Отговори
# 525
От няколко дни искам да ви споделя една песен , но ми се искаше да е със субтитри , че е на испански . Ето, днес намерих време затова , клипчето е от ютуб , само буквичките са от мен , без тях просто няма да е толкова въздействаща песента и клипа като цяло Heart Eyes Надявам се да ви хареса Hug
https://vbox7.com/play:a479ac1a87

# 526
Каква радост! Ама не е честно и ние искаме такъв поздрав Heart Eyes

https://instagram.com/stories/sencalkapimi.iran/2438889266515209 … hid=11uvvjpmd8148

# 527
  • София
Така... Изгледах си епизод 17 и се заредих с настроение да пиша, сигурно ще е дълъг пост, ама... Който има желание, ще ме изчете. Пък може и да го докосна с нещо. Simple Smile Първо да си кажа за епизода - хареса ми, беше много забавен, няколко пъти се усмихнах широко, няколко пъти се смях от сърце. Като изключим последните 10 минути от епизода, останалата част си беше ромком отвсякъде.

Сега, относно Селин, както споменах вече, откривам някои общи черти между нас. Или, за да бъда по-точна, в миналото ми и аз съм се държала по подобен на Селин начин. Конретно в историята с Ферит и Серкан. И ще използвам тук да отговоря на nrgmama - нямам отговор на въпроса ти, защото аз не съм Селин, нито Айше, но смятам, че този образ ще търпи развитие в сериите нататък и някои от нас може би ще започнат да я харесват. Кой знае?! Ще видим. Simple Smile Според мен Селин е неуверена и това се корени в семейството й и идва още от детството й. Това, че е от богато семейство, че е получавала всичко наготово, че е чувала постоянно колко е добра и прекрасна, вместо да й даде самочувствие, е направило точно обратното. В крайна сметка тя не е постигнала нищо сама в живота си, затова не се чувства успяла и уверена. Замислете се. Серкан казва, че е добър ПР, най-добрият, когото познава. Но това са просто думи, макар и от скъп за нея човек. Как се е издигнала до тази позиция - щеше ли да е ПР на холдинга, ако не беше баща й? Всичките успехи на Селин се дължат на фамилното й име, поне това са ни показали до момента. В личен план Селин е също толкова неуверена, колко и в професионален. Предполагам, че е влюбена в Серкан от малка. От една страна е чувала от Айдан, вероятно и от майка си колко си подхождат, как са създадени един за друг и, че някой ден ще се оженят. От друга страна, нека не си кривим душата - въпреки трудния си характер Серкан е мъж-мечта. Красив, млад, успял, интелигентен, от добро семейство, притежава морални ценности и е отговорен. Разбира се, че Селин ще се влюби в него, още повече се е заинатила, когато той не й е отвърнал по начина, който е очаквала. Жените имаме този навик - обичаме да гоним дивото в желанието си да го опитомим. Всички сме чували за лошите момчета, как ни привличат, или за момчетата с проблеми, в беда, които искаме да спасим, или за тези, които не ни обръщат внимание, но ние още по-отчаяно искаме. Просто понякога, колкото повече нещо ти бяга, толкова повече го искаш. Тогава си способен да си внушиш всичко - че си влюбен, че този човек е подходящ за теб, че го искаш повече от всичко, че си способен да го накараш да отвърне на чувствата ти. Наречете го мания, лудост, зацикляне. Все ще сте прави. Селин не оцени Ферит, защото първо не го обичаше истински и второ не беше забравила Серкан, не беше се освободила от фикс идеята си за него. Затова в един по-предишен пост писах, че според мен и двамата трябва да остави в миналото и да поеме по нов път, за да открие щастието си. Според мен Селин беше много откровена, когато говори със Серкан преди сватбата си. Каза му всичко, което чувства и мисли за него, но се видя, че приема чувствата му към Еда. Оцени и Ферит и беше готова да се омъжи за него, да се опита да изгради живота си с него. Сега, хем е изоставена, хем е сама и объркана все още. Яд я е на Ферит. Вижда сближаването му с Джерен (тук ще кажа, че на мъжете винаги им е по-лесно или поне така изглежда отстрани), това я обижда и наранява егото й. От друга страна вижда и Еда, която получи това, за което Селин е мечтала с години. Честно казано, на мен ми е жал за Селин. Тя е хубава, стилна, умна и от добро семейство. Но вместо да използва качествата и даденостите си, за да се развива, за да се докаже сама първо на себе си, с което да добие самочувствие, тя зацикля върху личния си живот и позволява той да влияе на всичко. Селин нито има приятели (освен Пъръл, с която по-скоро клюкарстват заедно и ближат рани), нито има хобита, дори работата си не знам дали е избрала сама, дали й е призвание или е наложена от семейството й. Толкова е скучна и монотомна. Целият й свят се е въртял около Серкан Болат и желанието й да се омъжи за него. След това се опита да замени Секран с Ферит, но вътре в себе си продължаваше да копнее за Серкан. Накрая от два стола остана на земята, както се казва. Обикновено, когато човек не е щастлив в настоящето си, има лошия навик да се обръща назад - в този ред на мисли е нормално да се клатушка между Серкан и Ферит. На Ферит все още е твърде ядосана, затова е съвсем логично да си внуши отново, че има шанс със Серкан. Той се раздели с Еда, уж отново е логичният Серкан, а логичният Серкан смята нея за най-правилната жена за него. И все пак не мисля, че сценаристите ще залитнат в тази посока. Знаят, че това ще разгневи феновете и знаят, че тази плоча се изтърка. Не пиша всичко това, за да оправдая Селин, а защото я разбирам. И просто се надявам, че ще видим едно хубаво развитие в героинята, защото и аз като Еда вярвам в доброто и искам да помогна на всички. Simple Smile Като казах, че приличам на Селин, имах предвид определена житейска ситуация, която при мен продължи около година и беше един много труден период в живота ми. Но се радвам, че ми се случи, защото си извадих нужните поуки и станах по-силна, по-решителна, по-уверена. Сега нямаше да съм тази, която съм, ако не бях преживяла тези неща. Всички неволи ни правят по-добри. Помагат ни да се изградим като личности и, ако сме достатъчно умни, че да си научим уроците, щастието рано или късно ни намира. Или може би ние се научаваме как да го живеем този живот. Simple Smile Сигурно и вие ще се припознаете - ту в Еда, ту в Джерен, дори в Мело, Пъръл или Селин. Всички тези героини са вдъхновени от реалния живот. Да не забравяме, че филмите са клишета, а клишето е универсална истина. Ето защо на всички героини са им придадени съвсем нормални човешки качества и недостатъци. Нашият сериал ми харесва толкова много, защото имаме много силни женски образи, но и различни, пъстри. Лично аз виждам себе си в почти всяка една от тях. Докато гледам обаче, не спирам да си мисля и да анализирам поведението на героите и до какво води то. Взимам си доста поуки. Защото, ако преди, като по-малка, исках да си счупя главата, за да се науча сама и не позволявах на никого да ми дава акъл, то сега нямам нищо против да се уча с помощта на чужди съвети, истории, книги, филми и т.н. Взела съм си нужната доза лични уроци, викала съм неволята и някак си сега съм по-спокойна, по-балансирана, което ме прави по-щастлива.

