко положение си, но всичко ще се оправи, сигурна съм! Не се преуморявай.
Оказа се, че имаме близки приятели с Ковид и хич не го карат леко, макар, че са млади и здрави.. На семеен приятел бащата се влоши и почина след усложнения от вируса за дни... пълен ужас. Аз пазя самообладание още, но ММ много се е шашнал горкия, да не взема да се разболея. Аз съм хоум офис, ама той няма как да работи от вкъщи. Вчера ми обясняваше, че искал да се изолира поне докато влезна в 9м, но за мен това е безумие, ще вземе да превъртя сама. Абе ужасът е пълен, голям хаос настана.. Пазете се Heart

# 704
Изгубен аз се радвам, че моята свекърва е кротушка, душичка ми е. За разлика от бабата обаче, там са постоянно акъл, коментари. Сега купила преди 2-3 дни пиле, което иска да готви в неделя. Викам айде да родя, пък тогава да се тровим, ама то насипно и не виждаме какъв му е срока, значи нищо му няма 😂
Парадигма споко, ще си родим, искат не искат ще ни приемат. Не могат да ни върнат, пък ако искат тръшкаш се там че ще ражда пред спешното и да ги видим. В рамките на шегата, разбира се, но мислете позитивно!

Общи условия

Активация на акаунт