За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 270
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 10 689

Купувам телешки дроб от пасищни телета.
От къде?
Рецептата на пеп-4о за дроб е уникална. Който не я епробвал, той не е повторил Simple Smile

От ферма Бродилово. Месото им е уникално, а не е скъпо толкова.

# 301
  • Мнения: 4 859
Моля ви кажете рецепта с тофу, но без захар, нещо лесно и бързо, без пържене. За първи път ще го пробваме. Купих едно "натурално" и се чудя как да го приготвя. Чувала съм, че е безвкусно. Затова първото приготвяне трябва да стане вкусно, за да не се откажа от него завинаги Simple Smile

Мариновано ?
http://hralupka.blogspot.com/2019/05/blog-post.html?m=1 

Същото сиренце в ленти от тиквички и гриловано е много вкусно(домат не слагам ,уж за мен го правя за пости ,ама ми го изяжда мъжа Grinning )
http://hralupka.blogspot.com/2016/07/blog-post.html?m=1

Банички,примерно
https://recepti.gotvach.bg/r-90260-%D0%92%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%B … 6%D0%B0?l=1 

Може да го добавиш в паста,пица,зеленчукови кюфтета на фурна .
Миш маш ми допада ,най-люби о ми е гриловано  ,но в първото има леко запържване ,във второто ти трябва грил тиган.
Може да си напълниш чушки или гъбки+други добавки.

И тези хрупкави пръчици тофу с кокос и ядки на фурна
https://mycandykitchen.blogspot.com/2019/05/crispy-coconut-tofu- … ks.html?m=1 
С едно люто /пикантно сосче ,мисля че ще се харесат .

# 302
  • Мнения: 1 472
Правя баница с Одрински кори ,яйца и угасена хл.сода  в кисело мляко, сирене отделно.Забелязах, че там където е сместа с яйцата ,киселото мляко и хл.сода потъмнява при печене. Същото се получи и при тутманик -хл.сода в киселото мляко +яйца . Целият е тъмен ,все едно е с тъмно брашно. На какво се дължи и как да го избегна?

Пробвай с 1ч.л.или 1/2 ч.л. бакпулвер. Тя пак е набухвател.

 Аз винаги слагам от него, когато правя баница.

# 303
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Правя баница с Одрински кори ,яйца и угасена хл.сода  в кисело мляко, сирене отделно.Забелязах, че там където е сместа с яйцата ,киселото мляко и хл.сода потъмнява при печене. Същото се получи и при тутманик...
В баница не слагам набухвател, яйцата са достатъчни. Тутманика правя с мая. Освен ако не избягваш маята...

# 304
  • Мнения: 24 379
Момичета, помагайте. Имам много кивита, някакъв десерт бих направила, но идея си нямам какво, ще съм благодарна да ме насочите към изпитана рецепта.

# 305
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Момичета, помагайте. Имам много кивита, някакъв десерт бих направила, но идея си нямам какво, ще съм благодарна да ме насочите към изпитана рецепта.
Не съм правила, но ми хрумва Тарт Татен с кивита или друг обърнат сладкиш с тип кексово тесто. Киш например...
За дресинг на салата съм ползвала такива дето ми омекват повече.

# 306
  • Мнения: 2 638
Тази седмица и аз имах(или миналата беше). Пасирах, сложих малко желатин, разбих кисело мляко с мъничко захар. Направих пласт мляко в купички, пласт от кивитата плюс по една бишкота/бисквита.

# 307
  • София
  • Мнения: 8 506
Правя баница с Одрински кори ,яйца и угасена хл.сода  в кисело мляко, сирене отделно. Забелязах, че там където е сместа с яйцата ,киселото мляко и хл.сода потъмнява при печене. Същото се получи и при тутманик -хл. сода в киселото мляко +яйца . Целият е тъмен ,все едно е с тъмно брашно. На какво се дължи и как да го избегна?
Потъмнява когато содата не е разтворена добре и се е образувала малка бучка от нея.

# 308
  • София
  • Мнения: 12 700
Момичета, помагайте. Имам много кивита, някакъв десерт бих направила, но идея си нямам какво, ще съм благодарна да ме насочите към изпитана рецепта.

Шоколадов сладолед с авокадо и киви

# 309
  • Мнения: 24 379
Благодаря, момичета, всичко записах, но десерт с киви не искали у дома. Joy
Искат кекса с портокал и зехтин.
А кивите ще видя какво да ги правя и утре е ден.

# 310
  • Мнения: 2 638
Тези дни, някой беше питал за слепване на къщичка. Намерих сега това в ИКЕА
https://www.ikea.bg/products/ikea-food/pastries-desserts-cookies … -pechiva/70409825

# 311
  • Мнения: 761
Здравейте, кулинарни корифеи! Имам следния въпрос: би ли се получило прилично ястие от свинско контрафиле, тиквички, моркови и сос бешамел в иенска тенджера. Имам 2 малки тиквички,  които се чудя какво да правя и готов сос в кутия-същата схема. Имам и един литър сладкарска сметана, а не съм изявена кулинарка, нямам и много време. Ако предложите нещо бързо, а ако може и без печене...цена няма да имате Simple Smile Благодаря предварително!

# 312
  • София
  • Мнения: 12 700
Здравейте, кулинарни корифеи! Имам следния въпрос: би ли се получило прилично ястие от свинско контрафиле, тиквички, моркови и сос бешамел в иенска тенджера. Имам 2 малки тиквички,  които се чудя какво да правя и готов сос в кутия-същата схема. Имам и един литър сладкарска сметана, а не съм изявена кулинарка, нямам и много време. Ако предложите нещо бързо, а ако може и без печене...цена няма да имате Simple Smile Благодаря предварително!

Бананов десерт с извара

Торта с извара и боровинки

Тирамису с амарети

# 313
  • Пловдив
  • Мнения: 44 346
Някой да каже как приготвя калмари туби на скара?

# 314
  • Мнения: 10 689
Благодаря, момичета, всичко записах, но десерт с киви не искали у дома. Joy

Прави са, яжте си ги натюр, най-добре, а и издържат.
Свинско, бешамел, тиквички....не.

Общи условия

Активация на акаунт