За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 203
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 4 961
За торта Червено кадифе сметана от 25 %ще свърши ли работа?

# 556
  • Мнения: 3 416
Ако ми остане сок от тиквата лекичко разреждам с водичка и поливам отгоре . Поръсвам с капчици олио .
Ако плънката ви е повече - по-влажна и мазна няма смисъл

# 557
  • Мнения: 4 859
Здравейте. Тиквеникът преди печене заливате ли го с нещо? Има рецепти с два жълтъка и олио, има и такива без да се слага нищо.

Този тиквеник есъс заливка и глазура ,любим ни е ,и ако не е постен го правя така .
http://ilrai.blogspot.com/2009/09/blog-post_27.html?m=1

Постният тиквеник само го намазвам с мазнина отгоре и след като се изпече и изстине поръсвам пудра захар.

# 558
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
За торта Червено кадифе сметана от 25 %ще свърши ли работа?
Не! Може да смесите една суха сметана от пликче с тази и да разбиете заедно.

# 559
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте. Тиквеникът преди печене заливате ли го с нещо? Има рецепти с два жълтъка и олио, има и такива без да се слага нищо.
Ми то може би зависи и корите какви са.  Ако са по-дебели/тип домашни, може и да издържат заливка, че и добре ще му дойде на тиквеника. Simple Smile  Иначе си е въпрос на вкус/предпочитание, та и тук отговорите могат да са различни.

Морена а чистиш ли люспите на нахута за фалафели .
Саня, за фалафелите само накисвам суров нахут за 10-12часа ( не са се отделили много люспи, да не кажа никак) и после меля с останалото.
Ей ги последните, от миналата седмица.
Скрит текст:

# 560
  • Мнения: 15 046
Аз тиквеника го "мокря" с вода, минавам го с една четка.

# 561
  • София
  • Мнения: 12 222
\Как се прави  перфектен ориз Басмати
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html

# 562
  • София
  • Мнения: 4 961
Взех от тезИ блатове за Червеното кадифе

По тази рецепта за крем

Въпроса ми е може ли да сиропирам блата с компот или трябва да е друго нещо?

# 563
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Въпроса ми е може ли да сиропирам блата с компот или трябва да е друго нещо?
Ако в рецептата не е посочено с какво, напояваш ги с каквото ти е кеф... ако искаш още сладко - с компот  или сок някакъв, иначе с прясно мляко например.

# 564
  • София
  • Мнения: 12 222
Въпроса ми е може ли да сиропирам блата с компот или трябва да е друго нещо?
Ако в рецептата не е посочено с какво, напояваш ги с каквото ти е кеф... ако искаш още сладко - с компот  или сок някакъв, иначе с прясно мляко например.
Точно така както е написала Морена,!!!  ако пише напояване с нещото си го правиш, ако не е написано не го правиш,  защото ако по свое усмотрение го направиш може и да се превърне в каша и накрая едно нищо.

# 565
  • Мнения: 43 507
Ако се опитвате да докарате вкуса на червеното кадифе, сиропът не трябва да е плодов.

# 566
  • Мнения: 11 123
Може да се бъркам, но на мен тези блатове не ми приличат изобщо на такива за червено кадифе. Според мен същият вкус няма да се получи, но не значи, ще няма да е вкусно.

# 567
  • София
  • Мнения: 4 961
Ако се опитвате да докарате вкуса на червеното кадифе, сиропът не трябва да е плодов.
Късно прочетох....

# 568
  • Мнения: 3 416
Цитат на: Morena link=topic=1269582.msg41911497#msg41911497 date=1607520407


[quote author=Саня Богомилова 680181 link=topic=1269582.msg41910627#msg41910627 date=1607512746
Морена а чистиш ли люспите на нахута за фалафели .
Саня, за фалафелите само накисвам суров нахут за 10-12часа ( не са се отделили много люспи, да не кажа никак) и после меля с останалото.
Ей ги последните, от миналата седмица.
Скрит текст:
[/quote]
Бях попаднала явно на дебелолюспест нахут такива люспи груби бяха - и едно чистене с часове .

# 569
  • София
  • Мнения: 4 961
Дайте ми рецепта за пилешки пържоли от бут на тиган или фурна

Общи условия

Активация на акаунт