ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 530
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Някъде в Европа...
Подаръците - наборът си е твърд в желанието - колело и понеже му е ясно, че няма да дам една прилична сума в хиляди, сега е измислил "ново двайсе" - щял да пъхне всичките си пари, които е събрал (1/3 от сумата) в плика с писмото до Дядо Коледа 😵 и понеже Дядо Коледа винаги му носел това, което е написал като желание - щял да му донесе и колелото 😵..Знае, че няма Дядо Коледа, но ей така по детски си вярва и пише писма...Знае обаче, че Дядо Коледа първо се допитва до мен и аз одобрявам подаръците😁 - това пък аз го измислих като искаше живо коте, за което аз съм твърдо против...Та и тази година ще "си говоря" с Дядо Коледа 🤨. Ясно е, че колело няма да е...От мен ще са пари, пък Дядо Коледа май ще му донесе пуф - от известно време споменава, че иска, но не му се давали от събраните пари за колелото...
Игрите - не са го впечатлявали нито кубчетата, нито настолните игри, нито пъзелите. При нас на почит бяха истинските инструменти 😃. Никога няма да забравя първото му съзнателно желание за коледен подарък - къртач 🤣..Обърнах магазините да търся преди 10 г. и в крайна сметка не намерих; поръчах от немски сайт на Бош играчка...
Тази година пак ме очакват импровизации в стил разговори с Дядо Коледа 🤣

# 91
Какви са тези макети на самолети? Моя с удоволствие би правил нещо такова.

Такива:
https://www.hobby.store.bg/c/p-l/c-1117/voenni-syvremenni-samoleti.html
Моят от детската градина си пада по триизмерни пъзели - автомобили, военна техника, особено военни самолети - изрязва, лепи, оцветява. Цялата му стая е в негови макети. За всеки самолет, само като го види, може да каже от кога е, какъв е, какво снаряжение има.
Засега иска да става пилот или авиоинженер.
...
Освен ходене до Истанбул след Коледа по идея на моя баща взех да оглеждам круизи по Дунав за лятото. Харесах два, най-дългите, сега трябва да видим и татко за кой ще свири.
Той и за Истанбул се е нагласил - навсякъде му се ходи на човека. Майка ми с кран от години не може човек да я извади от къщи - просто не обича. Ама на него му се ходи постоянно.

# 92
  • София
Привет и от мен. Страхотна тема сте захванали. Девойката всяка година няма идея какво да си поръча за Коледа, но тази май съвсем ще я закъса. На дребния от години все Лего се подарява, от всички за всички поводи. Има толкова много, че като го извади и разпилее не ми се влиза в стаята. Тази година иска фитнес гривна, но не съм сигурна дали в последния момент няма пак да заложи на Лего Fearful Аз обичам дядо Коледа да ми носи бижута и парфюми Simple Smile

# 93
  • Между гори и планини
Judy, благодаря. А от какъв материал са? Картон? Усещам , че ще са поредните прахосъбирачки по рафтовете. Но като идея не е лошо. Значи нашите момчета са не една вълна за пилотиране.

# 94
Judy, благодаря. А от какъв материал са? Картон? Усещам , че ще са поредните прахосъбирачки по рафтовете. Но като идея не е лошо. Значи нашите момчета са не една вълна за пилотиране.

О, не, пластмасови са. Затова си искат специални лепила и бои. От боите силно препоръчвам не маслени, а на водна основа.
В магазини "Хобиленд" могат да се видят много такива нагледно.
Моят си е  проучил за сега "Георги Бенковски" като училище,
https://www.af-acad.bg/
Наясно е къде у нас какви военни самолети има. Интересува се и по света как се случват нещата.
Но си набляга и на немския, за всеки случай, че не се знае, знае ли се...
...
В нашето семейство от години дядо Коледа ни носи екскурзии, такива са ни и подаръците за рождените дни с мъжа ми. Аз предмети отдавна не искам. Каквото искам - ще си купя при нужда, а вече нямам нужда буквално от нищо. Предпочитаме да пътуваме.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:11 от Judy

# 95
  • Между гори и планини
В комплекта има ли бои и лепило, или трябва да ги купувам отделно? Едно време и мъжът ми много е правил такива макети.

# 96
В комплекта има ли бои и лепило, или трябва да ги купувам отделно? Едно време и мъжът ми много е правил такива макети.

