Правен въпрос!

• 4 418
  • 126
  •   1
Отговори
# 90
"...братовчедка ми, която е нотариус и досега всички сделки са минавали през нея, имала копие на моята лична карта, и така направили прехвърлянето към баща му. Подписала ме е помощник нотариуската." Значи, нито мъжът ти, нито братовчедка ти, нито помощничката, нито свекът ти е счел за необходимо да те информира. Много долна постъпка. Предполагам и че е подсъдима.

# 91
  • Mediterraneo
Разбира се, че е подсъдима, но трябва да ги подкара по каналния ред.

# 92
Той каза, че така било по-добре. И не виждал защо го правя на проблем. Питах го каква е причината конкретно, каза че нямаш да ми дава обяснения, така или иначе всичко оставало за него. Бащата е физическо лице, нямат фирма. Просто не съм запозната как точно е станала продажбата/дарението. Аз разбрах по много нелеп начин, както казах при плащането на застраховките.
Незнам как мога да оспоря нещо, няма никакво такова движение в сметката на фирмата, Аз следя тия неща, но уви няма такова.

# 93
Пускам в отделен пост, да не става много дълго.
Наясно ли си с фирмените финанси и фирмените дела? Защото принципно така се прави ако има опасност от фалит или пък сериозни нередности, заради които при проверка от данъчните могат да наложат сериозни глоби и запор на фирмено и лично имущество. В този случай се спасява каквото може, като се обосновава правно по всички направления, да не може да бъде атакувана сделката в съдът.
Също имате ли големи кредити? Имате ли проблеми с клиенти, големи дължими суми по договори или нещо друго?
Защото тези камиони после как ще се движат, кой ще оправя документация, разходи, ремонти, плащания? Изобщо това си е сериозна работа, нещо нередно трябва да има тук, а не просто изтъкнатите тук неща.

# 94
  • Mediterraneo
нещо нередно трябва да има тук, а не просто изтъкнатите тук неща.

със сигурност!

# 95
Защото тези камиони после как ще се движат, кой ще оправя документация, разходи, ремонти, плащания? Изобщо това си е сериозна работа, нещо нередно трябва да има тук, а не просто изтъкнатите тук неща.

Много добър въпрос. Ако камионите вече не са на фирмата как ще се оперира с тях? Не може да нямаш детайли, защото ако не се правят правилно нещата ще стане мазало - кой плаща, кой възлага, как се застраховат, как се зареждат, кой носи отговорност...

# 96
Да, сега проверих и наистина е така, управляваме заедно и поотделно. В този случай аз абсолютно нищо не мога да направя ли? Аз тогава изобщо защо се водя в тая фирма, щом може той да си прави каквото иска без мен?
Морално съм много наранена и ще предприема други действия.
Защото ти си гърба на мъжа ти. Реално ти по никакъв начин не участваш в управлението на фирмата, освен по документи.  Съпругът ти взема решенията, дори да се допитва до теб.
Относно опората, която си. Дивидентите са само при вас, не дай боже, но ако станепнещо с него ти без никакви формалности поемаш фирмата. За това вместо да се палиш за нещо формално се върти около него и се учи на управление без да се опитваш да се налагаш. Може да ти се наложи и тогава случки като тази ще са ти най-малкия проблем.

# 97
Нямаме действащи кредити. За фалит е абсурдно да се говори, напротив дори. А и защо прехвърля само последните камиони, а другите не. Всички останали са на 4 5 год. Останалото имущество е лично, не фирмено.
Преди време ми беше казал, че баща му иска да участва във фирмата, но Аз не се съгласих. Нямам си на представа за други неща, но ще разбера.

# 98
Питах го и как ще се върши дейността от конкретните камиони, каза че ще ги наема от баща си.

# 99
Питах го и как ще се върши дейността от конкретните камиони, каза че ще ги наема от баща си.

Тоест ще изпомпва печалба към баща си. Подарява му имущество и после му плаща наем за да го ползва?
Не знам, трябва ти адвокат. Сигурно има начин да изискаш независима ревизия/одит, която да анализира всичко.

# 100
  • Mediterraneo
Историята е доста вмирисана.

# 101
Това, което са направили мъжът ти и братовчедка ти е незаконно, разбира се. Въпросът е ти докъде си способна да стигнеш.

# 102
Това беше второто ми предположение. Дава възможност баща му да участва в бизнеса, без да се меси във фирмата.
Постави се на неговото място и ще изпиташ това, което той изпитва.
Спрете да я нашивате.
Преди много години майка ми искаше да ми помага във фирмата. Да де, ама искаше и мен да командва. И не можах да намеря подобен компромисен вариант и затворих вратата. Отношенията ни се охладиха, но не се меси там, където не и е работа.

# 103

Така става, с договор за наем, но какъв е смисълът от тази врътка, защото доста се усложняват нещата. Също както ти писах такава сделка между свързани лица не е толкова проста. При една проверка от данъчните просто ще ви разкатаят ако не са спазили всичко. На мен ми се разказа играта да прехвърля два товарни автомобила от фирмата на баща ми на моята, оценки правихме, после плащане по банков път... Не се правят безпричинно такива неща, може би ти самата не си съвсем наясно какво се случва. Ако искаха да те финтират, не мисля че точно това е начинът.

# 104
  • Mediterraneo
Е, от какъв зор да се поставя на негово място?! Ще имам аз общ бизнес с мъжа ми, ще знае той мнението ми за намесването на родителите му в бизнеса ни, и ще направи подобни незаконни неща!? Изобщо не бих могла да се поставям на ничие място. А и не трябва! Адвокат и по ред на номерата да ги действа!

Общи условия

Активация на акаунт