Пролапс на тазовото дъно

• 65 586
  • 632
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте, какъв специалист се занимава с този тип проблем, гинеколог или някакъв вид хирург? Също при разхлабено тазово дъно възможно ли е от силна кашлица да получа болки в корема ниско и в ректалната област? При второто ми разждане на бебе 4кг  с води на горна граница, тоест огромна тежест върху тазовото дъно ми казаха, че имам леко смъкване на предна стена, но на кое стената не разбрах+слабост  на съединителната тъкан. Факт е , че имам често болки ниско долу особено след като съм вдигала дъщеря ми, но няма как да го избегна за съжаление. Дали се дължат на пролапс тези симптоми? Аг която ме следи по принцип каза-е как пък го видяха?? това смъкване и каза само упражнения на кегел можели да помогнат.

# 541
Моля препоръчайте ми доктор за София, които да диагностицира има ли няма ли пролапс и какво е положението ? Повечето гинеколози не са запознати. В св. Лазар ли да отида ? Мерси !
Аз се консултирах с проф. Румен Димитров и той направи и операцията ми при трета степен пролапс на шийката.

# 542
blue _eyez,  добър гинеколог при обикновен преглед трябва да види пролапса ...

# 543
Здравейте, какъв специалист се занимава с този тип проблем, гинеколог или някакъв вид хирург? Също при разхлабено тазово дъно възможно ли е от силна кашлица да получа болки в корема ниско и в ректалната област? При второто ми разждане на бебе 4кг  с води на горна граница, тоест огромна тежест върху тазовото дъно ми казаха, че имам леко смъкване на предна стена, но на кое стената не разбрах+слабост  на съединителната тъкан. Факт е , че имам често болки ниско долу особено след като съм вдигала дъщеря ми, но няма как да го избегна за съжаление. Дали се дължат на пролапс тези симптоми? Аг която ме следи по принцип каза-е как пък го видяха?? това смъкване и каза само упражнения на кегел можели да помогнат.
Здравейте! Прочетете за HiFu или плазмотерапия, преди да предприемете нещо друго. Кегел могат да помогнат, само ако сте в начален стадии и да задържат положението или да си прибере пролапсът, но се изисква постоянство - всекидневно. Също почивка, да не се натоварвате. Има най-различни уреди. Моят е Intimina. Чела съм, че има и на Кегел уред с различни честоти на натоварване, но е между 300- 600лв, по спомен. Скоро ще правя HiFu, което съчетавам и остеопатия (писала съм по-нагоре). Но ефекта от остеопатията при мен траншеи 2- 3 седмици. Детето ми е 14кг и не винаги мъжът ми е вкъщи, за да ми носи покупките..
Не сте сама! 🍀

# 544
Аз мисля да отида при д-р Димитров в Св. Лазар , чувала съм, че е добър лекар и се занимава с такива неща.
Има кегел уреди, аз съм харесала perifit, има го в Amazon.

# 545
Аз  имах доста неприятен опит с изпускането при кихане и кашляне  последните 3-4 години и ми писна и през октомври се оперирах, сега съм супер, дано да е трайно решен проблемът, преди при всяка настинка трябваше да ходя постоянно с превръзки и все се чувствах опикана и вмирисана.

При мен беше на път да се случи същата катастрофа като хигиена след раждане на едро бебе. Оправих се с лазерни процедури в Свети Лазар.

# 546
Здравейте за този проблем предлагат и лазерни процедури.Има ли някой който има информация за тях или ги е правил

Аз, курсът беше от три процедури, като беше препоръчително след половин година да повторя. С лазер Мона Лиза тъч и локална анестезия се действа

# 547
Здравейте , някоя съфорумка правила ли си  е корекция на влагалището при д-р Любомир Александров в "Сърце и мозък "Плевен ?

# 548
Здравейте,
Моля за мнения ако някой си е правил скоро операция във Варна за пролапс при кого е правена и дали сте доволни? Става въпрос за изпускане на урина и съм категорично за операция.

# 549
За Варна не знам, това ми излезе за Стара Загора
https://trakiahospital.com/bg/trakia/press/218/novatorska-hirurg … 0LCI6KcElkz5FW6qA

В ендоскопската хирургия на гениталния пролапс сме водещи в България", посочи д-р Бузалов

Знам, че е известен като добър лекар, не знаех, че са водещи.

# 550
Здравейте,
Моля за мнения ако някой си е правил скоро операция във Варна за пролапс при кого е правена и дали сте доволни? Става въпрос за изпускане на урина и съм категорично за операция.

# 551
Бихте ли споделили, при кой лекар сте си правила пластиката?

Аз също имам пластика на предна влагалищна стена. Имах изместен пикочен мехур от пролапса. Скоро на ехография на коремни органи лекарката каза, че мехура е на мястото си.

# 552
Бихте ли споделили, при кой лекар сте си правила пластиката?

Аз също имам пластика на предна влагалищна стена. Имах изместен пикочен мехур от пролапса. Скоро на ехография на коремни органи лекарката каза, че мехура е на мястото си.

Пре проф. Славчо Томов в Плевен.

# 553
Здравейте,
При кой лекар установихте проблема?

# 554
Колежсата ми ходи на преглед при д-р  Елис Исмаил. Установиха и ректоцеле. Операцията е минала леко, доволна е. Аз ходя на лазерни процедури при неа, много е мила и внимателна.

Общи условия

Активация на акаунт