Парфюмни размисли и страсти - 252

• 58 444
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Сред ароматите на Jenny Glow има ли нещо подходящо за младо момиче - нежно, ефирно? Търся нещо 30 мл. Може и друга марка.
White Jasmin & Mint,  Mimosa & Cardamon Cologne, French Lime Leaves, Wood & Sage, Nectarine Blossoms, Berry & Bay

А Lalique Amethyst Eclat  как е? Харесвам плодови сладки парфюми, но не харесвам роза. Усеща ли се силно?
Eclat е по- лек и цветен,леко се усеща роза,няма го изразения касис.Amethyst е кисело -  сладък  и по-концентриран

# 376
  • София
Привет, имам Love affair 50ml, e.d. parfume, обаче ми идва тежък за ежедневни нужди (предполагам нне е подходящ за службата) има ли вариант да се вземе част от него и разреди или да го отделя за излизания само - остава аромат и на другия ден... а не съм свикнал.
Скрит текст:

пръсни го един път вместо пет и ще си го разредил бързо, лесно, икономично, без всякакво усилие и съвсем екологично с въздух
също се къпи вечер

пръскам и по половин път... все тая. Не съм от типовете дето олютяват околните с парфюма си, типично за някои прослойки.
Пп. Любимото ли е в края на раб.ден (за някои) да осмърдят асансьор или друго общо помещение.

# 377
  • Стара Загора
В Стара Загора има и "За човека", поръчвала съм онлайн и съм много доволна, вероятно си заслужава посещание на магазина им.
В магазина им няма много парфюми и повечето са тестери от които не дават да се пръска, защото ги продават.
Наскоро ходих да си търся Mont Blanc Signature 30 мл, който го имаше в сайта им, но в магазина имаше само 90 мл. Имаше няколко Монтали и Дюпонт от златната серия, но ароматите ги пробваш само по миризма от едно памуче. Simple Smile

# 378
  • Франция
Пристигна ми поредният транш пробички. Днес тествах върху себе си La Surprise на MDCI Parfums и върху любимия - Vanille Havane на Les Indemodables.

Очаквах La Surprise с много голямо вълнение, едно, защото зад него стои името на Сесил Зарокян, второ, защото много ми допада цялата идея за парфюми, вдъхновени от картини на класически майстори. Самият парфюм обаче лично за мен е нищо повече от окей. Започва уж свежо, но и остро, с една много дразнеща за мен нота на спрей против насекоми (мисля, че комбинацията на ревен с праскова дава такъв ефект за моето обоняние). Бързо омеква и става много цветен и пудрен. Прасковите се усещат през цялото развитие, но не са сочни, а някак "пухкави", като прасковен мъх. Нататък няма развитие, просто утихва. Трайност - до момента 12 часа, но през повечето време близо до кожата. Все пак го усещам, докато работя и ми досади. Не е мой тип, а и не си заслужава цената според мен по никой начин.

Vanille Havane е супер, ама супер ярък парфюм! Ванилия, какао, ром, тютюн, амбра, кожа, всичкото по много. Всичките ноти се усещат много ясно за мен и много силно. Все едно пия ванилово-шоколадов ликьор, пуша пура и се возя в кола с нов кожен салон (не че съм го правила някога, де, но този парфюм може много успешно да замести олфактивното преживяване). Не съм в състояние да си се представя с такъв парфюм по ни-кой-на-чин. Все едно да хукна по баровете и да свалям мацки, сериозно. А пък ЛМ почти ми се разсърди, че го напръсках. Обяви, че му се струва много познато, банално и втръснало. Даже, за да ми обясни колко е недоволен, взе че го сравни с Yatagan на Caron, което е пълен абсурд, разбира се, но явно искаше да ми каже колко ретро му се струва. Парфюмът не е ретро според мен, просто е събрал всички модни тенденции в ориентираните към мъже гурманди през последните 20 години - накуп. Подозирам, че ще стане култ. Преживя душ.

# 379
  • Пловдив
Може ли някой да ме насочи какво още до пробвам? Харесах МНОГО  Alien Mirage и Flora futura. Познавате ли други аромати, които носят същия вайб? Оригиналното извънземно не харесвам, а тези ме зашеметиха.

