Майчинството счетоводно - 87

• 34 544
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Здравей те.
Аз съм майка на 29 дни бебе.
Последно съм работила до Септември 2019.Преди да забременея не съм работила.
Нямам трудов договор и не се водя никъде на работа.
Въпросът ми е полага ли ми се болничен лист от болницата където родих
Тоест Шейново.
Благодаря ви.

# 196
  • София
Няма как да получите болничен щом не работите.

# 197
  • София-Младост
Ала бала , значи всеки превод за едномесечен болничен е минус 3 дни така ли ?
Скрит текст:
Моля някой осведомен да ми поясни .
Болничният ми е от 04.11-03.12
Края на месеца Постъпи превод , в който пише че е изплатен 19 дневен болничен за ноември . Двата дни от декември 1 и 2 кой и кога ще ми плати ?
Наистина моля някой да ми обясни защото занапред всички болнични ще са ми пак такива с ден два от следващият месец .
Ако има 3 работни дни за работодател от този болничен, то изплатено ви е всичко и повече пари от НОИ не чакайте:)

Елфичка, има нещо, което не е написано според мен.

Whisskas
За ноемврри вероятно утре, за декември...да, имате и ще получите обезщетение за 4 работни дни.
Изчислението ще се направи на база 18 месеца за "обикновен" болничен и след това 24 месеца назад, за обезщетение за бременост и раждане.
Не, ако всеки следващ болничен е продължение. Тогава няма 3 дни от работодателя.

FBID100000219075919
Или вече ти е платен, или работиш в сферата на образованието, където 02.11. беше почивен ден, заради падащия се внеделя 01.11.

R.b92
В рамките на 10 работни дни от подаването му от работодателя в системата на НОИ.

DjidjiVal
НОИ

Ако вие сте подали декл. (за периода след 135-ден до 410) през ноември, крайния срок на работодателя да я попаде е 10.12. След това в рамките на 10 работни дни, вероятно ще имате превод за частта от м.11. За м.12 в началото на януари.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 07:48 от Ала-Бала

# 198
Здравейте! Някой може ли да ми каже как стоят законите с майчинството? В момента съм на временен договор до края на 2021година, работя по европейски проект, който тогава приключва.  Ако изляза в майчинство, когато ми приключи договора какво се случва, ще продължа ли да вземам майчинство? И евентуалното към счетоводител ли трябва да се обърна, за да разбера точните условия? Благодаря Simple Smile

# 199
  • София-Младост
Ако е започнал 45 дневния болничен и ви прекратят ТД, то имате право на обезщетение до края на 410 дни.
Иначе, да, може да попитае счетоводител, да прочетете КСО, първата тема също.

# 200
Какво ще рвче продължение ?
Непрекъснат ли ? Без пауза ? Моите са такива , а защо ми се губят трите дни ?
Ала бала , значи всеки превод за едномесечен болничен е минус 3 дни така ли ?
Скрит текст:
Края на месеца Постъпи превод , в който пише че е изплатен 19 дневен болничен за ноември . Двата дни от декември 1 и 2 кой и кога ще ми плати ?
Наистина моля някой да ми обясни защото занапред всички болнични ще са ми пак такива с ден два от следващият месец .
Ако има 3 работни дни за работодател от този болничен, то изплатено ви е всичко и повече пари от НОИ не чакайте:)

Елфичка, има нещо, което не е написано според мен.

Whisskas
За ноемврри вероятно утре, за декември...да, имате и ще получите обезщетение за 4 работни дни.
Изчислението ще се направи на база 18 месеца за "обикновен" болничен и след това 24 месеца назад, за обезщетение за бременост и раждане.
Не, ако всеки следващ болничен е продължение. Тогава няма 3 дни от работодателя.

FBID100000219075919
Или вече ти е платен, или работиш в сферата на образованието, където 02.11. беше почивен ден, заради падащия се внеделя 01.11.

R.b92
В рамките на 10 работни дни от подаването му от работодателя в системата на НОИ.

