ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 635
  • 827
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, да взема малко да си помрънкам. От няколко дни настроението хич го няма. Както си бях супер спокойна и щастлива , рязко преминах в облачния диапазон Sad Събуждам се към 6ч и се почват едни мисли за секциото, ами ако стане някое усложнение, изобщо нещо ако не е наред? Чувствам се недостатъчно подготвена за малчо, страх ме е , как ще се справя, ще бъда ли добра майка, ами нещо ако объркам? И за отношенията с ММ се притеснявам. Разни вече родили девойки споделят, че мъжете им вече едва ли не не ги възприемат като интимни половинки. И като се има предвид, че за цяла бременност сме правили сумарно пет пъти секс , вече всякакви тъпотии ми минават през главата. ММ ми се смее на глупостите и ми казва, че всичко ще е наред, ама аз имам чувството, че хормони са ми изпили мозъка и само ми се реве. ДНес влизам в девети месец, секциото е след две седмици и аз намерих "подходящо" време да изпаткам Sad

Не си сама! Радвам се, че сподели точно за тъжното настроение и отношенията с Мм. И аз от няколко дни удрям голям рев и осъзнавам, че е от натрупаните несгоди и хормоните - доста кофти комбинация. Вчера с ММ се разбрахме, че ще си вържем по един червен конец, че сякаш някой ни е урочасал. Разплаках се 3пъти през деня и вече вечерта не исках да будя ММ и да го притеснявам и си поплаках в другата стая, а днес бях толкова подута, че направо... Но знам, че всичко,  което не е окей сега ще се оправи, защото не може да вървим само надолу. Simple Smile А и преди голямото щастие трябва малко да потъгуваш, за да можеш да го оцениш. Относно отношенията с ММ според мен е нормално да се страхуваш заради липсата на интимната близост и може и да не съм права, но тя не може да се компенсира с разговори, тя си е друго нещо. Simple Smile Аз също съм го мислила това и стигам до извода, че после трябва да е още по-хубаво. То си зависи и от нас де...
Както си казвам на мен - горе главата! Тепърва предстои най-хубавото! Simple Smile
Пък и ние сме тук да си споделяме и помагаме. Трябва да сме си опора, макар и донякъде анонимни. Simple Smile

# 646
Radi пътя до ПЛД не ми е толкова далеч на 20мин.ми е за това не се притеснявам за разстоянието..
2 пъти бях в болницата за задържане.Нямам наблюдения точно за д-р.Халил,но акушерките и докторите ми направиха добро впечатление.Преди седмица се записах за следящ АГ при д-р.Мюмюнова много е разговорлива,симпатична.Още първия път като останах в болницата тя ми направи впечатление та за сега съм при нея,защото моята АГ няма да я има до декември и трябваше да се запиша при някой..

# 647
  • Sofia
Момичета, трябва ми фраксипарин. Положението е спешно и ще съм много признателна ако някой може да услужи в тези времена на безумие.

# 648
Жанинче, вчера по новините се изказваше министъра, че за бременни само с рецепта и трябвало да си има бройки в аптеките. Това е недопустимо. Обаче срещам молби във фейса на баби търсещи за дъщерите си, снимали рецептата някой да им купи ако намери в близки аптеки. След като снощи министъра се изказа, че има за бременни, ако на мен или близък ми трябва а го няма ,ще звъня дори и на министъра.....лудница пълна. Дано намериш. Пробвай по групи, при предишните отчетни родили вече и във фейса и тнт.

# 649
  • Sofia
Много близка е с рак, на химиотерапия. От лечението се засилва проблемът с тромбите, който си има отдавна. Дори в болницата и отказали и и давали по една ампула на три дни. В момента дори е с температура от възпалени тромби Close

# 650
Жанинче, аз тези дни бях заета с търсене и купуване на фраксипарин. Имах само една инжекция като разбрах че няма никъде. Беше някакъв ужас. Сега намерих и има едни 10 бр които мога да дам но принципно трябваше да ги дам на момиче с 8нвитро от Белене. По късно ще видя дали си е намерила и ще пиша да ги дам на твоята позната

# 651
Този палячо - министър плещи само глупости. Още от юни месец няма фраксипарин по аптеките, просто сега се разшумя около този проблем и част от хората решиха да се възползват. Жанинче твоята близка не може ли да пробва с клексан, поне за бременни могат да се заменят, дори клексана е по-пречистен, само дето е една идея по -скъп. Също така АГ ми беше споменала, че има и още един вид инжекции със същите свойства. Иначе ММ последният път след 300 перипети и яко обикаляне ми намери фракси в някаква аптека срещу ВМА.

