Майчинството счетоводно - 87

• 34 048
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Смятат се 180 дни НЕПРЕКЪСНАТ болничен,а твоите 175 са с прекъсване,тоест са по-малко.Сметни си дните след отпуската колко са.

# 256
Смятат се 180 дни НЕПРЕКЪСНАТ болничен,а твоите 175 са с прекъсване,тоест са по-малко.Сметни си дните след отпуската колко са.
Благодаря Ви много.

# 257
Моля отново за помощ, за да мога да подам по-рано!

Благодаря!
Здравейте,
Извинявам се предварително ако е обсъждано напред в темите, но ми е нужна информация по 1 въпрос.

Самоосигуряващо лице съм и си подавам всички декларации сама. Родих на 30.09.2020 г., като до 30.12.2020 съм в последния болничен, въпросът ми е какво трябва да подам, за да започна да получавам майчинство?
И съответно мога ли да го подам с ел подпис или пик?

Благодаря предварително.

# 258
Здравейте, моя въпрос е следния:това ми е първа бременност и още нещата не са ми ясни.Работя работа с психическо натоварване, бременна съм в 11та седмица и искам да изляза още от сега болнични.За 2020 г. имам ползван болнични 14дни от ЛЛ и 40 дни от ЛКК общо 54 без прекъсване.Това означава ли че ако изляза още сега през декември болнични ще имам право само на 126 дни до 45 днвения болничен за бременност който трябва ми издадът на 21 май? Знам че 180 календарни дни ми се полагат за общо заболяване, но не знам как стоят нещата когато самата бременност обхваща две различни години и в едната вече има ползвани дни болничен.

# 259
Ifka,имаш право на 180дни непрекъснат болничен.Старите болнични не се смятат,щом в момента си се върнала на работа.

# 260
Ifka,имаш право на 180дни непрекъснат болничен.Старите болнични не се смятат,щом в момента си се върнала на работа.
Благодаря за бързия отговор.
Болничния от 54 дни беше през лятото след това се върнах на работа. Както казах още ми е трудно да вляза в час защото ми е първа бременност. Четох в темите назад че искали справка от НОИ за ползваните болнични за последните 2 години и тогава казвали на колко дни имаш право. Ще обсъдя нещата и с Аг-то, но исках предварително да съм запозната с нещата.

# 261
Имаш право на 180дни непрекъснат болничен,но не повече от 360дни болничен общо за последните 2 години.
Никой не ми е искал справка за ползваните болнични.

# 262
  • Варна
Имам болничен от 26.10-24.11, който е предаден от работодател в НОИ на 26.11. В правилния срок ли е подаден, излиза ми че още се обработва, но и 15 работни дни не са минали. Извинете за глупавия въпрос, но за първи път трябва да имам изплатен болничен.

# 263
Имам болничен от 26.10-24.11, който е предаден от работодател в НОИ на 26.11. В правилния срок ли е подаден, излиза ми че още се обработва, но и 15 работни дни не са минали. Извинете за глупавия въпрос, но за първи път трябва да имам изплатен болничен.
Зависи Вие кога сте го предали на работодател.Ако е през октомври,срока е бил 10.11,но ако е предаден ноември,срока е бил 10декември.
Изплаща се до 10 работни дни,а не до 15.Всеки вторник и четвъртък има преводи.

# 264
  • Варна
През ноември го дадох на работодателя, но доста късно се появи в сайта на НОИ. Явно заради срока до 10.12. Главно тези срокове ме интересуваха и дали е ок, че все още се обработва. Благодаря за отговора Relaxed

# 265
Моят беше до 8.12.20, още се обработва и няма превод. Работодателя беше чакал последния срок. Понеже явно има доста болнични заради епидемията (работя в болница). Аз вече съм с нов болничен до 04.01.21 година. Трябва да отида до НОИ да си изкарам ПИК, ама хич не ми се реди по опашки бременна.
През ноември го дадох на работодателя, но доста късно се появи в сайта на НОИ. Явно заради срока до 10.12. Главно тези срокове ме интересуваха и дали е ок, че все още се обработва. Благодаря за отговора Relaxed

# 266
  • Варна
Да, и аз имам и следващ болничен и той още се обработва. Не ми се редеше и на мен по опашки в НОИ, но или няма толкова народ попринцип за тази услуга, или съм имала късмет. Във Варна нямаше никакви опашки и точно за 2 минути си изкарах ПИК през октомври, сега може и да е по-натоварено.

# 267
И аз съм от Варна ще опитам тези дни.
Да, и аз имам и следващ болничен и той още се обработва. Не ми се редеше и на мен по опашки в НОИ, но или няма толкова народ попринцип за тази услуга, или съм имала късмет. Във Варна нямаше никакви опашки и точно за 2 минути си изкарах ПИК през октомври, сега може и да е по-натоварено.

# 268
Здравейте, извинявам се, ако този въпрос вече е задаван, но не открих отговор.
Бременна съм в 3-ти месец, имам доста неизползван платен годишен отпуск, като заедно с този от 2021 ще ми се съберат около 50 дни. Въпросът ми е, ако не ги взема преди майчинството, ще ги изгубя ли? Задължително ли е да ползвам тези 50 дни преди отпуска по майчинство? От тези 50-тина дни, 20 ще са ми за 2021, 20 за 2020 и 10-тина от 2019г.

# 269
  • София-Младост
Няма да ги загубите, но и никой не знае какво ще е законодателството след година-две.
Не е задължително, но е пожелателно...а отпуска за 2021 никой няма да ви даде авансово сега, категорично.

Общи условия

Активация на акаунт