ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 597
  • 827
  •   1
Отговори
# 735
Sealove, поздравления и от мен. Да е здрав Виктор, а ти много бързо да се възстановиш и да ти тръгне кърмата, за да си по-спокойна. Hug
Благодарение на вас, и аз писах на Хипп във ФБ  (питах къде мога да тествам чая за лактация и какви продукти препоръчват за новородени). Пратиха ми линка за регистрация, но не съм въвеждала код. Поискаха да изпратя попълнената форма и да дам адрес и телефон за доставка до офис на Спиди. Прикачих скриншот на част от регистрационната форма и ми върнаха отговор да очаквам тези дни.
Аз вече забравих какво сложих в куфара, ще прегледам утре отново евентуално да редуцирам нещо.
Нощес през цялото време корема ми беше твърд, явно се засилват контракциите, очаквано.
Ще трябва да прегледам пак лекциите за кърмене, интересува ме и стимулиране и изцеждане на гърдите с ръка, че ако не ми потръгне с ръчната помпа, да знам. Вие имате ли електрически помпи? Аз го отлагах, за да преценя има ли нужда, но взех да обмислям дали да не купя отсега.

# 736
Аз нямам никаква помпа, не искам и да взимам. В родилното мисля на ръка, ако се наложи, и после разчитам, че бебко ще ми е помпа. Ама и аз трябва да прегледам пак лекциите, че с бременния си мозък вече забравям какво съм гледала и почнах да си правя записки във вайбър 🤣🤣
С тия вашите сладки работи ме убивате, сега се чудя дали да не сложа и аз. Ама в МД кафенето е точно до спешното, е освен ако не постъпя да раждам посред нощ де, не ми се мъкне и храна в сака и мисля да взема някъде близо или в болницата.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 00:20 от Малечка90

# 737
  • София
Няма спане, цяла нощ контракции...
То верно, че някои бяха от движението на самото бебе, ама пак си бяха доста като цяло...
Дано се кротнат. Grin

# 738
Добро утро, момичета 🌞☕
Аз нощем все още успявам да спя, но пък тази сутрин станах още към 6 и нещо, вече толкова ми липсват социалните контакти и с приятели, а най-вече с роднините, които живеят в друг град. Днес час от тях ще идват да си пазарят разни неща и се се видим за малко на открито. Вълнувам се все едно предстои кой знае какво важно събитие 😂.
За помпата - аз си взех, защото заради антителата ни предупредиха, че детето може да кара тежка жълтеница и вероятността да се прибера без него на първо време е голяма. Нямам никакъв опит и не знам дали ще я ползвам особено, но дано.
Искам да попитам мамите с повече опит как ще обличате бебчетата за разходка? Дадоха ми няколко космонавта, но върху тях се чудя завива ли се детето с нещо? Идеята ми беше да поръчам чувалче за изписването, което да ползвам вместо завивка в количката, но се замислих, че ако чувалчето е зимно с космонавта май ще дойде прекалено, та ми хрумна дали чувалчето да не е пролет-есен, за да го слагам зимата с космонавт, а пролетта с по-леки дрешки. Вие как мислите? Хич нямам представа как ще го обличам това дете за навън и кое ще е по-полезно, а това е последната покупка, която ми остана и искам да я отметна.

# 739
То верно, че някои бяха от движението на самото бебе, ама пак си бяха доста като цяло...
Дано се кротнат. Grin
До 2 часа бях така и сега като се събудих пак, но сега и към кръста изпитвам болка. И ме хваща страх щото още е твърде рано и не мога да преценя какво да направя. Снощи пих но шпа и магнерот.

# 740
Уфи, аз моето дете зимата го обличах с косманавт и го завивах с дебело порт-бябе (зимно). Не съм го претоплила, а зимата беше на 4-5 месеца, а не току-що родено. Имай предвид, че ти си с яке, но си в движение, а бебето е неподвижно.
Аз така правя, а вече всяка майка да си преценява.

# 741
Добро утро, момичета 🌞☕
Аз нощем все още успявам да спя, но пък тази сутрин станах още към 6 и нещо, вече толкова ми липсват социалните контакти и с приятели, а най-вече с роднините, които живеят в друг град. Днес час от тях ще идват да си пазарят разни неща и се се видим за малко на открито. Вълнувам се все едно предстои кой знае какво важно събитие 😂.
За помпата - аз си взех, защото заради антителата ни предупредиха, че детето може да кара тежка жълтеница и вероятността да се прибера без него на първо време е голяма. Нямам никакъв опит и не знам дали ще я ползвам особено, но дано.
Искам да попитам мамите с повече опит как ще обличате бебчетата за разходка? Дадоха ми няколко космонавта, но върху тях се чудя завива ли се детето с нещо? Идеята ми беше да поръчам чувалче за изписването, което да ползвам вместо завивка в количката, но се замислих, че ако чувалчето е зимно с космонавта май ще дойде прекалено, та ми хрумна дали чувалчето да не е пролет-есен, за да го слагам зимата с космонавт, а пролетта с по-леки дрешки. Вие как мислите? Хич нямам представа как ще го обличам това дете за навън и кое ще е по-полезно, а това е последната покупка, която ми остана и искам да я отметна.