Хайде, стига толкова съм ви надувала главите. Надявам се, че постът ми не ви е отегчил. Лека нощ и до утре! Kissing Heart

# 528
Много ме докоснаха тези думи и за това ги споделям с вас.
Отива им този цитат на Еда и Серкан Yellow Heart

„Аз не дойдох за да те уча.
Аз дойдох да те обичам.
Любовта ще те учи...
Виктория Ериксън“

# 529
Здравейте, мили момичета,

В понеделник и деня, и вечерта ми бяха доста заети. Успях да ви изчета с голямо удоволствие!

nrgmama, много ти благодаря за страхотните стихотворения на тема "Добрите хора ...".

Вие всичко сте обсъдили по фраговете и ребуса. Остана само още един ден и всичко ще разберем.

Преди малко попаднах на забавни опити за тийзер и фрагове към въображем филм с участието на Ханде и Керем. Филм тип Mr. & Mrs. Smith. Мисля, че невероятно добре ще им се получи! Може ли да познаете от кои сериали на двамата са кадрите? Пуснете си английските субтитри.

https://www.youtube.com/watch?v=v2wAGbN7Kz4

https://www.youtube.com/watch?v=iJvb8XrX7_M

https://www.youtube.com/watch?v=Nx5x8Nf3GyE&feature=emb_title

Лека нощ и хубав ден утре!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 01:41 от Mira07

# 530
Да си припомним целувката от годежа , но със супер зуум Heart Eyes Heart
https://www.instagram.com/p/CHTRnupg1QR/?igshid=osfdcl0e58yk

Лека нощ и целувки за вас от моите сладури Stuck Out Tongue Winking Eye

Мира страхотни клипове Misc Bomb

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 01:50 от mikipoli

# 531
Flowers Hibiscus Добро утро! Flowers Hibiscus

Желая ви един страхотен ден!