# 380
  • виртуално
Може ли някой да ме насочи какво още до пробвам? Харесах МНОГО  Alien Mirage и Flora futura. Познавате ли други аромати, които носят същия вайб? Оригиналното извънземно не харесвам, а тези ме зашеметиха.

може би и Alien Fusion , но той е по-близо до оригиналното
пробвай и вариантите на Aura ...

# 381
Уникален!
Влизайте смело в нишовите бутици, нищо, че няма да сте клиенти. Много са любезни, обясняват и дават проби. Много добре знаят, че не всеки ще стане или им е клиент. Познават клиентите си поименно. Никого не са върнали и подкрепят винаги хората, които обичат парфюмите.
А посещението при Калин е цяло преживяване с тези прекрасни парфюми и неговите знания и съвети. Ако отидете там винаги го питайте да ви препоръча той и слушайте. Най- хубавите парфюми в живота ми той ги е посочил.

И аз се чувствам малко... неуместно, не зная. Много благодаря за тази вдъхната увереност! Звучи като чудесен начин да се стъпи и в света извън мейнстрийма, ще отида да видя специално подправковия, който tuali коментира.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 09:50 от bambinnah

# 382
Момичета, как намирате сега в хладното Rôses Berberanza Lancome .....много я мисля......
Бел, хайде казвай вече за тая Seta / то вече няма 20 %, та ще поизчака..../, че ми се изчака чакалото Satisfied

# 383
  • Чукарландия
Момичета, как намирате сега в хладното Rôses Berberanza Lancome .....много я мисля......
Бел, хайде казвай вече за тая Seta / то вече няма 20 %, та ще поизчака..../, че ми се изчака чакалото Satisfied

Ти какво си мислиш? Моето чакало привършва, на ръба съм... 🤣🤣🤣
Днес ще ми я донесат. От друга галактика пристига, та затова това чакане! 😂

# 384
Miyako, откъде поръчваш пробички?

И, дами, откъде мога да намеря парфюм с подобно внушение, но да не е "по много", а тъкмо достатъчно: Алкохолено-ванилово опиянение на фона на кожен лукс.

Vanille Havane е супер, ама супер ярък парфюм! Ванилия, какао, ром, тютюн, амбра, кожа, всичкото по много. Всичките ноти се усещат много ясно за мен и много силно. Все едно пия ванилово-шоколадов ликьор, пуша пура и се возя в кола с нов кожен салон (не че съм го правила някога, де, но този парфюм може много успешно да замести олфактивното преживяване). Не съм в състояние да си се представя с такъв парфюм по ни-кой-на-чин. Все едно да хукна по баровете и да свалям мацки, сериозно. А пък ЛМ почти ми се разсърди, че го напръсках. Обяви, че му се струва много познато, банално и втръснало. Даже, за да ми обясни колко е недоволен, взе че го сравни с Yatagan на Caron, което е пълен абсурд, разбира се, но явно искаше да ми каже колко ретро му се струва. Парфюмът не е ретро според мен, просто е събрал всички модни тенденции в ориентираните към мъже гурманди през последните 20 години - накуп. Подозирам, че ще стане култ. Преживя душ.

Да помечтаем Simple Smile

# 385

И, дами, откъде мога да намеря парфюм с подобно внушение, но да не е "по много", а тъкмо достатъчно: Алкохолено-ванилово опиянение на фона на кожен лукс.

Да помечтаем Simple Smile

На първо четене се сетих за Velvet Orchid. Според мен е лесен за харесване, и всичко си е на мястото.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Velvet-Orchid-22963.html

# 386
Препоръка за парфюм с шоколад ? Без монтали 😃

# 387
# 388
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,някой помни ли 99 NinetyNine,беше в кутия като BU,сива или черна.Помня,че много го харесвах.Но не намирам нищо за него.Някой,дали е попадал на подобен аромат?🙂

# 389
Аз го помня! Леля ми подари 30мл като бях на около 6 години и свършиха за ден и половина😄
Но не съм срещала нещо подобно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт