Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 157
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Уини, която и да си, може ли без лични нападки?
Може да се организира дискусия в час при желание.
И какво пречи дискусията да се организира онлайн?

# 271
Хора, смешно е. Не, не е смешно, трагично е. Вчера присъствах в час заедно с детето ми. Бяхме в една стая, аз си работя, то е в час. Дискутираха, говореха, задаваха се максимално въпроси. Децата са се научили да се изказват ясно и стегнато, за да минат възможно повече въпроси, и нещо много стойностно-да се изчакват и изслушват.
При друг учител в следващия час това не се получи. Най-отговорно заявявам, и махленски го просвам тук-кой както си постеле и кой колкото може. Лъснаха доста дефицити на повечето учители. Няма какво да си заравяме главата в пясъка, малко са ни качествените преподаватели вече, дори на ниво топ-гимназии.

# 272
Добре така ли ще стоим, ще се надяваме на здрав разум на директор или ще чакаме и децата ни да окапят?

# 273
Хора, смешно е. Не, не е смешно, трагично е. Вчера присъствах в час заедно с детето ми. Бяхме в една стая, аз си работя, то е в час. Дискутираха, говореха, задаваха се максимално въпроси. Децата са се научили да се изказват ясно и стегнато, за да минат възможно повече въпроси, и нещо много стойностно-да се изчакват и изслушват.
При друг учител в следващия час това не се получи. Най-отговорно заявявам, и махленски го просвам тук-кой както си постеле и кой колкото може. Лъснаха доста дефицити на повечето учители. Няма какво да си заравяме главата в пясъка, малко са ни качествените преподаватели вече, дори на ниво топ-гимназии.

Както казах хората вече са го измислили и говоря от личен опит! Всички доводи да се задържи присъственото  са съшити с бели конци!

# 274
  • София
Не ми влиза в работата, но как майките, които толкова подкрепят ДО, как мислят да издържат финасово от два до 5 месеца? Понеже има и самотни майки и сирачета, но всички искат да ядат и да са на топло.
Вие как бихте се справили със ситуацията. Предполагам, че освен безсмъртните като мен има и много родители, които точно това ги тревожи.
Аз лично съм чела условията за отпускане на 610лв помощ и първо има лист от критерии, които граничат с прага на бедността, второ - дори и да ги получиш, кое по напред да платиш?
Нали затова се призовава начален етап да са в клас.
Извинявайте, но гимназистите, а и не само, могат да остават сами вкъщи. Според мен и деца над 12г възраст могат, но сега ще ми наврат как в закона пише над 14. А като гледам по улиците все над 14г се разхождат сами.

# 275
Законът, доколкото си спомням, въобще не забранява категорично това, което уж забранява. Има едно изречение, което уточнява и беше в стил: ако това не поставя детето в риск. Не ми се рови сега, но когато ме касаеше лично някога съм го чела многократно.
Моите деца от 2 клас се придвижваха сами и след училище са стояли сами вкъщи. Някои техни съученици, единици, разбира се, го правеха и от 2 срок на 1 клас.

# 276
Още лятото трябваше да подготвят да разделят 1-4 клас на две групи - едните с класната, другата с госпожата от занималнята. 5-12 клас трябваше да ги въртят 2 седмици ОЕСР - 2 седмици присъствено или нещо такова. Въобще лятото трябваше да го измислят. А те лятото измислиха гнездата за ОЕСР, които още чакаме да заработят. Кога - когато свърши пандемията, може би?
Имаха време от март до септември да измислят някакви компромиси - хем да има присъствено образование, но с мерки, хем да намалят потоците.

По закон е до 12г. мисля.

# 277
  • София
Фаастък, да, съгласна съм. Но нали все се намира кой да каже колко е противозаконно да оставиш дете в 5 клас самО.
И за школите се чудя. Дали ще ги задължат да са дистанционно?

