За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 203
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За торта Червено кадифе сметана от 25 %ще свърши ли работа?

# 556
Ако ми остане сок от тиквата лекичко разреждам с водичка и поливам отгоре . Поръсвам с капчици олио .
Ако плънката ви е повече - по-влажна и мазна няма смисъл

# 557
Здравейте. Тиквеникът преди печене заливате ли го с нещо? Има рецепти с два жълтъка и олио, има и такива без да се слага нищо.

Този тиквеник есъс заливка и глазура ,любим ни е ,и ако не е постен го правя така .
http://ilrai.blogspot.com/2009/09/blog-post_27.html?m=1

Постният тиквеник само го намазвам с мазнина отгоре и след като се изпече и изстине поръсвам пудра захар.

# 558
  • Под гъбата
За торта Червено кадифе сметана от 25 %ще свърши ли работа?
Не! Може да смесите една суха сметана от пликче с тази и да разбиете заедно.

# 559
  • Sofia
Здравейте. Тиквеникът преди печене заливате ли го с нещо? Има рецепти с два жълтъка и олио, има и такива без да се слага нищо.
Ми то може би зависи и корите какви са.  Ако са по-дебели/тип домашни, може и да издържат заливка, че и добре ще му дойде на тиквеника. Simple Smile  Иначе си е въпрос на вкус/предпочитание, та и тук отговорите могат да са различни.

Морена а чистиш ли люспите на нахута за фалафели .
Саня, за фалафелите само накисвам суров нахут за 10-12часа ( не са се отделили много люспи, да не кажа никак) и после меля с останалото.
Ей ги последните, от миналата седмица.
Скрит текст:

# 560
Аз тиквеника го "мокря" с вода, минавам го с една четка.

# 561
  • София
\Как се прави  перфектен ориз Басмати
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html

# 562
  • София
Взех от тезИ блатове за Червеното кадифе

По тази рецепта за крем

Въпроса ми е може ли да сиропирам блата с компот или трябва да е друго нещо?

# 563
  • Sofia
Ако в рецептата не е посочено с какво, напояваш ги с каквото ти е кеф... ако искаш още сладко - с компот  или сок някакъв, иначе с прясно мляко например.

# 564
  • София
Ако в рецептата не е посочено с какво, напояваш ги с каквото ти е кеф... ако искаш още сладко - с компот  или сок някакъв, иначе с прясно мляко например.
Точно така както е написала Морена,!!!  ако пише напояване с нещото си го правиш, ако не е написано не го правиш,  защото ако по свое усмотрение го направиш може и да се превърне в каша и накрая едно нищо.

# 565
Ако се опитвате да докарате вкуса на червеното кадифе, сиропът не трябва да е плодов.

# 566
Може да се бъркам, но на мен тези блатове не ми приличат изобщо на такива за червено кадифе. Според мен същият вкус няма да се получи, но не значи, ще няма да е вкусно.

# 567
  • София
Ако се опитвате да докарате вкуса на червеното кадифе, сиропът не трябва да е плодов.
Късно прочетох....

# 568
Цитат на: Morena link=topic=1269582.msg41911497#msg41911497 date=1607520407

[quote author=Саня Богомилова 680181 link=topic=1269582.msg41910627#msg41910627 date=1607512746
Морена а чистиш ли люспите на нахута за фалафели .
Саня, за фалафелите само накисвам суров нахут за 10-12часа ( не са се отделили много люспи, да не кажа никак) и после меля с останалото.
Ей ги последните, от миналата седмица.
Скрит текст:
[/quote]
Бях попаднала явно на дебелолюспест нахут такива люспи груби бяха - и едно чистене с часове .

# 569
  • София
Дайте ми рецепта за пилешки пържоли от бут на тиган или фурна

Общи условия

Активация на акаунт