Отговори
# 435
Добър вечер, мили момичета, Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Радвам се, че разбуниха страстите с втория фраг. Запалиха ни любопитството, а това им беше целта, нали?

Много ми харесаха всичките ви постове и ви благодаря за чудесната музика и многото материал за размисъл!

Като вечен оптимист и човек, който е преживял какво ли не, но никога не изгуби положителния си поглед към света, мога да кажа, че образа на Еда ми е много скъп, защото ми напомня на мен самата в моята младост! Интересното е, че след толкова много години и перипетии аз съм си същия оптимист и ведро гледащ на живота, човек.

Мила ngrmama, твоето мнение: "P.S. Урокът, който ни дава до тук Айше Кутлу с ролята на Еда не е добър! Иначе как да тълкуваме изградения от нея образ, освен като "Добрите хора, които правят всичко за всички, за да бъдат те щастливи, сами по себе си са нещастни!" Това е урокът, който аз не одобрявам!" ми напомни две стихотворения за добрите хора, които много харесвам и искам да споделя с вас:

Добрите хора страдат безнадеждно.
Усмивката им винаги е мила.
Дори прощават изневяра нежно,
защото любят, любят с тиха сила.

Добрите хора щастие жадуват,
плача не крият, весело се смеят,
подаръци с последен лев купуват,
със жест да ги поднасят не умеят.

Добрите хора честичко ги мамят.
Утеха в добрината си намират.
Когато на света ги вече няма,
тогава ги жалеят и разбират.

Но затова ли трябва лош да стана?

Иван Тренев

и

Добрите хора лесно се познават.
Те не подскачат, често си мълчат.
Когато ги обидят, просто стават
и си отиват за пореден път.

Добрите хора могат да прощават,
Не само с думи, но и със сърце.
Каквото имат винаги раздават.
И слушат те с наивност на дете.

Добрите хора лесно ще измамиш.
Те бързо падат след подложен крак.
Не ти се сърдят и не отмъщават.
Господ отмъщава вместо тях.

Горяна Панайотова

Според мен, благородството и добротата не чакат отплата. Те точно затова са толкова възвишени и прекрасни! Точно това е урока! Въпреки причиненото страдание да можеш да бъдеш благороден и човечен!

Еда ще продължава да бъде добра, горда, справедлива и да ни кара да ѝ се възхищаваме! Тя е до болка наранена, но не е спряла да обича Серкан и да се надява, че неговата любов също е жива. Тя вижда поведението му, което разпалва съмненията ѝ. Еда безрезервно го подкрепя.

Мисля, че Серкан се сърди на себе си за допуснатата грешка, защото когато е работил, е мислил за Еда. Последната част от втория фраг, може би, ще е от първата част на епизода.

Много ми хареса сценария на snimi! Дано и Серкан да ревнува от колегите в университета на Еда и затова да цъфне в библиотеката, за да провери дали около красивото му и добро момиче не се увърта някой млад и наперен кандидат ландшафтен архитект. След като я увери, че не може без нея, ще последва вечерната разходка в парка под ромоленето на дъжда и поканата за новия му дом, където няма да е Селин.

В коя част на епизода ще е натрапването на Селин за мен е загадка и се радвам, че е така. Трябва да чакам сряда с нетърпение, все пак! От четири месеца свикнах да съм в това състояние!

# 436
  • Монтана
Изгледах втория фраг много внимателно, изчетох всички мнения тук и искам да изразя своето чрез думите на Серкан от първия фраг от 18 епизод :
"- Тогава може би нищо не е така, както изглежда. "
Нищо, ама нищо не е така както изглежда...Абсолютно целенасочен ход, избор на реплики на Еда и Серкан, за да се взриви фенската маса, за да се предизвика интерес...!
И аз съм убедена, че успяха!...
Краят на втория фраг е още от началото на серията.
 Селин със сигурност не е заплаха за Еда, нито предизвиква ревност у нея -тя ще отседне в имението на Болатови!...
Еда просто не разбира действията на Серкан, това че той я наранява по всякакъв начин, за да не ѝ причини по-голямата болка..., тя няма как да го знае!...
А Серкан..., никак не му е лесно - да отблъскваш любимия, обичания повече от всичко човек, ...това се казва изпитание, саможертва и болка, която Керем Бюрсин предава по един изключителен начин!...
Така че, мили момичета, спокойно! Гледайте първия фраг за удоволствие и какво ни остава освен да изчакаме търпеливо серията в сряда!...
И да се убедим в думите на Серкан - "Тогава може би нищо не е така, както изглежда. "...
Успешна седмица!