# 532
Жените имаме този навик - обичаме да гоним дивото в желанието си да го опитомим. Всички сме чували за лошите момчета, как ни привличат, или за момчетата с проблеми, в беда, които искаме да спасим, или за тези, които не ни обръщат внимание, но ние още по-отчаяно искаме. Просто понякога, колкото повече нещо ти бяга, толкова повече го искаш. Тогава си способен да си внушиш всичко - че си влюбен, че този човек е подходящ за теб, че го искаш повече от всичко, че си способен да го накараш да отвърне на чувствата ти. Наречете го мания, лудост, зацикляне. Все ще сте прави. Селин не оцени Ферит, защото първо не го обичаше истински и второ не беше забравила Серкан, не беше се освободила от фикс идеята си за него. Затова в един по-предишен пост писах, че според мен и двамата трябва да остави в миналото и да поеме по нов път, за да открие щастието си.
Цитат
Според мен Селин беше много откровена, когато говори със Серкан преди сватбата си. Каза му всичко, което чувства и мисли за него, но се видя, че приема чувствата му към Еда.

Бърборанке, уважавам мнението ти... Но... сигурно повечето жени са минали по този път... Да обичаш някого, без той да ти отговаря на чувствата... Пробваш веднъж, дваж обясняваш и .... виждаш, че не става, че няма обратна реакция... И? Какво катоСелин му се обяснява толкова пъти и му каза какво мисли?! Серкан повече ли започна да я обича? Самата тя започна да става смешна... В злобата си към апатичната реакция на нейните чувства направи толкова много глупости... Не само една жена, а всеки човек трябва да има нужната доза достойнство... И да се отдръпне и да си тръгне, когато е необходимо... А доколко приема чувствата на Серкан към Еда? И дали вече се е примирила?! Е, това вече е спорен въпрос....

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 10:34 от mury9

# 533
Хайде за добро утро😍Малко остана, почти е сряда
https://www.instagram.com/p/CHYzEJzoIvb/?igshid=jgobslhs5w7t

# 534
Ново от Керем Simple Smile

Снощи е честитил рождения ден на свой фен ..
https://twitter.com/i/status/1325894616483237889

# 535

Ох, mi_si, какви са тези гифчета сабах сабах?! Получих сърцебиене Heartpulse

Прекрасен ден на всички!

# 536
Добро утро Blue Heart

Не сме опознали хората, преди да сме разбрали кои са най-големите им страхове.

Това е Айлин и нейната реакция на поздрава на Керем Heart
https://twitter.com/SenCalKapimiOFC/status/1326056726924308486?s=20

# 537
Добро утро, момичета,
mikipoli, благодаря за красивата есенна снимка 🍂🍁.
Твоите сладури са разкошни💙. За съжаление, не успявам да отворя линка с видеото ти от чужбина. Коя е песента?
Поне нея да чуя...
ninika, много хубава мисъл и толкова вярна.
Mira, огромно благодаря за видеата, много оригинално. Въображението на феновете е безкрайно.
Аз пускам един откъс от анализа на US блогърката за миналия епизод, който много ми допадна.
https://www.mh-musings.com/post/sen-cal-kapimi-episode-17-review-sencalkapimi
Хубав ден.
**************************************************************************************************************************
Необяснимата връзка между Серкан и Еда, въпреки многото им различия, ни представя по прекрасен начин как Вселената заговорничи, за да осъществи нещото, на което му е писано да бъде. В последните няколко епизода трябваше да видим способността на Еда да се събере, след като беше отхвърлена толкова директно, за да можем да получим епизод, в който тя не е нито странна, нито сломена версия на себе си, когато е в непосредствена близост със Серкан. Те споделят великолепния дар да остроумничат с това, което намират за забавно един в друг, и не се възпират да подхранват вътрешното си задоволство, идващо от размяната на остроумия. Гледайки ги, имам чувството, че това е истинската любов, на която й е писано. Тази, която се бори и се преобразява, дава, взема и задоволява, но никога не може наистина да разделя.

