Отговори
# 405
Серкан страхливец, Селин върти опашка, Еда търпи развитие, интриги и никаква развръзка до сега, ами нали филм трябва да става. Лошо ще е ако Айше ханъм се оплете във всичко това и историята приключи в нищото /пепел ми на телефона 😁/

# 406
Малко статистика:

Simple Smile

# 407
Привет, момичета, Flowers Hibiscus
Аз съм с по- различенпоглед върху фраговете. Според мен ситуациите със Селин са ни представени изкривено. Мисля, че тя ще се настани в старата къща на Серкан. Съдя от думите, че е разбрала, че къщата е свободна, а и Сейфи е зад нея. В ресторанта тя се храни, а пед Серкан има само чаша вода, което по ми прилича да е там случайно, непланирато.
А нашите ГГ първо ще се сблъскат в кафето на фирмата, но отговорите на въпросите си Еда ще получи до стената в библиотеката. След това ще се разходя до новия дом и поработя там заедно Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 19:06 от Snimi

# 408
  • София
Имам едно питане към змийката - къде оставихте кучето си, г-жо? Горкото сигурно плува в наводнения ви апартамент...
Не питам дали родителите ви имат жилище, в което да отидете, защото родителите ви дори на сватбата не ги видяхме, явно са дълбоко и далече скрити...
Гърчът на Серкан няма да спре, докато не се разкрие истинската му причина да опита да се раздели с Еда.
А последната фраза на Еда - ти се страхуваш от жената, която те обича повече от всичко на света - според мен се отнася и за Селин(мамашите й казват селедка - херинга) и за Еда...

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 19:50 от Gugutka52

# 409
[quote author=Aлекcандрa link=topic=1267116.msg41706403#msg41706403 date=16

Знаех си че така ще стане. Първия фраг беше прекалено хубав... Серкан плаче за бой, или просто пак се затваря в черупката си

Моля ви, мили момичета, хайде да не му налитаме пак на Серки. Еда не го разбира, той казва, че не издържа да я вижда вътре вкъщи, защото не си представя живота без нея, затова избяга и от дома на Айдан и Алптекин! Еда мисли, че пак Селин "подходящата" му е в главата и каквото и да направи Серкан, ще е на нейна страна. Веднага се сещам за песничката в началото на филма: "...аз не съм подходяща за теб"...

Привет от мен в неделния ден! Flowers Hibiscus

Всеизвестно е за момичетата, четящи и пишещи в темата моето отношение към изграждането на образите на главните герои! Многократно съм писала, че не одобравям в много случаи изграждането на образа на тотално объркания в собствените си чувства и мисли, водещ ожесточена вътрешна борба Серкан Болат! Преди признанието, че е лудо влюбен в Еда също многократно съм писала, че отношенията му и заигравките му със Селин ми идват в повече, затова се въздържам понякога да пиша в темата, за да не внасям негативни усещания и настроения! Но в случая съм провокирана от изречението, че Еда не разбира Серкан, защото той казва, че не издържа да я вижда вътре вкъщи, защото не си представя живота без нея, затова избяга и от дома на Айдан и Алптекин! ! Как точно Еда би могла да допусне, а още по-малко да знае, че Серкан не може да си представи живота без нея? Може би, защото: 1) Серкан й каза в деня, след като й се обясни в любов, че всечко е приключило и я отпрати  с думата Bitti; 2) Серкан изхвърли всичко, напомнящо му и подарено му от Еда; 3) Серкан многократно заяви (включително в еп. 17), че всичко между тях е приключило и не трябва да рови? Поради коя по-точно причина Еда би могла да мисли различно? Може би само заради факта, че ние зрителите знаем за тежкото детство, лишено от родителски грижи и любов на Серкан, или заради факта, че семейството му има вина за смъртта на нейните родители? Еда не разполага с тази информация, не знае нищо от тези факти и не е коректно от нас да очакваме тя да се държи по различен начин!

За съжаление поредния втори трейзър не ми дава надежда да видя скоро Еда такава каквато беше в еп. 12 и еп. 13 - лъчезарна, усмихната, изумително красива с очи сияещи от любов и неизмеримо щастие! Някак започнах да се отегчавам от тези вечни оправдания на думите и действията на Серкан: "аз не обичам да допускам хора близо до себе си", "аз не се доверявам на никого, за да се доверя, са ми нужни доказатеслва", "аз съм такъв"! Не ми е достатъчно, че Енгин определя Еда като ангел, за мен не е приемливо, че доброто сърце на Еда я води дори след всички грозни и груби думи отново и отново при Айдън, на която тя безкористно помага, за мен не е удовлетворително да виждам постоянно гледаща на света и хората около нея с позитивизъм Еда, наранявана от тези, на които държи и обича (имам предвид конкретно еп. 17 и думите на Серкан и на Айдън в началото на епизода!)!

Животът принципно е несправедлив! Еда, на която се е наложило да порастне бързо след смъртта на родителите си, Еда, на която се наложи да отрезвее и помъдрее бързо, изгубила любовта си безпричинно и в рамките на няколко дни! Надявам се за малко съчувствие и малко повече положителни емоции в живота на Еда от страна на Айше Кутлу, а и не само! И връщането на Селин отново в играта, може и да ме откаже от вълшебната призка!

Хубава вечер момичета! Nature First Quarter Moon With Face

Само казвам да не съдим предварително от няколкото откъса, които даже не знаем как да подредени, а по-скоро, целта им е да ни объркат. Да, Еда не знае причината за раздялата, но трябва да вижда по поведението на Серкан, че не липсата на любов, а друга е причината за раздялата. От друга страна Серкан опита да сложи голямата спирачка, но не му се получава и си признава, че не може да стой далеч от Еда. Исках да кажa, да не излизаме с наточени секири срещу единия или другия, защото всички сме и за двамата и за любовта им. Лично мнение, естествено, никого не задължавам с него.
Пак съм разсеяна и забравих да благодаря на Алекс за експресния превод! Heart

# 410
Еми и аз съм бясна... Признавам си, че тая драма с влаченето на някои тайни идва в повече, в предния пост бях писала, че сега е моментът Серкан да каже на Еда истината, имам чувството, че вече се мисли сценария, за да може да има повече епизоди, няма как да не кажа, че не са интересни, но вече сериалът се превръща в драма.
Както и да е, таЯ Селин можеше да намери другаде да седи как па реши, че там ще спи при Серкан не ми е ясно, но в сряда ще се разбере..
Няма да се ядосвам повече, ще си изгледам пак първия фраг да си оправя настроението и няма да свалям розовите очила.

Приятна вечер и приятно гледане на всички, които ще си пуснат довечера епизода с български буквички. ❤️

# 411
Привет, момичета, Flowers Hibiscus
Аз съм с по- различенпоглед върху фраговете. Според мен ситуациите със Селин са ни представени изкривено. Мисля, че тя ще се настани в старата къща на Серкан. Съда от думите, че е разбрала, че къщата е свободна, а и Сейфи е зад нея. В ресторанта тя се храни, а пед Серкан има само чаша вода, което по ми прилича да е там случайно, непланирато.
А нашите ГГ първо ще се сблъскат в кафето на фирмата, но отговорите на въпросите си Еда ще получи до стената в библиотеката. След това ще се разходя до новия дом и поработя там заедно Stuck Out Tongue Winking Eye
+1, и аз си мисля, че става въпрос за имението, не за новия апартамент. Човекът скоро го нае, Селфи се погрижи за обзавеждането и преместването. Няма как изведнъж всички да знаят за него, и най-вече Селин Simple Smile.
Опитват се да ни объркат, заради рейтинга и конкуренцията в сряда ...

# 412
  • Кърджали
kukli4ka456, думите на Еда се че той гони (прогонва) жената която го обича най-много от всичко на света - нея. Не че ходи по петите на Селин... Той отдавна е показал, че Селин е просто спомен от детството му, ако помните, той дори и за приятел не я брои.
Аз все още се сдържа да не се ядосвам на Серкан. Искам първо да видя това, което фрага не ни показва. Както съм казвала и преди, за мен неговия образ е много добре изграден и нещо го е накарало да каже нещо подобно. Да видим - разочарование ютомот себе си, че е допуснал грешка  в чертежа ли, това, че още по-силно се влюбва ли, или това, че Еда го ревнува ( той на нещо ново, нещо непознато за него като пиво или реакция винаги реагира като се дърпа в черупката си, докато асимилира какво става около него). Та чакам да видя

# 413
Ако изкарат и някоя мома англичанка Флюбена в Серкан и някой влюбен в Еда още от детската ясла и ще имаме 10-на епизода за гледане. Живея вече доста години с човек като Серкан Болат, при тях няма тън мън всичко се казва от раз, дали ще ти хареса или не си е твой проблем, така че образа на Болат младши доста го объркаха според мен. Колкото и да търпи развитие, някои постъпки са неприсъщи за първоначалния му замисъл като герой.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 19:28 от Slawena

# 414
Пускам си аз да гледам епизод 12, че се ядосах на тоя фраг🤦‍♀️

# 415
Пускам си аз да гледам епизод 12, че се ядосах на тоя фраг🤦‍♀️
И аз така правя като се ядосам на някой фпаг. Пускам си точно този епизод за да им се порадвам.

# 416
  • София
Само казвам да не съдим предварително от няколкото откъса, които даже не знаем как да подредени, а по-скоро, целта им е да ни объркат. Да, Еда не знае причината за раздялата, но трябва да вижда по поведението на Серкан, че не липсата на любов, а друга е причината за раздялата. От друга страна Серкан опита да сложи голямата спирачка, но не му се получава и си признава, че не може да стой далеч от Еда. Исках да кажa, да не излизаме с наточени секири срещу единия или другия, защото всички сме и за двамата и за любовта им. Лично мнение, естествено, никого не задължавам с него.
Пак съм разсеяна и забравих да благодаря на Алекс за експресния превод! Heart

Ели-mama, съгласна съм с това което си написала, в смисъл "да не съдим предварително от няколко откъса" и това, че е "лично мнение, естествено, никого не задължавам с него"! В тази връзка уточнявам, че толерантността и коректния тон в темата ме доведоха и ме държат активна в нея и най-вече възможността, всеки свободно да изразява мнението си! Затова съм съгласна с теб, както и с първото изречение.

Аз обаче написах предходния си пост въз основа на основателни факти и аргументи от всичките 17 епизода, които видяхме до тук, а не съдя само от откъса от трейзъра, които трейзъри по принципно са объркващи! Трейзърът по-скоро ме провокира да напиша това, защото изграждането на образа на главната героиня, събрала в себе си толкова много: нещастен случай, смърт, печал, тъга, съжаление, болка, разочарование и оставаща вечно позитивна на мен ми идва в повече! Защото на мен началота на еп. 17 ми беше тъжно и много жалко за Еда, след думите на Айдън и Серкан! Наистина ще бъда щастлива да видя една Еда усмихната и лъчезарна, влюбена и сияеща, такава каквато беше само в два епизода! Gift Heart

P.S. Урокът, който ни дава до тук Айше Кутлу с ролята на Еда не е добър! Иначе как да тълкуваме изградения от нея образ, освен като "Добрите хора, които правят всичко за всички, за да бъдат те щастливи, сами по себе си са нещастни!" Това е урокът, който аз не одобрявам!

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 21:18 от nrgmama

# 417
Еда:Къща, която ти Подхожда. Прилича на теб.
Селин: Къщата ми се наводни. Казаха ми, че тази къща е празна и че мога да остана тук известно време.
Еда: Може ли да си тръгвам вече? И без това Селин те чака вкъщи.
Серкан: Да.Селин е вкъщи, но..
Еда: В твоята къща...
Еда: Казах каквото имах да ти казвам. Стой далеч от мен.
Серкан: Не мога да стоя далеч.

Еда: Не разбирам, след всичко преживяно, след всичко направено, как може все още да си близък и мил със Селин и твърд с мен?
Серкан: Не извържам да те виждам вътре
Еда: Искаш да си тръгна ли?
Еда: Защото гониш жена, която те обича повече от всичко на  света. Дръпни се

Аз се хващам за тази реплика на Серкан и се моля за чудо Heart Eyes
Финалът на епизода може би ще е излизането на Айдан и прегръдката им.
Сссссселин....Animal Snake

# 418
Ново:

П.С. Засега ребус няма Simple Smile

# 419
  • Кърджали
Все си мисля че има и вариант Селин да остане в къщата, но Серкан да не е там. (казва "Селин в вкъщи, но... И Еда не го изслушва.) Серкан не е човек, който да се обяснява много много, та веднъж като го прекъснат знам ли.
И аз се хващам за това" Не мога да стоя далеч от теб"...  Не е лесно като имаш сърце и не знаеш какво да правиш с него, нали, Серкан Болат...
Този момент с прогонването и според мен ще е в началото. Докато още е бесен на всичко, всички и себе си...  После ще се осъзнае...
Финалният момент за мен ще е излизането на Айдан.

Общи условия

Активация на акаунт