Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 36 971
  • 844
  •   1
Отговори
# 690
  • инфантилно и разглезено хлапе

ЧС - дълговете се плащат, защото се натрупват, не се паузират и не се отлагат. Ако човек няма пари да извади да си плати на време, след 9 месеца дали ще има 9х да извади наведнъж и да плати? Или си мислят, че някой ще им ги опрости? Ние все не сме северна европа или германия и да не се надяват на чудеса.

В случая, банките ако опростят задълженията на длъжниците и раздадените кредити, това значи да фалират. Е да, ама банките не са държавни дружества, а са частни корпорации, които съществуват с една единствена цел - печалба.
Опцията да отпишат дълговете и да фалират, едва ли ще се понрави на собствениците на тези корпорации .Simple Smile

# 691
По-скоро визирах държавата да им поеме дълга за тея 9 месеца или да им изкупи имотите. Но това в БГ няма как да се случи, виж в сащ, германия има шанс.

Никот - държавните служители са пиявици, но са дребен кахър на фона на всичко останало. Там е ясно че се купуват гласове, живи и здрави да са и да си харчат повишението.

Тод - дано можеш да си ги покриваш. То не е само до увеличение на вноска, ами ако ти намалят заплатата или ако има инфлация?

# 692
"Руската централна банка предупреди за риск от балон на жилищния пазар"
"Жилищният пазар в Чехия е надценен, обяви централната банка"
„Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ влиза в ликвидация

Много зависи кой какво чете.
Ето още заглавия от скоро, плюс инфо за огромна задлъжнялост и непрокриваемост на кредити в БГ - има го навсякъде. Нищо хубаво няма в това. Но бум при толкова затворени бизнеси у нас и по света. Ще е интересно чудо за гледане.

Аз чета това:
Вълнa oт нeoбcлужвaни крeдити
Ръcтът e 19%
Публикувaнa: 29 Нoeмври, 2020 14:41 42 КOМEНТAРA | ВИДЯНA  13406
Cнимкa: Shuttеrstосk
Aнтoния Cимeoнoвa

Вaшaтa oцeнкa:
☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Прoгнoзитe нa Acoциaциятa зa зaщитa нa пoтрeбитeлитe ce cбъднaхa и днec cмe cвидeтeли нa 19% увeличeниe нa хoрaтa, кoитo нe мoгaт дa плaщaт дългoвeтe cи зa пeриoдa фeвруaри-нoeмври 2020 г. Пo дaнни нa БНБ нa близo 6 млрд. лв. възлизaт нeoбcлужвaнитe крeдити. Oт тях близo 2 млрд. ca oтcрoчeнитe зaeми нa дoмaкинcтвaтa.

От тях близо 5 милиярда са дълговете на Корпоративна банка!

# 693
  • София
И ето така започва социализма, инфлацията и технологичния залез Simple Smile
 Някой трябва да им бие един отрезвителен шамар. Сигурен съм че ако споделиш за лайфстайла им, ще се потвърди че са безрасъдни.

.....
Собственик на транспортна фирма
Частна детска градина и детски център
Главен Мениджър на хотел за 800човека
Собственик на Ресторант в София

Ми е така например от чисти доходи от 10 хиляди да кажем, падаш на нулата с ипотека за 250к в Лозенец единия. Кой ще го спаси него? Никой ако ситуацията продължава така - малшанс
Нека не бъркаме Ковид ситуацията с това че са "безрасъдни"

# 694
По-скоро визирах държавата да им поеме дълга за тея 9 месеца или да им изкупи имотите. Но това в БГ няма как да се случи, виж в сащ, германия има шанс.

Никот - държавните служители са пиявици, но са дребен кахър на фона на всичко останало. Там е ясно че се купуват гласове, живи и здрави да са и да си харчат повишението.

Тод - дано можеш да си ги покриваш. То не е само до увеличение на вноска, ами ако ти намалят заплатата или ако има инфлация?
Не са толкова дребен кахър. Над 10 млрд годишно отиват за тяхната издръжка, а сега с предизборното увеличение на заплатите ще станат още-повече. “През първото тримесечие на 2020г. Консолидираният Държавен Бюджет е похарчил:
1)
- общо за заплати и осигуровки на БЮДЖЕТНИЦИТЕ сумата от 2,563.4 МИЛИОНА лв.“

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 18:37 от Анонимен

# 695
  • София
В тази цифра не влизат служителите на държавните и общински предприятия.
Например ЦГМ Wink

# 696

Държавата да плати дълговете на ипотекарчетата?  Flushed
И откъде да вземе пари държавата за това?
Това би означавало да вдигне данъците на всички останали.

# 697
  • София
Е държавата го прави редовно това. Просто трябва да си близък с когото трябва:
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/10/23/ … lv_ot_domuschiev/

# 698
Ама разбира се! За наши хора подкрепящи Бойко - винаги.

# 699
милите хора

# 700
  • София
Ми е така например от чисти доходи от 10 хиляди да кажем, падаш на нулата с ипотека за 250к в Лозенец единия. Кой ще го спаси него? Никой ако ситуацията продължава така - малшанс
Нека не бъркаме Ковид ситуацията с това че са "безрасъдни"
Все си мисля, че ако си успял да се пребориш за заплата или доход от 10к, ще имаш достатъчно интелект и не си рядък тъпунгер, да изхарчваш всичко месец за месец, надявайки се на светлото бъдеще.

Извинявам се, ако обиждам някой. Но аз съм свил перките максимално, още доста преди ковид "кризата".

# 701
  • София
Ако е няколко месеца добре - ама година и незнайно колко още?
Има много хора, които са тясно специализирани и не могат да станат инфлуенсъри или програмисти ако вятърът се промени.
Аз например само веднъж взех спешен кредит за една покупка и 1 година не съм спала като знам, че съм дължала пари на банката.
А има хора, каращи електрическа Тойота за 100 бона, а нямащи 1000лв да си платят таксата подръжка на апартамента на кредит. И те не са някакво малцинство.
А рано или късно кризата ще удари всички, дори професии, които си мислят, че няма да са засегнати. Всичко е навързано

# 702
да. защото ни подготвят за втора банкова криза.
вече яко са се хванали за гушата кой ще плаща
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/boerse/banken-boerse-101.html

# 703
Тангра - тук сам потвърждаваш, че нещата, икономиката и пазара на недвижими имоти в частност НЕ могат вечно да вървят нагоре, а иначе съм останал с друго впечатление от теб.

Иначе как да не могат да изкарат цяла година без приход? за 2-3-4 години по 10к това са приход от 240-360-480 хиляди, айде разбирам инвестират и теглят кредити, но толкова ли не могат да си заделят някаква кешова наличност от 50к примерно и сега със свити парцали ще имат да изкарат за 1 година, че и повече.

# 704
  • София
Ако е няколко месеца добре - ама година и незнайно колко още?
Има много хора, които са тясно специализирани и не могат да станат инфлуенсъри или програмисти ако вятърът се промени.
Аз например само веднъж взех спешен кредит за една покупка и 1 година не съм спала като знам, че съм дължала пари на банката.
А има хора, каращи електрическа Тойота за 100 бона, а нямащи 1000лв да си платят таксата подръжка на апартамента на кредит. И те не са някакво малцинство.
А рано или късно кризата ще удари всички, дори професии, които си мислят, че няма да са засегнати. Всичко е навързано
Това са някакви ултра редки, чисто теоретични примери.

Хем да работи за 10к, хем да има нов кредит, без да е минало някакво погасяване за 250к евро, хем да си е купил нова кола за 100к, хем като извади 2к лв ипотека и 1к лв вноска за кола, другите 7к лв да ги харчи по стриптизьорки и спа, хем да не може да си намери НИКАКВА работа, дори и от 10к да падне на 2-3к заплата, хем да е така, в продължение на 2 ГОДИНИ (след като сме били в локдаун 2 месеца пролетта и почти 0ла есента).
Хем и да не иска да си продава 100к колата.
И изобщо, ти имаш ли поне 1 пример, отговаряш на горните условия???
Една от 10те безумни точки, да не работи от 2 години не знам как ще я покриеш. След като не са минали още 2 години от ковид.

Хайде да не си говорим абсурдности, а поне малко от малко да имаме някакъв усет за пропорция и чувство за статистически стойности.
В краен случай, ако много закъса, ще му купя колата за 50к. От днес за утре.
Тия пари ще му стигнат за 2 години ипотека на 250те к Евро в Лозенец.

Общи условия

Активация на акаунт