Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 36 931
  • 844
  •   1
Отговори
# 795
Щом и в тази тема хората изтрещяха, значи навсякъде са изтрещели.
Шшшъъъууу, вземете се в ръце! Не е дошъл на света краят все още. Ей на, вчера дадох един ап. Под наем. На същата цена, както и предния път.
Има и нормален живот там някъде. 🌞

И ай стига с тия чипове. Уж не сме прости, щом сме се събрали в тази тема, а да си пишем такива публикации, че и да ги четем, не си струва времето на никой от нас! Дайте да мислим в по-положителна посока, понеже то няма да е вечно така.

# 796
  • София
Офтопик.
Как да направя така, че да не виждам мненията на конкретен потребител? През телефона, ако може. Ако не, и на компютър ще се включа.

# 797
Gogo ето , сега ще спасяваме горките банки. https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/bafin-kreditausfae … ac9a-8ad5cc281446

# 798
Дрегер трябва за вход във форума Grinning Настъпи ли ракиено време и избухват все едни и същи.

# 799
Е, тая служителка на гишето нали трябва да яде нещо?
Ако внесе през банкомат, няма да има такса.

Ако служителката може да обработи 100 човека днес, по левче, ето ти 100лв. 22 работни дни, 2200лв БРУТО.
И без да броим дяла на банката и наема на помещението, тока на компютъра.

И домоуправителят ни взима 2лв такса, ако плащаш на човек, който е дошъл на крака и 0лв, ако преведеш по банков път.
И А1 взимат 2лв по-скъпо, ако платиш в офис, и 0лв, ако платиш в сайта им.

От това по-чисто и ясно, не виждам накъде.
Този коментар дано не го прочете някой банков служител, работещ с клиенти.
То вярно, че изискват брой операции  на ден, ама е смешно да си помисли човек, че това ще се отрази на заплатата.

# 800
Скрит текст:
румке ходи се пЕри драга.
ти имаш ли идея колко нещастие ще донесе стреса и обедняването сред населението и особено безпомощните и особено децата ?
като източиш касите и наслагаш в спешното хора с вирус, но отказваш да приемаш там болни от друго със шанс за оцеляване ... кого обричаш ?
а като оставиш децата по къщите в семейства с задълбочаващ се стрес и проблеми ... без педагог или мед. лице да им види очичките месеци наред ... колко разбити съдби ще имаш и как ли ще забравят те и в какъв свят ще живееш в бъдеще.
Айде днес мутито удължи рестрикциите до 10 януари. сега целия европейски хор ще направи същото /....

Скрит текст:
Е не е  ли най-бързият начин да свърши всичко, описано от теб,  като се да се ваксинираме???
Тогава и децата ще ходят на училище, и родителите на работа, и болниците ще лекуват други болни... Нали това е целта на ваксината. Ако не я направим нещата ще се точат години.

Скрит текст:
Това са термини от икономиката - реални срещу финансови активи, не че акциите са нереална икономика, а просто такива са приетите термини Simple Smile Понеже се различават много като поведение и като начин на въздействие върху тях, затова така е прието.

Сигурно е така, щом казваш, аз нямам икономическо образование. Но според инженерното ми такова акциите са реална собственост, за разлика от хартиените банкноти или фиктивни активи като дълг. И, с оглед на спора ни, акциите ще "отработят" инфлацията, за разлика от дълговете и кеша. Аз на това държа, не на определението.
На теория е така, на практика 98% от търгуващите с "акции" онлайн всъщност купуват договори за разлика (CFD), които са си вече измислен финансов актив и при форсмажорни обстоятелства с тях можеш да си избършеш трибуквието. В България граничи с невъзможното човек да се сдобие с истински акции от щатите. На практика дори брокерите, които предлагат истински акции, пак всичко е при тях, ти нямаш на хартия нищичко, освен едни електронно подписани договори. Ама като фалира брокера и затвори, хОди се разправяй да си видиш някога инвестицията...
Виж, ако става дума за някое българско АД и там си акционер и то не малък е вече съвсем друго.

# 801
добре ли плащат за агитката ?
по цял ден на всякъде дива агитка.
ок . съгласна. давай ги тези ваксини да се ваксинираме. в кой джоб си ги скрила ? много ги искаме . дай ги тук

Не, бре, и стотинка не дават, пиша pro bono Simple Smile
А ваксините и аз ги чакам и като дойдат ще се възползвам.

# 802
  • София
Дрегер трябва за вход във форума Grinning Настъпи ли ракиено време и избухват все едни и същи.
Точно.
Не че нещо, но всеки път имам усещането за безвъзвратно изгубени мигове от живота ми.
Наистина рових по настройките, но не намирам.

# 803
Скрит текст:
ти имаш ли идея колко нещастие ще донесе стреса и обедняването сред населението и особено безпомощните и особено децата ?
като източиш касите и наслагаш в спешното хора с вирус, но отказваш да приемаш там болни от друго със шанс за оцеляване ... кого обричаш ?
а като оставиш децата по къщите в семейства с задълбочаващ се стрес и проблеми ... без педагог или мед. лице да им види очичките месеци наред ... колко разбити съдби ще имаш и как ли ще забравят те и в какъв свят ще живееш в бъдеще.
Айде днес мутито удължи рестрикциите до 10 януари. сега целия европейски хор ще направи същото /....

Скрит текст:
Е не е  ли най-бързият начин да свърши всичко, описано от теб,  като се да се ваксинираме???
Тогава и децата ще ходят на училище, и родителите на работа, и болниците ще лекуват други болни... Нали това е целта на ваксината. Ако не я направим нещата ще се точат години.

Скрит текст:
Това са термини от икономиката - реални срещу финансови активи, не че акциите са нереална икономика, а просто такива са приетите термини Simple Smile Понеже се различават много като поведение и като начин на въздействие върху тях, затова така е прието.

Сигурно е така, щом казваш, аз нямам икономическо образование. Но според инженерното ми такова акциите са реална собственост, за разлика от хартиените банкноти или фиктивни активи като дълг. И, с оглед на спора ни, акциите ще "отработят" инфлацията, за разлика от дълговете и кеша. Аз на това държа, не на определението.
На теория е така, на практика 98% от търгуващите с "акции" онлайн всъщност купуват договори за разлика (CFD), които са си вече измислен финансов актив и при форсмажорни обстоятелства с тях можеш да си избършеш трибуквието. В България граничи с невъзможното човек да се сдобие с истински акции от щатите. На практика дори брокерите, които предлагат истински акции, пак всичко е при тях, ти нямаш на хартия нищичко, освен едни електронно подписани договори. Ама като фалира брокера и затвори, хОди се разправяй да си видиш някога инвестицията...
Виж, ако става дума за някое българско АД и там си акционер и то не малък е вече съвсем друго.

Прав си, но и на запад масово се ползват брокери, а те предлагат и други инструменти, не само cfd, което реално си е рисков залог.

# 804
Попрочетох да се ограмотя и определено не мисля, че каквито акции/дqлове във фондове имам са от типа CFD. За всичко, което имам, си имам документ с точния брой дялове и си смятам стойността на пакета според курса за деня. Ако купя и директно акции от Тесла например, пак няма да са CFD.
Не, че ми се влиза в спорове, които не са ми стихията, но ми стана интересно.

# 805
  • София
Аз имам щатски акаунт в итрейд, който май се обедини с морган стенли, ако не се лъжа. Нито са нереални акциите, нито ще фалират скоро.
Ако си пишман-търгувач-играч, не мога да ги мисля.

# 806
Със cfd можеш да имаш в пъти по-голяма печалба, но и в пъти по-голяма загуба. Реално това не в акция във фирма, а залагане, договор за разлика.
ЧС ти как си ги купила тези акции?

# 807
Попрочетох да се ограмотя и определено не мисля, че каквито акции/дqлове във фондове имам са от типа CFD. За всичко, което имам, си имам документ с точния брой дялове и си смятам стойността на пакета според курса за деня. Ако купя и директно акции от Тесла например, пак няма да са CFD.
Не, че ми се влиза в спорове, които не са ми стихията, но ми стана интересно.
Вероятно говориш, че имаш акции на фонд (притежаваш дял от самия фонд), който пък от своя страна търгува с акции на различни компании (и не само акции, а и други финансови инструменти). Точно нещото за което говорих, ако например фондът закупи акции на Тесла те са на неговото име (в който ти притежаваш някакъв дял). Ако някой ден фондът затвори кепенца ходи си търси инвестираните в него пари.
Ако пък тръгнеш сама да купуваш акции на Тесла, успех от България да купиш истински, а не CFD.

# 808
Със cfd можеш да имаш в пъти по-голяма печалба, но и в пъти по-голяма загуба. Реално това не в акция във фирма, а залагане, договор за разлика.
ЧС ти как си ги купила тези акции?

През посредник. Но аз не съм играч - не търгувам активно и не купувам конкретни акции. Прочетох смисъла на CFD - да залагаш на марджин и да спекулираш, но това далеч не изчерпва според мен всички възможни видове инвестиции в акции. Когато купувах акции от БФБ (някога) си получавах и разписки от централния депозитар, че акциите ми се пазят там.

Иначе съм съгласна, че нямам директно акции в отделните фирми (в случай, че инвестирам във фонд), но се разчита на размера, традициите и стабилността на фонда. А и аз пак имам  директни акции във фонда. То и Тесла може да фалира и пак ще си изгубя акциите. Каква е разликата дали имам  акции във фирма, която прави коли, или акции във фонд (фирма), която на свой ред купува акции на фирмата за коли? Даже според мен фондът е по-сигурен, защото принципно не може да фалира, освен ако не бъде окраден.

# 809
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Това което съм ти болднал изобщо не е вярно. В България много лесно може да се сдобиеш с реални акции на компании търгувани на международните борси. И понеже акциите са твои получаваш и право на глас на общите събрания.

Общи условия

Активация на акаунт