Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да направи жена, чието раждане се забавя без личен лекар?
Какво трябва да направи бременна жена с COVID-19 симптоми, независимо дали има тонове или болка в синусите?
Какво трябва да направи бременна жена, която има симптоми на COVID-19 и температура под 37,1 градуса?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да направи жена, чието раждане се забавя без личен лекар?
-
Какво трябва да направи бременна жена с COVID-19 симптоми, независимо дали има тонове или болка в синусите?
Ако бременна жена изпитва симптоми на COVID-19, тя трябва да се консултира с медицинска сестра или лекар. В случай на положителен тест, тя трябва да се изолира и да потърси консултация с инфекционист, като вземе предвид състоянието си на бременност. Ако бременна жена има симптоми на COVID-19 и болка в синусите, тя трябва да се консултира с медицинска сестра или лекар. За облекчаване на болката в синусите могат да се препоръчат лекарства като Sinulan Forte и краве масло със сода, но е важно да се консултират с медицински специалист преди приема им поради нейната бременност.
-
Какво трябва да направи бременна жена, която има симптоми на COVID-19 и температура под 37,1 градуса?
Ако бременна жена има симптоми на COVID-19 и температура над 37,1 градуса, тя трябва да се консултира с медицинска сестра или заместик на личен лекар. При температура над 37,1 градуса за повече от три дни се препоръчва прием на антибиотици и тестуване за COVID-19. Ако бременна жена изпитва симптоми на COVID-19 и има субфебрилна температура (под 37,5 градуса), тя трябва да се консултира с медицинска сестра или личен лекар. В случай на субфебрилна температура може да се препоръча лечение по телефона, но ако симптомите продължават, тя трябва незабавно да потърси медицинска помощ.
-
Какви са разликите между обща анестезия и спинална анестезия при цезарово сечение?
-
Какви гръбначни проблеми могат да увеличат риска от цезарово сечение?
Събуждам се към 6ч и се почват едни мисли за секциото, ами ако стане някое усложнение, изобщо нещо ако не е наред? Чувствам се недостатъчно подготвена за малчо, страх ме е , как ще се справя, ще бъда ли добра майка, ами нещо ако объркам? И за отношенията с ММ се притеснявам. Разни вече родили девойки споделят, че мъжете им вече едва ли не не ги възприемат като интимни половинки. И като се има предвид, че за цяла бременност сме правили сумарно пет пъти секс , вече всякакви тъпотии ми минават през главата. ММ ми се смее на глупостите и ми казва, че всичко ще е наред, ама аз имам чувството, че хормони са ми изпили мозъка и само ми се реве. ДНес влизам в девети месец, секциото е след две седмици и аз намерих "подходящо" време да изпаткам
А и преди голямото щастие трябва малко да потъгуваш, за да можеш да го оцениш. Относно отношенията с ММ според мен е нормално да се страхуваш заради липсата на интимната близост и може и да не съм права, но тя не може да се компенсира с разговори, тя си е друго нещо.
. Последно беше 2777 преди 10 дни. Седалищно си е, затова плановете остават. Следващ преглед след седмица.