Въпреки че Серкан разбира колко е опасно да прекарва твърде много време с Еда, той не може да се възпре да търси възможности да бъде с нея или да се грижи за нея. За него, така както всички пътища водят към Рим, всички клонове на душата му водят към Еда.Както пише Сабахатин Али в книгата си "Мадоната с коженото палто” , “Ти ми показа, че има друг живот на този свят, че имам душа. Не е твоя вината, ако не бих могъл да го понеса."

Нищо друго не го кара да се чувства свързан със света както тя и може би той започва да осъзнава, че изборът да живее с душа остава в неговите ръце. Той не може да устои на машинациите на Ефе да работи с Еда по проекта за ремонт и гледаме с умиление как за пореден път той си пада по Еда, която водена от състрадателното си сърце отново застава до нуждаещите се.

Въпреки, че Еда е ядосана на Серкан, е повече от очевидно, че тя не може да го мрази. Когато Серкан изглежда разстроен от срутването в резиденцията на Kafescioglu, докато другите влизат в режим “решаване на проблеми”, тя е единствената, която остава и се интересува от него. Това продължава и в офиса, след като Емре заплашва фирмата със съдебен процес, тя непоколебимо застана до Серкан, пренебрегвайки опитите му да я отблъсне. Еда изразява вярата си в него и поставя под съмнение възможна грешка, за разлика от дългогодишните партньори на Серкан, които мълчаливо приемат, че той може да е допуснал грешка. Еда изглежда единствената, която разбира угризенията на Серкан, че е допуснал такава животозастрашаваща грешка.

Последният диалог между двамата е свидетелство за това какво означава да обичаш. Когато другият е в нужда, забравяш собственото си его, объркана логика и нужди и даваш всичко това, от което се нуждае другият. Серкан постъпи така в 16-ти епизод, когато остана до Еда цяла нощ след инцидента и не я напусна въпреки, че беше решен да го стори. Тук Еда го направи с финес и независимо от съмненията й как Серкан се е отнасял към връзката им, тя не се усъмни в неговата компетентност като архитект. Тя го направи и когато се съгласи да помогне на майка му. Умението да разграничаваш различните измерения в една връзка е това, което помага на двойките да преодоляват бурите. Една грешка не заличава всичко останало с едно движение на четката.

И това е разковничето, което отличава Sen Cal Kapimi като забележителна продукция. Да можеш да изобразиш тези тънкости чрез сценария и актьорските изпълнения е майсторски клас за кинематографично изживяване и ни напомня за интелигентността, вплетена в по-ранните епизоди, завладели сърцата ни.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 09:38 от druon77

# 538
  • София
Добро утро, момичета! Макар и мрачно навън, пожелавам да е слънчево вътре във вас. Nature Sun With Face

Бързам да отговоря на Мъри, преди да ме е завъртял денят, защото днес се очертава да бъде динамичен. Simple Smile Моето мнение не изключва твоето. Да, Селин загуби твърде много време със Серкан, ако питаш мен. Но, ако за някой е нужен месец, за друг - година, то за трети и един живот може да не стигне. Затова в предишния ми пост писах, че е важно да си научим уроците. За съжаление, не всеки успява. В защита на Селин ще спомена три неща, които нека не забравяме - Серкан, който й даваше противоречиви сигнали; Еда, която й разказа за договора и каза “Серкан е влюбен в теб”; Айдан, която така упорито и ожесточено я убеждаваше, че тя е желаната снаха и тя е жената за Серкан. Всичко това в комбинация с чувствата и мераците й направи ситуацията по-трудна за нея. Дали е приела любовта на Серкан към Еда и дали ще се отдръпне достойно, ще разберем в следващите епизоди. Както вече писах, на мен ми е повече жал за Селин, отколкото да й се дразня. Simple Smile

И нещо татлъ, татлъ, за да ви е усмихнат денят:

# 539
БлуПо отношение на сериалите на Фокс - те ги бълват на конвейр май. Доколкото видях поне 3 нови подготвят -Kefaret, Sol yanim, Son yaz. За учител мисля че приключва (май следващия епизод е последен, но не съм сигурна), за Феникс и Бараж не знам.
Щях да ти отговарям вчера , ама докато изчета каквото сте писали и забравих Joy Да, за учителя е решено, че приключва,  на негово място ще е Kafaret. Сериалът sol yanim се очаква да почне скоро,  но не по Фокс, а по Стар тв. За този третия сериал не съм чела нищо.

druon ето това е клипчето https://youtu.be/0-KhdaXe2-c
Много хубав анализ си ни споделила Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт