Малки ембриончета растете, до АПРИЛ на бебчета се превърнете !

• 21 626
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
  • София
здравейте,момичета!как сте днес?аз съм добре,днес пак се чудя какво да похапвам-такъв апетит ме гони:)
страчи,честито ти сърчице:)
момичета,качих малко снимки от моята сватба в албума:)

# 91
Страчи  много , много  се радвам с тебе  Hug гушшш ...

Бени ... моля те , спри да се  притесняваш  , няма смисъл . Само бебо натоварваш  така .
А  той е добре , стига си мислила Wink Нали  Sunglasses
Аз  още не съм правила никакви изследвания , но вчера бях на док , той ми каза , че вижда сърчице ( тупкащо ) и че  имаме  вече  3-и месец Simple Smile ...
Само че .. ми измери  таза ... малко ме попотготви , че  може би ще съм секцио , защото съм много тясна . Успокои  ме , че и зависело бебо дали ще е голям , ако не бил голям  , може да се размина със  секциото . Каквото Бог каже !!! Само живи , здрави да  сме  Praynig

Честитки на новите бременки   bouquet

# 92
Здравейте момичета,
 от одавна не съм писала защото ми е много зле, по цял ден ми се гади, ще ви помоля да ме извините за това, но когато се почувствам по добре ще се включвам по често Simple Smile

Страчи честито ти сърчице

Другата седмица и аз съм на лекар,дано и при мен всичко да е наред.
А какви са тези изследвания които требва да ни пускат?

Лека вечер

# 93
zdravejte, az sega se vklychvam termina mi e na 19 april pyrvo shte mi byde i mnogo se vylnuvam Wink

# 94
  • БГ
здравейте момичета, Страчи   bouquet
при мен положението е ок,не повръщам,което е хубаво защото по цял ден съм в офиса на работа, не мога да си позволя да не ходя засега,  ям повече , други белези няма,  другата седмица съм на доктор за 2ри път, като отида какви изследвания ще има според вас?
от мен леко завършване на седмичката и хубави новини! Peace

# 95
  • на североизток
Здравейте, момичета!
Страчи, честито сърчице!Успокой се вече и дано да престане да ти е зле!Прегръщам те и ти желая едно страхотно бебче през април!
Бени, недей да се притесняваш така - не е добре за бебо, да знаеш.Ако има нещо тревожно в изследванията ти сигурна съм, че никой лекар не би пропуснал да те извика за консулт.Мисли позитивно, усмихвай се по-често и бебо после да ти се смее насреща Laughing
Относно изследванията аз знам, че от гинекологичните задължително се пуска една цитонамазка, а от другите - пълна кръвна картина, урина, определяне на кръвна група /резус фактор/ и при предната ми бременност имаше и изследвания, които тук при нас в града правеха в ХЕИ -  за СПИН, австийски антиген ........Не знам дали сега е така, но и не вярвам да има голяма промяна.
Успешен и лек ден на всички! Hug

# 96
  • Пловдив
 Joy Слушам и изпълнявам  Joy
Няма повече да мисля глупости. Ама явно ми остава много свободно време и ....
За изследванията, аз останах с впечатление, че в пъвите са само ПКК и урина - като стандартните, а за кръвната група си го правиш допълнително. А цитонамазката ... като минат първите 3 месеца. Но това ми мнение е породено от, това което изчетох из форума, а не от док.

# 97
  • гр.Варна
На мен ми правиха цитонамазка още преди 2 седмици-не бях влязла в 3-ти месец,а се га според доки съм.
Резултатите от нея вече излязаха и всичко е ок.
сега чакам кръвната картина и RH:),и резултатите от урината
Да Ви кажа нещо,което ме притеснява.
Вчера както Ви казах,като ходих на док и акушерката ми мери кръвното-беше 140/100.Вечерта като се прибрах го мерих поне 5 пъти и варираше-100/60 - 105/70.Тази сутрин станах с главоболие.Измерих го и беше 137/82.Как е възможно сутрин да имам толква високо кръвно,а вечер да пада без да съм пила каквито и да е лекарства? smile3516
Упсешен ден

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 10:18 от hristina_k

# 98
Цитат
По този въпрос да питам аз мамите дето повтарят като ритахте менче на сватбата какво детенце ви се падна, че първо ще имате и позна ли ритника?
Съжалявам че се намесвам в темата ви, само да кажа че на мен ми позна за първото дете Simple Smile

# 99
  • гр.Варна
Скъпи момичета!
Част от изследванията ми излязаха!
За съжаление не са много добри.
Утайката ми-СУЕ/РУЕ/- е 4 пъти над нормата-50mm/h.Имам и някакви си бактерии.Доста съм притеснена.
След малко ще звънна на доки да го питам какво да правя
стискайте ми палци

# 100
  • Far away from here...
Здравейте,момичета,
Искам да ви задам два въпроса,ако можете да ми помогнете с информация,ще ви бъда много благодарна.
Първо-за фолиевата киселина:навсякъде чета,че трябва да се пие до третия месец,а моята лекарка ми каза,че дори два месеца след раждането се продължавало с приема.Вие как мислите?
И втория:при прегледа с ехограф се видя,че с бебчо всичко е наред,но на мен ми се е появила киста,което било нормално при бременност.Чували ли сте нещо подобно?
Лек ден на всички и много добро настроение:)Петък е все пак:)!

# 101
Здравейте, априлски майчета.
Искам с най-голямо удоволствие да се присъединя към вас.
Моля да ме добавите в списъка. Термина ми е на 26 април.
Благодаря ви и лека бременност на всички априлки!

# 102
  • София
И аз за отчета. 2,9мм ембрионче, съвсем отговарящо на седмиците си. Имам си и снимка, ще я кача по-късно. Докато го гледахме се размърда - изправя гръбче назад, маха с ръчички, чудно хубаво беше Heart Eyes мамино мишленце! Нямам търпение да си го гушна! Hug

Не знам /и гинеколожката не знае/ какво е второто нещо. Не приличало на хематом, малко приличало на плодно сакче /щото расте/, но вътре не се вижда нищо. Каза, че понякога се получавали кистички на плацентата и можело и това да е. Така че, Viktoria_26, явно не е необичайно. Във всеки случай, каза, че не е нищо обезпокоително, щом на ембриончето всичко му е наред. Разминах се очевидно с шансовете за близнаци, но нищо, ще си го обичам двойно.  Laughing А за фолиевата киселина, казват, че само до третия месец може да предотврати спина бифида, после органите на бебчо вече са изградени. Но вероятно лекарката ти е казала да пиеш, за да си има твоят организъм достатъчно. Все пак лекарите знаят. Пък и доколкото съм запозната, без да го твърдя с категоричност, фолиевата киселина е витамин, който не може да се предозира, та едва ли ще е вредно.

Май ще съм със задна плацента, натам върви и пъпната връв, което ми се хареса, защото /по правилата уж/ ще усетя по-рано бебчо.
Записах се най-после в Шейново. На 07.10. започваме следенето на всичко. Този д-р Димитров, за когото все хубави неща съм чела из форума, наистина се оказа много симпатичен /на първа среща:)/

Страчи, много ти честито сърчице! Да си го слушаш със здраве   bouquet
А на мен може да ми напишеш официален термин на 18.04. /защото така щяло да се води, нищо, че е по-реална дата 16 заради ранната ми овулация/.

Добре дошли на всички новозаписали се   bouquet

# 103
Здравейте слънчевки!
Сладоледче честито ти сърчице bouquet след толкова чакане представям си как си се почувствала като си го видяла  Simple Smile
Добре дошли новобранки Laughing Радвам се, че се множим и нека през април това множество да се удвои, че и малко отгоре twin_neutral
Радвам се за всички добри новини, за които чета тук, от посещенията при докитата. Е, май не всичко е идеално, но поне аз доколкото разбирам няма и нищо силно тревожно.
Viktoria_26 на мен ми казаха, че имам задържан фоликул, който предполагам ще да е станал кистичка, но не ми казаха това да е обезпокоително. Нали ти беше писала в "Искам бебе" за сърбежи, подути ръце и др., като се съмняваше за алергия. Кажи какво всъщност се оказа и приложи ли някакво лечение или оплакванията отшумяха от самосебе си?
Аз да ви кажа онзи ден вечерта ходихме с мъжкото ми слънчице да хапнем навън и аз си поръчах салата моркови и зеле (и я залях обилно с лимон) и заедно с нея мелба (и ми донесоха една богата мелба  newsm74) и като почнах да ям... няма спиране, че и подпуках салатата на мъжа - не съм очаквала, че такава комбинация може да бъде толкова вкусна. И като се прибрах веднага на smile3550 така добре от месец не съм се чувствала  newsm08 и съм се заканила - ако пак се запека вече знам какво да ям  Joy

# 104
tanb и   Виви  , ДОБРЕ  ДОШЛИ   bouquet  bouquet Кажете от къде  сте  вие Simple Smile

hristina_k  , това с  кръвното е  странно , защото обикновено  кръвното пада , чак когато се изтегнеш за  сън и сутрин  също известно време  е  ниско .  Бих искала да  ти дам някакъв отговор , но  тази  част мие  непонятна . Но предполагам  доки ще  те  светне Wink  Само спокич !

За  фолиевата к-на и аз  чета  и чувам , че се  пие до 3-и  включително . НА мен док ми каза да ги пия до 4-я , и аз незнам защо , но щом трябва Simple Smile
Колкото до предозирането .. може да се  предозира , но само чрез  таблетките . Но и това е  в случай , че се пие не само по  една , а повече  Naughtyкоето не бива !!!
Но фолиевата к-на е водоразтворима , така че  не се  задържа  дълго в организма . Може би както каза Илит , после си я пиеш за  тебе . Знам ли ...
Но .. нищо не  пречи да си попиташ  доки , защо трябва  да я пиеш  до края Simple Smile

Някой да  е  започнал да има  повечко  апетит  вече ?

И още - вълнува ме  още  едно нещо ( съшото вълнува и Бени ) - как  сте  с  температурите ?
Защото  моите малко  "скачат" . До преди 2 седмици  имах шарене от 37' до 37,3'
Преди няколко  дни имах 36,5  #Crazy
Дали е нормално newsm78

Общи условия

Активация на акаунт