# 437
  • София
Мила ngrmama, твоето мнение: "P.S. Урокът, който ни дава до тук Айше Кутлу с ролята на Еда не е добър! Иначе как да тълкуваме изградения от нея образ, освен като "Добрите хора, които правят всичко за всички, за да бъдат те щастливи, сами по себе си са нещастни!" Това е урокът, който аз не одобрявам!" ми напомни две стихотворения за добрите хора, които много харесвам и искам да споделя с вас:

Добрите хора страдат безнадеждно.
Усмивката им винаги е мила.
Дори прощават изневяра нежно,

плача не крият, весело се смеят,

Добрите хора честичко ги мамят.
Утеха в добрината си намират.
Когато на света ги вече няма,
тогава ги жалеят и разбират.

Но затова ли трябва лош да стана?

Mira07, прекрасен пост! Точно това имах предвид и в двата си поста! Чудесно е, че ни показват "добротата" превъплатена в образа на нашата изумителна главна героиня! Има по света такива хора (ти самата споделяш, че си от тази порода добри хора), които не очакват отплата за добрините, които вършат! Но .... нека ни позволят да видим Еда отново усмихната и щастлива! Нали е романтичен сериал, не очакваме развитие Когато на света ги вече няма, тогава ги жалеят и разбират.! Защото тогава сериалът ни би се превърнал в драма.....

Хубава вечер и спокойни сънища!

P.S. Апропо, първото стихотворение от любимите ти, е на Дамян Дамянов!

# 438
vai1, виждам, че сме писали едновременно и с идентични мисли! Вече развиваме телепатия! Много ми хареса мнението ти!

В "Мадоната с коженото палто" Сабахатин Али пише за невъзможната любов и за страданията, на която тя обрича обичащите се.

Айше Кутлу в този сценарий прави абсолютно същото! Затова са и тези препратки към източника, който я е вдъхновил.

По аналогия в "Аси" имахме същата трагична история. Демир си мислеше, че не трябва да обича Аси заради грешките от миналото.

Много ме разсмя Славена с прекрасния сутрешен етюд! Добре, че беше само сън!

Мила druon77, безкрайно много ти благодаря за прекрасната музика на James Bay! Песента им Slide ми стана любима, а стихотворението на Алън Гинсбърг е точно по нашата тема за ЛЮБОВТА!

Само да споделя, че за тази година имах план отново да посетя любимия Лондон през май месец и след това през лятото си мечтаех за един тур в Шотландия и Ирландия. Надявам се, че само ще отложа мечтите за по-късно, когато целия този ужас отшуми. Дано да е час по-скоро! А Kew Gardens, посещение на мюзикъл, Шекспирова пиеса и играещата се вече сто години пиеса "Капан за мишки" на Агата Кристи ми бяха планирани и добре, че не бях купила и билети за тях!

Много ми харесва, че можем да споделяме и интересните неща, които знаем и откриваме в момента! mikipoli, благодаря за прекрасните цитати на Фредерик Бакман. Ето още един автор, който ми предстои да прочета с голям интерес! Благодаря ти за това!

nrgmama, благодаря, миличка, за хубавите думи! Както казах, аз съм оптимист и зная, че ни чака прекрасен финал!

Бих искала да ви пожелая една чудесна и много успешна нова седмица с една любима песен на тема РЕВНОСТ. Jolene на Dolly Parton:

Скрит текст:
Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I'm begging of you please don't take my man
Please don't take him just because you can
Your beauty is beyond compare
With flaming locks of auburn hair
With ivory skin and eyes of emerald green
Your smile is like a breath of spring
Your voice is soft like summer rain
And I cannot compete with you
Jolene
He talks about you in his sleep
And there's nothing I can do to keep
From crying when he calls your name
Jolene
And I can easily understand
How you could easily take my man
But you don't know what he means to me
Jolene
Please don't take him just because you can
You could have your choice of men
But I could never love again
He's the only one for me
Jolene
I had to have this talk with you
My happiness depends on you
And whatever you decide to do
Jolene
Please don't take him even though you can
Jolene, Jolene

Джолийн, Джолийн, Джолийн, Джолийн,
умолявам те, не отнемай мъжа ми!
Джолийн, Джолийн, Джолийн, Джолийн,
моля те не ми го взимай само защото можеш!

Твоята красота е несравнима -
с огнени къдрици кестенява коса,
със кожа в слонова кост и
очи в смарагдово зелено,
усмивката ти е като дъх на пролет,
гласът ти е мек като летен дъжд
и аз не мога да се конкурирам с теб, Джолийн...

Той говори за теб в съня си
и няма как да избегна сълзите, когато те вика, Джолийн.

И аз мога лесно да разбера
с каква лекота би могла да ми го отнемеш,
но ти не знаеш какво означава той за мен, Джолийн!

Ти можеш да имаш куп мъже,
но аз не бих могла да обичам никога повече,
той е единствен за мен, Джолийн.

Трябваше да си поговорим, защото
щастието ми зависи от теб
и от това, което решиш да направиш, Джолийн.

Джолийн (4),
умолявам те, не отнемай мъжа ми!
Джолийн (4), моля те не ми го взимай, въпреки че можеш!

ngrmama, на Дамян Дамянов е само тази част, доколкото си спомням:

ДОБРИТЕ ХОРА

Добрите хора страдат неизбежно,
усмивката им винаги е мила,
дори прощават изневяра нежно,

Добрите хора винаги ги мамят,
утеха в добрината си намират.
Когато за света ги вече няма,
тогава ги желаят и разбират.

# 439
druon, превзехме и нежните френски сърца, добре дошла на твоята приятелка в клуба на увлечените по любовта на Еда и Серкан.
Чудесни сравнения на Серкан с Tintin, много свежо се получава Blush

mikipoli, +1 за твоите думи: "Селин ме подразни, тъкмо бях започнала да я харесвам, а тя се сопна на Джерен , че и двете с Еда й пречили, не искала да ги вижда всеки ден Flushed wtf какво стана Селинджим, забрави ли как Еда те утешаваше следкато Ферит те заряза"

Много се смях с разпределението на Slawena на гостуващите, домакина и домашния любимец в новия апартамент на Серкан , ще е весело съжителство Joy

Ще е хубаво ако ни заблуждават и в действителност по друг начин да стоят нещата. Innocent
Обичам трудния характер на Серкан, нежното му влюбено сърце, перфекционизма му. Обичам Еда с нейната импулсивност,прямост, искреност, детското в нея и безкрайната ѝ доброта. Обичам и грешките които правят, защото ги изживяват така чувствено и страдащо, че ме завихря бурята от емоциите им. Обичам любовта им, всичко им прощавам и се връщам към тяхната "Истинска есенна вечер"   Ноооо се надявам скоро съквартирантите в дома на Серкан да намалеят Joy

# 440
Аз се чудя в кой епизод предвиждат да разкрият истината и как? Според мен трябва да е ок. 20 еп. Не ми се чака повече и не ми се иска да влачат тази история още, а има още нерешени драми - миналото на Серкан, бабата на Еда и кой стои зад Ефе, какво работи Фифи, кой е бащата на Ердем, ще има ли връзка между Ефе и Селин?

Освен това искам Еда да научи от Серкан и то преди Селин.

И предполагам, че когато Еда разбере истината... ще бъде много разочарована от Серкан, без значение от кого ще нучи. В очите й Серкан е предпочел да скрие от нея. Ще разбие още веднъж сърцето й.
Разкриването на вината на Алптекин ще разбие Еда - от една страна, заради болката по загубата на родителите, от друга за това, че Серкан е скрил истината и я е зарязал.

Серкан има явно някакъв психологически проблем, някаква травма. Страха от любовта, страха да се довери, страхът да сгреши... Но криенето на истината, неясното отношение към Еда, в последствие.... са само в негов минус.

# 441

Да имаш душата на творец

# 442
Mira07, много се радвам, че си харесала песните на James Bay. Много е талантлив и има уникални песни.
Надявам се, догодина да успееш да посетиш любимия Лондон, да отидеш на мюзикъл, пиеси и т.н.  и да може да осъществиш планувания тур в Ирландия и Шотландия. 🍀🤩. Много благодаря за красивите стихотворения. 💙
Любимите ми пътувания до Лондон са когато The National Gallery, the Royal Academy of Arts или Tаte Britain организират изложби на художниците импресионисти. Винаги са невероятни.
Ninika💙. Благодаря много. Трябва още да се усъвършенствам, но определено Серкан и Tintin имат същия перчем 😂.
Лека нощ от мен с едно ново видео на ревнуващия Серкан:

Пак се редактирам, но се сетих, че в този фраг Еда каза за пръв път, че е обичала Серкан. “Защото се страхуваш от жената, която те обичаше повече от всичко”. Серкан каза на Енгин, когато скъса с Еда, че я обича повече от всеки и от всичко. Айше и нейните паралели...

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 00:32 от druon77

# 443
Мира , как добре ми дойде Доли Партън, така хубаво и танцувателно ми стана Heart Eyes
Желая ви спорна седмица и добро настроение

Как да не им прости всичко човек Blush

# 444
  • София
Малко размисли преди лягане... 😊 Не мога да се сърдя дълго време нито на Серкан, нито на Еда. Да, с някои свои действия успяват да ме подразнят, но бързо ми минава. Защото ме боли и за двамата. Страдам и с двамата. Споделям мъката и безизходицата им. Серкан е влюбен до уши в Еда. Най-после откри жена, която да го вълнува. Която преобърна света му. Която му даваше всичко, от което се нуждае, дори повече - даваше му това, за което дори не е мечтал. Тя го събуди от дълбокия му сън, за да изживее с нея един истински щастлив и изпълнен с любов и смисъл живот. И сега той трябва да стои далеч от нея. Цялото му същество копнее за нея. Но той взе решение, нарани я с думите “всичко свърши” и сега мъжки си търпи последствията от взетия тогава избор. Дали съжалява? Дали би постъпил по друг начин, ако можеше да върне времето? Не знам и надали ще разберем. Но да обичаш някого толкова много, повече от себе си дори, да ти е най-скъпото, а да го отблъскваш, да знаеш, че го нараняваш, в същото време да забиваш отровни стрели и в собственото си сърце, не знам какъв човек трябва да си, колко силен и непоколебим, за да го направиш. Може би само един робот би могъл. Най-романтичният робот на света - Серкан Болат. От другата страна е Еда. Толкова добра, толкова искрена, разбираща, прощаваща, непринудена и истинска. Въпреки голямата си загуба, тя не спира да се усмихва, да вярва в доброто, да раздава любов. Еда е силна, смела и решителна. Но не може да устои на чара на Серкан Болат. Една негова дума, едно “обичам те” би било достатъчно, за да се събере с него. Защото го обича и вътре в сърцето си усеща, че чувствата й са споделени. Но постоянно чува това “всичко свърши”. Серкан я застрелва в сърцето всеки път с думите си. Наистина е жесток с нея. Понякога сваля гарда и тогава действията му не са в унисон с думите, но все пак... Тя се влюби в него, докато смяташе, че той е влюбен в Селин. Още тогава беше объркана, защото той й даваше противоречиви сигнали. Отново думи и действия се разминаваха. Най-после получи дългоочакваното обяснение в любов, изживя няколко щастливи дни с него и след това Серкан я остави, като й даде възможно най-тъпата причина. Той твърди, че отново роботът е в действие. А роботът смята Селин за най-правилната жена за него. Селин е там, винаги там. Как да не ревнува Еда?? Тя го обича, колкото и да му е ядосана, колкото и да е наранена. Кара се с него. Опитва се да го игнорира. Но всички видяхме коя беше до него и коя се опитваше да намери правилните думи, за да го успокои. Няма въобще да коментирам колко помогна на майка му въпреки всичко случило се досега. Дано Айдан намери начин да й се отблагодари. По пронцип не съм привърженик на това. Според мен, правейки добро, ти го правиш безвъзмездно, но в случая Еда заслужава да бъде възмездена. Мисля, че ще се съгласите с мен. Не знам какво е измислила Айше за тези двамата, но нямам търпение да разбера. Как тази тайна ще се отрази на динамиката в отношенията им и по какъв начин ще намерят отново път един към друг? Въпроси, на които нямам отговор. Но имам много и различни предположения. Историята наистина доста се заплита и не й виждам скоро края, което е добре за нас, защото може да означава само едно - повече серии. Simple Smile

От много време насам искам да пиша за Селин, тези дни ще намеря най-после време. Знам, че не ни е любимка тук в темата, но аз имам особени чувства към този персонаж и, колкото и да й се дразня, се опитвам да я разбера и имам надежда за нея. Затова ще ви споделя какво мисля. 🤗

Лека нощ, момичета! Розови сънища!!! 💞

# 445
а има още нерешени драми - миналото на Серкан, бабата на Еда и кой стои зад Ефе, какво работи Фифи, кой е бащата на Ердем, ще има ли връзка между Ефе и Селин?
Неразкрита е и историята на лелята и нейната любов ,както и влошените отношения с бабата, не е разкрито и участието на Селин и Ферит в изтичането на договора за годежа в пресата и после как прикри вината на Ферит .Особено второто много държа Серкан да го научи ,въпреки че като го няма Каан не знам в каква връзка ще стане . Не стана ясно и плана на Каан какъв беше като остави фирмата на Ферит . Като се замисля някой неща останаха да висят и им мина времето да се разкрият .

# 446
  • София
ngrmama, на Дамян Дамянов е само тази част, доколкото си спомням:

ДОБРИТЕ ХОРА

Добрите хора страдат неизбежно,

утеха в добрината си намират.
Когато за света ги вече няма,
тогава ги желаят и разбират.

Не само, оригиналното стихотворение на Дамян Дамянов се състои от 4 куплета:

Скрит текст:
Добрите хора нивга не умират,
не се превръщат в пепел ,нито в дим.
Те винаги оставят светла диря
и ясен път по които да вървим.

Добрите хора страдат безнадеждно,

плача не скриват, весело се смеят,

утеха в добрината си намират,
когато на света ги няма вече,
ще ги жалят и разбират.

Дамян Дамянов

А иначе има още няколко придобили популярност стихотворения, в които куплетите започват с "Добрите хора...". Едно от тях е Надежда (На баща ми) на журналиста, писателя, поета и барда Ивайло Диманов:

Скрит текст:
НАДЕЖДА

На баща ми

Добрите хора си отиват рано,
а лошите остават на банкет.
Животът е лотария с награди,
но кой е печелившият билет?
Добрите хора вечно са самотни,
а лошите живеят на стада.
Човек привиква някак неохотно
да казва „не”, когато мисли „да”.
Добрите хора страдат от невроза,
а лошите са с нерви от въже.
Отдавна Хамлет е решил въпроса -
бъди злодей, за да не ти е зле!
Добрите хора падат първи в боя,
а лошите отзад крещят: „Ура!”
Нима пред Ботев имаше завои
с облаги от народната софра?
Добрите хора пеят тъжни песни,
а лошите - тържествен дитирамб.
Животът е прекрасен, но нелесен,
когато нямаш сигурен гарант…
Добрите хора вярват във Доброто,
а лошите разчитат на късмет.
Но днеска за победата над злото
не е достатъчно да си поет!
Разправят, че добрите ще изчезнат,
разпънати от свойта доброта.
Но аз живея с искрена надежда -
Доброто надживява и смъртта!

Спокойни сънища ( на момичетата, които вече спят и на тези, които тепърва се запътват към леглата си)! Пожелавам на всички ви успешна, усмихната и удивителна седмица!

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 03:50 от nrgmama

# 447
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един чудесен старт на новата работна седмица Hug

П.С. След като изгледах епизода с бг. суб. си мисля, че Ефе не говори с бабата на Еда. Ако беше с нея трябва да е малко по-уважително, богата възрастна жена, на положение, а той говори на ти, и сякаш му е равна на положението. Simple Smile

# 448
Добро утро и от мен. До сряда вместо втория фраг си пускайте ето това клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=Vk94sXSBweA

# 449
Добро утро! Реагирах импулсивно на втория фраг, за което съжалявам.След като го изгледах още 10 пъти смятам, че няма да е толкова зле,колкото ни го представят. Краят на фрага ще е началото на 18 еп.мнението ми за Селин е непроменено.
   Искрено съчувствам на Серкан- никак не е лесно да говориш едно , а да чувстваш и мислиш друго и обектът на любовта ти да е все около теб.
     Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт