За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 133
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Изчистваш много добре червата и кръвта по костта, цепва се едно джобче по дължината и хууубаво с ножа изчистваш всичката черна кръв.  
Пържи се на трихули(шайби). Може и плакия

# 676
  • София
Дадоха ми две риби Паламуд,но нямам опит с тази риба.Как е най-добре да се сготви?

Паламуд във фолио

# 677
  • под тепетата
По най-простия начин- зехтин, сол, черен пипер, на шайби и пека до зачервяване. Много лимон после и гарнитура каквато обичате. На Никулден правих такава. А мъжът ми си я направи на филета, покри я с лук, моркови и цвекло на едро, сол, черен пипер, зехтин и под фолио.

# 678
  • Пловдив
На скара или грил тиган.

# 679
  • Sofia
Аз разбрах, че пита как се готви - пече, пържи... Нямам опит, но пък разбрах, че  е хищна риба, а те все са хубави пържени. Simple Smile   Е, и печена ще е добре.

# 680
Солен паламудец, ох!

# 681
  • София
Момичета, споделете как да сготвя свински черен дроб най-сполучливо. Пържен става доста твърд. Искам да е само дроб, не манджа със зеленчуци на фурна.

# 682
Момичета, споделете как да сготвя свински черен дроб най-сполучливо. Пържен става доста твърд. Искам да е само дроб, не манджа със зеленчуци на фурна.

По рецептата на пеп-4о става вкусен. Прецени дали ще ви допадне.

# 683
  • София

Черен дроб с бекон

# 684
Режеш дроба на по едри парчета, осоляваш и овалваш в брашно. Редиш парчетата в тавичка и слагаш малко олио, след това сипваш бира горе долу до средата на парчетата ( ако обичате сосче може да сложиш повече бира ) и печеш на около 200 градуса. Докато се пекат ги обръщам 2-3 пъти, дробът става много сочен по този начин.

# 685
  • софия
черен дроб паниран става най-крехък.

# 686
Благодаря ви, няма значение колко е близо до хляб, просто на човекът е забранено да яде хляб, но качамак и царевични питки със сода може да яде.

Свалила съм си тази рецепта, но кога ще я направя, идея нямам. Майка ми е диабетичка и много ми допадна тази рецепта, точно, защото няма бяло брашно в нея.

https://privanya.blogspot.com/2017/10/blog-post_31.html

П.П. В събота пържих свински черен дроб. Първо го измих и нарязах на хапки. Наръсих го с 1 ч.л. сода бикарбонат и залях с прясно мляко (да го покрие). Така стои, колкото може повече (при мен два часа и половина). Изплакваш хубаво, овалваш в брашно и пържиш. После изстисках лимонов сок върху него, оставих 10 минути да се задуши и сервирах. Страшно крехък и вкусен.

# 687
Съпругът ми донесе телешко месо, което ще прави на суджуци. Месото е много и ще прибера една част за бъдещо готвене. Въпросът ми е  - как се запазва по -добре  - нарязано или на цели парчета? И каква част от телето е добре да се прибере за готвене? Месото е хубаво , без жили. Аз не разбирам, но ми изглежда като филе.

И още, какви рецепти за готвене на телешко правите?

Аз правех една рецепта за телешко в тенджера под налягане, трябва да я изнамеря.

# 688
ако месото е хубаво, не му трябва кой знае какво. хубаво телешко слагам в слоукукъра със сосче и заспива.

# 689
  • София
Съпругът ми донесе телешко месо, което ще прави на суджуци. Месото е много и ще прибера една част за бъдещо готвене. Въпросът ми е  - как се запазва по -добре  - нарязано или на цели парчета? И каква част от телето е добре да се прибере за готвене? Месото е хубаво , без жили. Аз не разбирам, но ми изглежда като филе.

И още, какви рецепти за готвене на телешко правите?

Аз правех една рецепта за телешко в тенджера под налягане, трябва да я изнамеря.

Телешко месо - каша

Общи условия

Активация на акаунт