# 652
  • Sofia
Този палячо - министър плещи само глупости. Още от юни месец няма фраксипарин по аптеките, просто сега се разшумя около този проблем и част от хората решиха да се възползват. Жанинче твоята близка не може ли да пробва с клексан, поне за бременни могат да се заменят, дори клексана е по-пречистен, само дето е една идея по -скъп. Също така АГ ми беше споменала, че има и още един вид инжекции със същите свойства. Иначе ММ последният път след 300 перипети и яко обикаляне ми намери фракси в някаква аптека срещу ВМА.
Предполагам, че са търсили всякакви варианти.

# 653
Изгубен какво голямо бебе имаш. Според мен решението си е твое и трябва да постъпиш така, както на сърцето ще ти е най-спокойно.
Един наш приятел лежи в Инфекциозна болница с Ко19. Снощи Мангъров минал на визитация-бил без маска. Казал му "Абе не се притеснявай, ще се оправиш". Нашият човек ни казва,че му станало толкова забавно, че щял да умре от смях, само дето не можел от непрестанната кашлица да се засмее. Ох поне ние се посмяхме снощи.

# 654
Жани, в тази група https://www.facebook.com/groups/636344460373690/ постоянно се предлагат, но трябва да следиш. Аз имам клексан точно до раждането и още не знам колкото дни след това ще трябва да слагам.
Днес 36+4 бях на запис на тонове, нямах много контракции. Прегледа кръвотока, водите - каза, че са добре, но да ги следя. Не мери бебето, добре си било Joy. Последно беше 2777 преди 10 дни. Седалищно си е, затова плановете остават. Следващ преглед след седмица.
Донка, която само четеш и не пишеш  Joy разбрах от доктора, че си родила. Моля те, дай информация на момичетата тук или ми пиши. Докторът каза, че аз най-рисковата му пациентка (серклажна), явно последна ще родя. Броя дните до 37ма седмица - да е "доносен" и да не ме държат дълго в болницата в тая рискова ситуация. Пожелавам го и на, всяка една от вас Flowers Four Leaf Clover

# 655
Скруби, то аз може много да искам нормално, ама ако казват лекарите че не мога аз как да го решавам.....май нямам много избор да си решавам сама...На 20 съм пак при другия АГ, който уж се надявам да ме разраждат и ще видим той какво ще каже....Нищо не пречи да чакам ,да почне да се ражда и ако не излиза да ме замъкнат на спешно секцио,  двойна работа ще е....

# 656
Регистрирах се в Хипп, но никъде няма опция да пратят мостри. Има фотосесия, картинки за оцветяване и тн, но не виждам опция да си поръчам мостри. Някой може ли да ме упъти?

# 657
Регистрирах се в Хипп, но никъде няма опция да пратят мостри. Има фотосесия, картинки за оцветяване и тн, но не виждам опция да си поръчам мостри. Някой може ли да ме упъти?
И аз съм регистрирана още от лятото, вчера също търсих, но няма такова нещо. Момичето, което писа,  каза че им е писала на фейсбук страницата и са и пратили.

# 658
Днес в една аптека 36.6 като по чудо ми дадоха мостри на Биодерма и Юриаж. Да се посмеете малко, като поисках мостри и момичето ме пита дали за нормална или атопична кожа и аз й отговорих, че не знам все още. Тя с такава изненада ме погледна и каза "Ама как така не знаете каква е кожата на детето?!". И аз невярваща на чутото й викам "Ами още е в корема ми" Joy Тя направо се шокира. Вярно, че корема ми не е чааак толкова голям, ама по средата на осми месец да не ми личи толкова... Joy

# 659
  • Sofia
Намери се фраксипарин . Ей, дори и това вече е с връзки.

Общи условия

Активация на акаунт