Майчинството счетоводно - 87

• 34 050
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • София-Младост

petiazk92
Ако не сте работила, дефакто няма от къде да се намалят тези 2000лв. Ще ви се приспадне само частта за тези 20 дни. Т.е. облекчението ще е в по-нисък размер. Или най-просто казано, вероятно за тези 20 дни (нямам  представа каква ви е заплатата), няма да ви се удържи данък в/у дохода.
Няма ли вариант бащата да ги ползва?

# 226
45 дневният се изплаща на парчета ,нали ?Simple Smile

# 227
  • София-Младост
Зависи, ако се подаде с  2-3 месеца закъснение, може и на цяло да го изплатят. Има правило по принцип, пише го под календара
https://www.noi.bg/component/banners/click/22

# 228
Зависи, ако се подаде с  2-3 месеца закъснение, може и на цяло да го изплатят. Има правило по принцип, пише го под календара
https://www.noi.bg/component/banners/click/22
Извинявам се, че така влизам в темата, но имам следното питане. В момента съм в последния болничен, този, който се издава от педиатъра. За ноември месец ми е изплатен в края на ноември. Правилно ли разбирам, съгласно календара в линка по-горе, да очаквам за дните, попадащи в декември, да се преведат пари в края на месеца? (Питането ми е, защото бях останала с впечатление че се изплащат в началото на месеца). Благодаря!

# 229
  • София-Младост
На принципа на заплататите, свършва месеца  и в началото на следващия получавате за предходния ( Знам, че има изключения и държавен сектор!). Няма как сега да ви плятат половината или целия декември.

# 230
Нищо , че е 45 дневен единичен ?
На принципа на заплататите, свършва месеца  и в началото на следващия получавате за предходния ( Знам, че има изключения и държавен сектор!). Няма как сега да ви плятат половината или целия декември.

# 231
Здравейте,

Имам въпрос, какви са здравните осигуровки на максималния осигурителен доход? Някъде към 100 лв? (За тези, които работодател плаща, когато служителя е в болничен, става дума)
Знам, че за минималния осигурителен са 25лв, но нещо не мога да сметна точно за максималния...

# 232
Струва ми се че са константни .
Здравейте,

Имам въпрос, какви са здравните осигуровки на максималния осигурителен доход? Някъде към 100 лв? (За тези, които работодател плаща, когато служителя е в болничен, става дума)
Знам, че за минималния осигурителен са 25лв, но нещо не мога да сметна точно за максималния...

# 233
Възможно е, да. Не ми беше хрумнало като вариант. Някак си бях сигурна, че щом повече пари се удържат от служителя, повече плаща и работодателя, а то може да не е така Sweat Smile
Ще е интересно да разберем със сигурност как стоят нещата.

# 234
Имах предвид че изобщо не растат като социалните .
Възможно е, да. Не ми беше хрумнало като вариант. Някак си бях сигурна, че щом повече пари се удържат от служителя, повече плаща и работодателя, а то може да не е така Sweat Smile
Ще е интересно да разберем със сигурност как стоят нещата.

# 235
Искам да ви споделя моят казус,бях една година в Англия(02.2019-05.2020) след това се прибрах в България и малко по късно излязох на борсата за 3 месеца.Края на Октомври започнах работа а сега съм бременна и взех първият ми болничен.Днес получих писмо по пощата-Разпореждане,че не ви се полага обещетение при борничен тъй като нямам трудов стаж за последните поте 6 месеца а след като говорих с НЗОК се оказва че трябва да представя формуляр S041 от Англия,който доказва трудовият ми стаж там,в противен случай тяма да получа дори и майчинство..подробност е,че S041 съм изискала по служебен път от 2ри Октомври и все още нищо..даже ме посъветваха да правя на ново документи към Англия.
Та питам се аз сега..кой път да хвана?

# 236
За втори път НОИ не ми изплащат майчинството. Звънях на 4ти, днес пак. Утре ще отида да вида дали пак не са ме "уведомили"  нещо като са си лепнали някакво листче на стената им. Направо ми писва. 15 години работа, осигуровки, без прекъсване - болна здрава, на работа ходя и накрая - всеки месец ходя и се влача като червей да се моля като за подаяния.

# 237
Здравно осигуряване имат и учениците, но не и право на майчинство. Трябва да имате трудови осигуровки за две години назад.

# 238
  • София
За втори път НОИ не ми изплащат майчинството. Звънях на 4ти, днес пак. Утре ще отида да вида дали пак не са ме "уведомили"  нещо като са си лепнали някакво листче на стената им. Направо ми писва. 15 години работа, осигуровки, без прекъсване - болна здрава, на работа ходя и накрая - всеки месец ходя и се влача като червей да се моля като за подаяния.
А каква е причината да не ги изплащат, ако не е тайна?

# 239
Утре отивам на място да питам, защото направо ми писна.

Първият път, когато имаше 22 дена забавяне - имало годишно преизчисление за всички, ама тя била одобрена сумата, но имал глич в системата. Това след 5 дни чакане на отговор. После ново писмо с въпрос кога ше изплатят - след още 5 работни дни, одобрено било плащането. Следващата седмица в четвъртък го чакай превода, т.е хайде още 4 работни дни. А междувременно децата с какво се гледат?

Сега да видим този път какво са измислили и ще пиша. Защото така както изглежда до Коледа ще си пишем писма с НОИ има ли пари или не и коледната трапеза ще е ...

Общи условия

Активация на акаунт