Зависи от производителя.
Различни са.
Но то си пише.
Тези, които не са с готови бои, имат посочени какви номера са нужни. Има и такива бои, които сеправят със смесване на други номера. Описано е.
Моят отдавна сам си избира как да оцвети едно самолетче.
Има чекмедже с най-различни бои - оборудвал се е с годините, лепила, четки, разни други ефекти - ръжда, треви, камъни,патина. От стиропор си направи миналия месец една установка, с горелка я направи като начупен релеф, боядиса си я, поръча си от Али експрес изкуствена трева, камъни, наслага храсти и дървета - много скопосно стана. Нареди няколко малки самолета отгоре. Не съм у нас обаче, за да ти го снимам и изпратя.
Според него най-добри макети се получават от мащаб 1:72.
Участва в няколко ФБ групи с хора с такова хоби. Основно са си чужденци.
Няма да забравя как един мъж от Шотландия преди време му изпрати един макет, какъвто тук, у нас, нямаше - всичко за негова сметка, вкл. транспортните разходи. Дойде ми с офиса за една седмица.
Радват се хората, че и деца им споделят хобито.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 13:12 от Judy

# 97
Кубчета на Рубик, пирамиди и разни такива и ние имаме. До преди 2-3 години и моето детски кубче се търкаляше още вкъщи. Реди ги малкият, наборът така и не се запали и съответно не може да ги нареди. Ще снимам довечера едната пирамидка, която така и не разгадахме как се нарежда. Някой може да удари едно рамо.
Елха няма да имаме тази година, истинска, но показаната от Хепи ми харесва. Томи вчера два пъти събаря саксии, голям дивак е.
Ето го сладура

свит в завивките на батко си.
За Коледа не знам какво ще получат. И двамата вече са с нови компютри (и съответно с нула спестявания 🤣), имат си геймърски слушалки (идеална работа вършат при ДО). Наборът има хубаво колело, но сега ще спестява за нови спирачки. Не знам как ще си ги купи. При решени всички задачи от сборниците ще получи 400лв, точно за комплект хубави спирачки. Е, като не му се решава, да мисли друг начин.

# 98
Нашата Мая се катери до тавана по пердетата. Обаче за разлика от предходните мъжки котараци не рови в саксии и не събаря елхи. Та елха ще спретна - нормална, с играчки.
Имахме точно същото коте, като това сивото Томи. Беше голям беладжия.
Майчето е изключително  подвижна, но бели не ми прави.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:12 от Judy

# 99
  • Между гори и планини
Срещу ровене в саксии, сложете чакъл или речни камъчета отгоре на пръстта. В Практикер градински сектор, продават различни.
Judy, благодаря за изчерпателния отговор. Сега се чудя, че трябва и работно място за тази цел. Но пък идеята е много хубава. Моя години на ред се занимаваше с роботика и Лего. Има неща, които тук дойдоха наскоро, всяка година от САЩ, баща му носеше нещо. На всеки празник - Лего. Всяко е прибрано в индивидуална кутия, за роботите има принтирани книги, един робот е около 150 страници инструкции. Обаче вече не се занимава, а стаята е пълна с кутии. Не дава да ги продам, подаря. Грехота е да ги метна в мазата.

# 100
О, ние май ще ги продаваме някои. Лего Хобит къщата била с космическа цена в Амазон Wink, козирогчо се нави да я продава Joy. Но за съжаление нашите не са така прилежно окомплектовани, та ще трябва първо да я нареди

# 101
Срещу ровене в саксии, сложете чакъл или речни камъчета отгоре на пръстта. В Практикер градински сектор, продават различни.
Judy, благодаря за изчерпателния отговор. Сега се чудя, че трябва и работно място за тази цел. Но пък идеята е много хубава. Моя години на ред се занимаваше с роботика и Лего. Има неща, които тук дойдоха наскоро, всяка година от САЩ, баща му носеше нещо. На всеки празник - Лего. Всяко е прибрано в индивидуална кутия, за роботите има принтирани книги, един робот е около 150 страници инструкции. Обаче вече не се занимава, а стаята е пълна с кутии. Не дава да ги продам, подаря. Грехота е да ги метна в мазата.

Моят си има бюро в неговата стая, на което си работи.
С роботите е също интересно.
И моят не даваше кутиите да ги изхвърляме, но миналия месец ги събрахме и ги занесохме в една маза, че то нямаше място от тях по земята. Обаче те са празни кутии. Макетите са си в стаята.

# 102
  • София
С истинската елха никога не сме имали проблем. Тереза си убоде лапата при първото посягане (беше на около 8 месеца тогава) и не повтори.
Виж изкуствената елха в стаята на дъщеря ми я събаряше първата година. Но после не сме имали проблем. Много е интересно, че вече очевидно помни и знае що е то украсяване на елха и не пощръклява като наизвадим кутиите с играчки.

# 103
Ние първо рожден ден ще празнуваме следващия месец. След това ще мислим за Коледа. Но като цяло, след като сменихме дисплея на чисто новия телефон, тя подарък не очаква. Нещо символично ще бъде. За Коледа вече идея си нямам.
Да ви питам за стипендиите - получиха ли ги вече децата или кога да ги очакваме?

# 104
О, ужас е, гризе я и после изхожда иглички и гирлянди седмици наред. Освен че ми съсипва елхата, и я бута, ме е страх да не се гътне.

Общи условия

Активация на акаунт