За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 971
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Какво означава, че венците са "изгладени"?
Личната го констатира на прегледа тази седмица, но не ми обясни повече. Предполагам е свързано с никненето на зъбките.
Скоро ли се очаква да се появят след това "изглаждане" или пак могат да минат месеци?

# 91
Какъв тип шейна е подходяща за дете на 1г?

# 92
Аз съм настинала,как да предпазя малката?Сутринта я целувах ,към обед ми стана зле и не съм повече,но я гушках да я приспя,аз я къпах,храних и т.н.,мъжа ми е нощна и утре до обяд пак ще я оправям аз.Ако съм добре ще я изведа,за не сме вкъщи и тя да е до бацила,но....отделно че я мъчат зъби и посред нощ също я гушкам за да се успокои.

# 93
Бобчи, то майче няма много опции.
Може би да носиш маска или да извикаш някой да ти помага за 1-2 дена, докато ти поомине.
Аз като знам какво ми е ежедневието с моя 5 месечен ... ами ние 90% от времето сме като скачени съдове.
В останалите 10% той спи! Simple Smile

# 94
Биозин мама.
Моето шейна не пожела. Нито на 1 година, нито на 2. На 3 не знам въобще дали да го пробвам

# 95
Няма кой да ми помогне,баба й и дядо й които са тук не се вълнуват от нея,виждали са я пет пъти от както се е родила.Моите родители не са наблизо,леля й ходи с маска,шлем,очила и ръкавици и е супер психирана. Не са вариант .
Пийк,аз пия нурофен,вит С,чай от джинджифил и грипекс,но има ли нещо което на нея да дам ?Страхувам се да не я разболея.

# 96
  • София
Боб,маска,често миене на ръце.Бе мисля,че ще я заразиш.Проветрявай.
Шейна не сме вземали за нито един от двамата,направо чук и гек като стана на 5 големия

# 97
Вероятно, че са подути. И нашите изглеждат изгладени. Работят си вътре зъбчетата.

Бобчита, маска, проветрявай често. Спи в съседна стая. Ако е настинка, няма да я заразиш. Витамин Д, което предполагам даваш, е за имунитет също.

За ph-то, доколкото знам, над 7 е по-алкална урината. Тоест, доминират основите, не киселините. Зависи от храненето. Има окисляващи и не организма храни.

# 98
  • Несебър
+1 за Биозин мама 🙂

# 99
На дъщеря ми пх на урината бе 6.5.
Бобчи, https://www.noviteroditeli.bg/zdrave/bebeto-ot-0-do-1-ot-1-do-3- … -zashchiti-deteto

Като цяло горе споменаха повечето неща.
Аз сега си пия биозин мама и по твоя идея и спирулина.
На малката питай лекаря,но мисля че може осцилок., вит Ц, пробиотик, витД, шуслер сол тройка.Тези всичките знам,че са може при бебе и за имунитет, не че всички да се взимат и вече което прецени лекаря.

Рокет,на малката венците бяха готови от юли месец, а сега избиват следващите 2 зъба и общо са 4, та при нас повечко време имаше признаци, виждаха се,но не бяха избили,венците бяха подготвени, та не се знае.Аз давам само осадент когато се сетя, обикн 2 пъти дневно.Тя им се радва.
Бобчи,за зъбките даваш ли нещо?

# 100
Пх на урина е нещо много относително само по себе си. Достатъчно е да не сте пиши вода, или пък да сте пили малко повече и стойностите на пх се променят веднага. Отклонението е твърде малко за да е индикатор за някъв проблем.

# 101
Момичета, днес забелязах едно светло петънце на кожата на бебо. Абсолютно  гладко е, някой да има идея какво е? Сори, качеството е малко зле.

# 102
Момичета, днес забелязах едно светло петънце на кожата на бебо. Абсолютно  гладко е, някой да има идея какво е? Сори, качеството е малко зле.

На мен ми прилича на родилно петно.
Малкият има подобно на ръчичката, само че е по-тъмно от останалата кожа. Забелязах го, чак когато беше на 3 месеца. Simple Smile

# 103
Хахаха, същата картинка - на 3 и половина и чак сега го видях 😄 Надявам се и аз да е такова, не нещо друго ... тъмно има и той от вътрешната страна на бедрото. Петънца да искаш ... 🤔😃

# 104
Орионче,вит С ми каза и нашата лекарка и Стеримар от време на време.
Вчера мислих,че съм се коронясала,но днес съм много добре,така че съм спокойна.
За зъби давам Дентокинд и Бочко,но до сега е имала няколко момента на силни болки,все става около 3-4 сутринта,мажа я ,гушкам я и така докато се успокои и заспи,по някога се буди с писък,затова я вземам при нас в тия моменти.
Някой ползвал ли е огърличка от кехлибар?Вчера подариха на мъжа ми ,комплект с гривна зя краче.Приятеля му,който ги подари се кълне в тоя кехлибар,каза че ни зъби ,ни настинки,ни нищо не са усетили.Малко съм скептична,ма ако не помогне,няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт