Надявам се да ви хареса 

Първо да си кажа за епизода - хареса ми, беше много забавен, няколко пъти се усмихнах широко, няколко пъти се смях от сърце. Като изключим последните 10 минути от епизода, останалата част си беше ромком отвсякъде.
Според мен Селин е неуверена и това се корени в семейството й и идва още от детството й. Това, че е от богато семейство, че е получавала всичко наготово, че е чувала постоянно колко е добра и прекрасна, вместо да й даде самочувствие, е направило точно обратното. В крайна сметка тя не е постигнала нищо сама в живота си, затова не се чувства успяла и уверена. Замислете се. Серкан казва, че е добър ПР, най-добрият, когото познава. Но това са просто думи, макар и от скъп за нея човек. Как се е издигнала до тази позиция - щеше ли да е ПР на холдинга, ако не беше баща й? Всичките успехи на Селин се дължат на фамилното й име, поне това са ни показали до момента. В личен план Селин е също толкова неуверена, колко и в професионален. Предполагам, че е влюбена в Серкан от малка. От една страна е чувала от Айдан, вероятно и от майка си колко си подхождат, как са създадени един за друг и, че някой ден ще се оженят. От друга страна, нека не си кривим душата - въпреки трудния си характер Серкан е мъж-мечта. Красив, млад, успял, интелигентен, от добро семейство, притежава морални ценности и е отговорен. Разбира се, че Селин ще се влюби в него, още повече се е заинатила, когато той не й е отвърнал по начина, който е очаквала. Жените имаме този навик - обичаме да гоним дивото в желанието си да го опитомим. Всички сме чували за лошите момчета, как ни привличат, или за момчетата с проблеми, в беда, които искаме да спасим, или за тези, които не ни обръщат внимание, но ние още по-отчаяно искаме. Просто понякога, колкото повече нещо ти бяга, толкова повече го искаш. Тогава си способен да си внушиш всичко - че си влюбен, че този човек е подходящ за теб, че го искаш повече от всичко, че си способен да го накараш да отвърне на чувствата ти. Наречете го мания, лудост, зацикляне. Все ще сте прави. Селин не оцени Ферит, защото първо не го обичаше истински и второ не беше забравила Серкан, не беше се освободила от фикс идеята си за него. Затова в един по-предишен пост писах, че според мен и двамата трябва да остави в миналото и да поеме по нов път, за да открие щастието си. Според мен Селин беше много откровена, когато говори със Серкан преди сватбата си. Каза му всичко, което чувства и мисли за него, но се видя, че приема чувствата му към Еда. Оцени и Ферит и беше готова да се омъжи за него, да се опита да изгради живота си с него. Сега, хем е изоставена, хем е сама и объркана все още. Яд я е на Ферит. Вижда сближаването му с Джерен (тук ще кажа, че на мъжете винаги им е по-лесно или поне така изглежда отстрани), това я обижда и наранява егото й. От друга страна вижда и Еда, която получи това, за което Селин е мечтала с години. Честно казано, на мен ми е жал за Селин. Тя е хубава, стилна, умна и от добро семейство. Но вместо да използва качествата и даденостите си, за да се развива, за да се докаже сама първо на себе си, с което да добие самочувствие, тя зацикля върху личния си живот и позволява той да влияе на всичко. Селин нито има приятели (освен Пъръл, с която по-скоро клюкарстват заедно и ближат рани), нито има хобита, дори работата си не знам дали е избрала сама, дали й е призвание или е наложена от семейството й. Толкова е скучна и монотомна. Целият й свят се е въртял около Серкан Болат и желанието й да се омъжи за него. След това се опита да замени Секран с Ферит, но вътре в себе си продължаваше да копнее за Серкан. Накрая от два стола остана на земята, както се казва. Обикновено, когато човек не е щастлив в настоящето си, има лошия навик да се обръща назад - в този ред на мисли е нормално да се клатушка между Серкан и Ферит. На Ферит все още е твърде ядосана, затова е съвсем логично да си внуши отново, че има шанс със Серкан. Той се раздели с Еда, уж отново е логичният Серкан, а логичният Серкан смята нея за най-правилната жена за него. И все пак не мисля, че сценаристите ще залитнат в тази посока. Знаят, че това ще разгневи феновете и знаят, че тази плоча се изтърка. Не пиша всичко това, за да оправдая Селин, а защото я разбирам. И просто се надявам, че ще видим едно хубаво развитие в героинята, защото и аз като Еда вярвам в доброто и искам да помогна на всички.
Като казах, че приличам на Селин, имах предвид определена житейска ситуация, която при мен продължи около година и беше един много труден период в живота ми. Но се радвам, че ми се случи, защото си извадих нужните поуки и станах по-силна, по-решителна, по-уверена. Сега нямаше да съм тази, която съм, ако не бях преживяла тези неща. Всички неволи ни правят по-добри. Помагат ни да се изградим като личности и, ако сме достатъчно умни, че да си научим уроците, щастието рано или късно ни намира. Или може би ние се научаваме как да го живеем този живот.
Сигурно и вие ще се припознаете - ту в Еда, ту в Джерен, дори в Мело, Пъръл или Селин. Всички тези героини са вдъхновени от реалния живот. Да не забравяме, че филмите са клишета, а клишето е универсална истина. Ето защо на всички героини са им придадени съвсем нормални човешки качества и недостатъци. Нашият сериал ми харесва толкова много, защото имаме много силни женски образи, но и различни, пъстри. Лично аз виждам себе си в почти всяка една от тях. Докато гледам обаче, не спирам да си мисля и да анализирам поведението на героите и до какво води то. Взимам си доста поуки. Защото, ако преди, като по-малка, исках да си счупя главата, за да се науча сама и не позволявах на никого да ми дава акъл, то сега нямам нищо против да се уча с помощта на чужди съвети, истории, книги, филми и т.н. Взела съм си нужната доза лични уроци, викала съм неволята и някак си сега съм по-спокойна, по-балансирана, което ме прави по-щастлива.

Добро утро! 

Добро утро! 

Моето мнение не изключва твоето. Да, Селин загуби твърде много време със Серкан, ако питаш мен. Но, ако за някой е нужен месец, за друг - година, то за трети и един живот може да не стигне. Затова в предишния ми пост писах, че е важно да си научим уроците. За съжаление, не всеки успява. В защита на Селин ще спомена три неща, които нека не забравяме - Серкан, който й даваше противоречиви сигнали; Еда, която й разказа за договора и каза “Серкан е влюбен в теб”; Айдан, която така упорито и ожесточено я убеждаваше, че тя е желаната снаха и тя е жената за Серкан. Всичко това в комбинация с чувствата и мераците й направи ситуацията по-трудна за нея. Дали е приела любовта на Серкан към Еда и дали ще се отдръпне достойно, ще разберем в следващите епизоди. Както вече писах, на мен ми е повече жал за Селин, отколкото да й се дразня.
Да, за учителя е решено, че приключва, на негово място ще е Kafaret. Сериалът sol yanim се очаква да почне скоро, но не по Фокс, а по Стар тв. За този третия сериал не съм чела нищо.
Препоръчани теми