Добро утро. Може ли малко повече информация какво са ти казали за антителата? Аз до сега пусках 2 теста, негативни са, но нали не се знае до последно какъв ще е Rh, а в болницата нищо допълнително не ми обясняват, само ми сложиха инжекция срещу антитела.

За изписването аз мисля боди, гащеризон, космонавт и одеалце за кошницата, с ръкавички и някакви по-плътно чорапи.

# 742
Девойката пак се е обърнала седалищно,  плацентата е във втора фаза ( надявам се да е нормално) и другата седмица ще съм на тонове, понеже явно имам доста контракции,  които не усещам. Май е крайно време да седна и да си почивам, а не да се опитвам да свърша всичко сама и ако може за 10 минути.
Sealove отново честито и леко раждане на всички ни.

# 743
Хелинор, много благодаря, значи ще е по-скоро зимното чувалче 😊

За антителата аз вече съм образувала такива срещу бебето, но са тип Е, а не тип Д, което е по-малкото зло. АГ каза, че по време на бременността анти Д не е необходимо да слагаме в случая. Заради това ни предупредиха да се подготвим за тежка жълтеница, кръвопреливане или смяна на кръв (като при късмет може и да нямаме проблем).
Добро утро, момичета 🌞☕

Добро утро. Може ли малко повече информация какво са ти казали за антителата? Аз до сега пусках 2 теста, негативни са, но нали не се знае до последно какъв ще е Rh, а в болницата нищо допълнително не ми обясняват, само ми сложиха инжекция срещу антитела.

За изписването аз мисля боди, гащеризон, космонавт и одеалце за кошницата, с ръкавички и някакви по-плътно чорапи.

# 744
Дано се кротнат. Grin
Аз бях така онази нощ,а тази още като легнах не почнаха стяганията.
По едно време хем контракция хем нещо зверски ме прободе към срамната кост и изпука. Толкова много ме заболя,че ми се дорева.

# 745
Уфи това ми звучи малко страшно 😳 И аз съм с отрицателен резус фактор, но не съм образувал антитела, пускаха ми два пъти тест.
Питах АГ-то дали ще се наложи да ми слагат някакви медикаменти, той отвърна, че ще се реши след раждането, зависело от кръвната група на детето

# 746
Аз съм с - резус фактор и двете ми деца са +, не съм образувала антитела, само и двата пъти ми биха инжекция, след раждането и двете деца си караха нормално жълтеницата, няколко дни бяха леко жълтички и поспаливи. Сега си чакам последните изследвания, в понеделник, дано всичко е наред пак.

# 747
Явно тази нощ е била морна за доста от нас. Аз имах проблеми преди заспиването, пробвах да чета книга по гръб, наляво, надясно, в резултат на което зверски ритници и за пръв път видях нещо като юмрук или лакът, изскачащо от пъпа ми - направо се уплаших 😁😁😁. Отказах се от четенето и заспах, но ставах 74838838 пъти да пишкам.

От онзи ден пералнята ми не спира - пере и суши до откат милата, ако имаше крака да е избягала 😬. Въпреки хубавото време не мога да суша навън - правят ремонт на съседния булевард и е невъобразимо прашно - измих терасата и само 1 час по-късно вече имаше нов дебел слой прах по парапета. Мислех и прозорците да мия, но направо ще е излишен труд. Дано скоро приключат, всичко е прашлясало и ужасно 😒.

За изписването съм приготвила комплектче блузка с ританки, шапчица, ръкавички, космонавт и дебело одеалце. На място според метеорологичната обстановка ще преценя дали да ползваме пълна артилерия или да е по-лекичко облечено бебенцето. Установих, че сме купили над 10 одеалца. Добре, че вчера се спрях и не купих още, за сметка на това се сдобих с електрическа люлка от намалението на Хиполенд. 😬

Днес ще си взема и една поръчана рокля от куриер - ако е сполучлива съм готова и с моя тоалет за изписването. Нищо особено, по-дълъг вариант на пуловер, но изглежда много мека и приятна.

Хубава събота от мен! Simple Smile

# 748
SilviaP, каква електрическа люлка си хареса?
Аз бях с такива кошмарни контракции, продължаващи по цяла нощ, но в 7-я месец. Сега са ми на дневен ред киселините, но вчера спах идеално след като пропуснах вечерята и изпих малко вода със сода преди лягане.
За изписването не съм приготвяла космонавт, но като ви чета, че всички сте предвидили, взех да си мисля, че го измръзя само по боди, гащеризонче и плътно одеало. Може да взема и едно елече за върху гащеризона, а вече според времето ще преценим.
Ходи ми се по бебешки магазини, но не ми се тъпче в тълпите.
Хубав ден на всички!

# 749
Ей сега ми се скапа настроението, нямало да дават детски за всички деца. Така се бях зарадвала. С четири деца, добре щяха да ни дойдат 🤔🤔🤔ама .....каквото такова

Общи условия

Активация на акаунт