# 278
  • София
.
Мен ме устройва това, което Дидева писа, за прехвърлянето на класове в ДО и присъствено.
Нашето училище го пробва това. Първо, има толкова болни учители, че присъственото е трудно.
Второ, желаещите за присъствено са много малко и това не оправдава риска за учителите. Трето, онлайн групите стават много големи  и съответно се работи по-трудно.
Може би при вашия випуск. Четвъртокласниците са 50/50 присъствено/онлайн.

# 279
  • Варна
Законът, доколкото си спомням, въобще не забранява категорично това, което уж забранява. Има едно изречение, което уточнява и беше в стил: ако това не поставя детето в риск. Не ми се рови сега, но когато ме касаеше лично някога съм го чела многократно.
Именно! Моето дете е втори клас и съвсем спокойно мога да му гласувам доверие! Смятам, че дори сам вкъщи е в по-голяма безопасност, отколкото в училище и съм абсолютно против малките да са поставени в положение на опитни зайци и да стоят присъствено на всяка цена. Те по-малко застрашени ли са или учителите им са имунизирани или може би родителите???? Всички сме в един кюп!

Още лятото трябваше да подготвят да разделят 1-4 клас на две групи - едните с класната, другата с госпожата от занималнята.
Да, това беше някакъв разумен компромис. Ама не, балончета щели да правят! Таратънци!

# 280
Фаастък, да, съгласна съм. Но нали все се намира кой да каже колко е противозаконно да оставиш дете в 5 клас самО.
И за школите се чудя. Дали ще ги задължат да са дистанционно?

Е, имахме и едно дете в класа в 5 клас го прибираше баба му и му се смееха.
Моето дете от началото на септември си посещава школата по език онлайн. Процесът е абсолютно същият като присъствено, че и по-добър, защото присъствено се разсейват, смеят се на глупости по време на час. Сега работят стегнато.
Имам приятелка, преподавател в АВО. При нея успеваемостта се е вдигнала, присъствието е на 100 %, защото онлайн ти дава възможност и от плажа да учиш.

# 281
Значи оставята второкласниците сами вкъщи, въпреки закона да не остават сами до 12 г., обаче е безотговорно да си пратиш детето на училище където освен знания, получава и грижи?

# 282
Не ми влиза в работата, но как майките, които толкова подкрепят ДО, как мислят да издържат финасово от два до 5 месеца? Понеже има и самотни майки и сирачета, но всички искат да ядат и да са на топло.
Вие как бихте се справили със ситуацията. Предполагам, че освен безсмъртните като мен има и много родители, които точно това ги тревожи.
Аз лично съм чела условията за отпускане на 610лв помощ и първо има лист от критерии, които граничат с прага на бедността, второ - дори и да ги получиш, кое по напред да платиш?

Ще ти отговоря като самотна майка на повечко от едно дете.
Когато нямаше ковид, съм се справяла така, както сега с ковид - работех.
Тогава нямах опция за работа от дома, и децата ми се оправяха сами след училище от 2 клас. В 1 клас посещаваха занималня. От 2 клас не посещаваха занималня, прибираха се и се оправяха сами-имало е сготвено, претопляха си (дори се научиха чинията да си измият), написваха си домашните, и ме чаках да се прибера. Били са в различни смени децата, разминаваха се.

# 283
Значи оставята второкласниците сами вкъщи, въпреки закона да не остават сами до 12 г., обаче е безотговорно да си пратиш детето на училище където освен знания, получава и грижи?

Какви точно грижи получава? А у дома е по-безопасно сега именно защото е само, без потенциални заразоносители.

Най-покъртителното за мен знание, което получих заради пандемията, не е колко са егоистични хората, нито колко са глупави, поради което не разбират опасността и не взимат мерки, а това, че толкова много хора не понасят собствените си деца. Сякаш са ги раждали, за да могат да кажат: "Аз на тази държава съм й родила дете/деца, трябва да ми се осигурява това и това.".

# 284
Дайте го този закон, да го прочетем и анализираме.
Училището не е място за грижи, а за обучение.
И ще е хубаво, ако има здрави учители, които да могат да преподават...и след ковид.

Общи условия

Активация на акаунт