DjidjiVal
НОИ

Ако вие сте подали декл. (за периода след 135-ден до 410) през ноември, крайния срок на работодателя да я попаде е 10.12. След това в рамките на 10 работни дни, вероятно ще имате превод за частта от м.11. За м.12 в началото на януари.

# 201
  • София-Младост
сложно@е!
Този, за когото смяташ, че се губят дни, пръви болничен ли е...преди него има ли други, от кога до кога са...
Принципно издават ти някакъв болничен, от него 3 работни дни са за работодател, остатаналите от НОИ. Необходимо е още лечение, издават ти следващ болничен, продължение на предходния, няма прекъсване в дните...при него всички дни са от НОИ.
Напиши каква е при теб ситуацията, възможно е грешно да е подаден от счетоводител.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 13:17 от Ала-Бала

# 202
Съвсем конкретно няма как да цитирам , вече нямам къде да погледна . Гинеколог ми даде първо за 14 дни някъде , оттам нататък два за по месец .
Сега втория .
Не са много пари , ама на месец 40-50 лв кой ги го дава ? Как да разбера Сали ги подава грешно счетовпдиттел и дали лекаря ги пише правишно като продължение ? В тия времена и малкото е много Wink[аз даже сега се сетих че лекаря каза да кажа на сметоводителя че ще ги удължава и ще са без прекъсване и аз и казах . Ама на ...quote author=Ала-Бала link=topic=1267676.msg41882333#msg41882333 date=1607166246]
сложно@е!
Този, за когото смяташ, че се губят дни, пръви болничен ли е...преди него има ли други, от кога до кога са...
Принципно издават ти някакъв болничен, от него 3 работни дни са за работодател, остатаналите от НОИ. Необходимо е още лечение, издават ти следващ болничен, продължение на предходния, няма прекъсване в дните...при него всички дни са от НОИ.
Напиши каква е при теб ситуацията, възможно е грешно да е подаден от счетоводител.
[/quote]

# 203
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Вземаш ПИК от НОИ и следиш колко дни ти плащат.

# 204
Имам , точно така го установих .
Липсват 2-3 дни .а е последователен болничен .
Вземаш ПИК от НОИ и следиш колко дни ти плащат.

# 205
  • София-Младост
Обади се на счетоводителя, нека той да провери как е подал болничния и декларация 1. Нали при него е твоя болничен, както и предходните, лесно може да се провери това.
А и съвета ми е, оставяйте си по едно копие от тези болнични, поне докато получите пари.

# 206
Благодаря:)
Обади се на счетоводителя, нека той да провери как е подал болничния и декларация 1. Нали при него е твоя болничен, както и предходните, лесно може да се провери това.
А и съвета ми е, оставяйте си по едно копие от тези болнични, поне докато получите пари.

# 207
45 дневния ми болничен беше до 09.11. Последва преносване и имам два болнични до датата да раждане 18.11 и после 42 дневен до 28.12. 2020.Въпросът е за кой болничен кога да очаквам превод? Благодаря за разяснението на колко превода да се надявам?

# 208
От началото болничните ми са така: от 03 до 02 число примерно. Частта за ноември - 19 дни са ти я изплатили .. за декември тези 3 дни трябва да ти дойдат около 10 число. Поне при мен така беше винаги. 1-2 дни си ги получавах в новия месец. Няма как да ти платят дни за Декември през Ноември. В сайта на НОИ с ПИК код ако ги следиш ще видиш, че всичко е наред ☺️

# 209
  • София-Младост
45 дневния ми болничен беше до 09.11. Последва преносване и имам два болнични до датата да раждане 18.11 и после 42 дневен до 28.12. 2020.Въпросът е за кой болничен кога да очаквам превод? Благодаря за разяснението на колко превода да се надявам?
С ПИК проверете кога е/са подадени от работодателя в НОИ. Крайният му срок е до 10.12..
От датата на предаване за 10 работни дни и ще има някакъв превод.

Общи условия

Активация на акаунт