Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 30 433
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Дължината на ВИК отсечката е важна единствено ако има централна канализация,защото се спазват наклони.За водопровода не е от значение.
lilisha,а защо не опитате с проект в неправилна форма?Виждала съм такива с трапецовидна или г образна форма ,за да използват на макс южното изложение.При положение,че улицата ви е във високата точка обсъдете с архитекта подробно за вертикалната планировка.
SKK направиха голям насип,за да изравнят.

Цяла събота и неделя издирвам нощни шкафчета-може би не типичните,а тип масички и не откривам нищо читаво ,което естествено да съвпадне с интериорните ми възгледи и да не е с космическа сума.Детайлите все повече ме измъчват.
Но,да се похваля,че миналата седмица една изключително добра жена,собственичка на фото,напълно непозната,само след кратък разговор на тема дизайн,ми подари разкошни принтове.Изключително мил жест!

# 646
  • Велико Търново
Много мил жест и прекрасен подарък! Страхотно е да срещнеш такъв човек!
Нощни масички ( не шкафчета) ще правим при дърводелец и заварчик. Единия ще направи краката, другия плотове те от дърво. Иска ми се колкото се може по малко неща да имаме вкъщи "масово производство " и именно такива индивидуални неща мн ми харесват. Като плюс се явява и факта, че мебелите които харесвам в магазини/ каталози са винаги възможно най-скъпите и съответно само плагиататвам идеята и възлагам на някой "майстор" за бюджетно изпълнение.

# 647
  • Пловдив
Споделям напълно възгледите ти!И аз залитам предимно към метал и дърво,но планирам нещата в движение и това е грешка.Ако, още отначало бях готова с идеи за всички мебели,вече щяха да са готови.И прелиствам  Икейския каталог 100 пъти,с надеждата,че съм изпуснал нещо...Затова SKK,имаш огромно Браво от мен,затова,че си планирала детайлите,доколкото е възможно ,разбира се.

# 648
  • София
SKK, инвестирайте направо в едно телоподаващо, флекс и циркуляр. Има един лаф, че на мъж (а може би и на жена?) с флекс и телоподаващо няма какво да му се опре Grinning И колкото и да е майтап, моето мъж верно сдела цяла ограда, па масичка за двора точно метал и дърво, после на кумовете една за хола им - макр и несъвършена, те така си я харесаха и не искаха да я правят по-перфектна. Ето тяхната (нашата сега е мръсна, а е и по-груба):
Скрит текст:

Беше хващал телподаващо и флекс съвсем лаишки покрай някакви познати тук-там. Научи се с четене и клипове в нета, и най-вече покрай оградата. А разликата в цените на продукцията... абе, добре е да си има инструменти човек. Материалите са супер евтини.

# 649
  • Велико Търново
Tonishu, идва ми сега да събудя ММ и да му покажа снимките и да започва да гледа клипове! Супер са станали, наистина страхотно!

# 650
  • Отвъд алеята зад шкафа
Масата е страхотна. Аз също много харесвам такива мебели, както и само от дърво. Голям зор ще е да намеря кой да ми ги направи, защото няма никакъв шанс ММ да започне да майстори сам. За трапезарната маса искам да е с цял плот от камък, вероятно ще трябва да е по поръчка.

# 651
  • София
Благодаря ви, изобщо не стана чак страхотна масата, просто кумът си я снима правилно, че да изглежда топ Grinning Но за един ден и без работилница - толкова. 
Всъщност наистина не за да хваля ММ я показах, а за да ви дам идея, че тъй и тъй ще имаме къщи, няма лошо да насърчаваме мъжовете с нови полезни хобита. Пък и да спестим пари - сумарно материалите бяха не повече от 50 лева - 2 дъски от Бриколаж и няколко метални профила.
Аз пък за вътре вкъщи не искам метал, може би защото ни е малка къщичката, не си я представям с industrial мебели. Пък и нямам особено развихрено въображение, загубих го някъде през годините Grinning

# 652
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз много харесвам, когато се смесват стилове. Тоест бих сложила тази маса, но не бих направила всички мебели да са такива, защото ще стане ту мач.

# 653
  • Велико Търново
ТониShu, сутринта я показах на ММ и мисля че вече гледа ДИУ клип чета Simple Smile много се нахъса Simple Smile
Закачалките в подстълбищното пространство ще правя аз, но кога нз... Вероятно след 5/6 месеца Simple Smile бях в един апартамент (4 дни командировка) на някакъв много известен фокусник в Германия и толкова много идеи съм откраднала оттам, че... Всичко беше супер просто като мебели, материалите само естествени и атмосферата беше супер натурална и отпуска ща. Всъщност малко странно се чувствах, тъй като подредбата беше по фън шуй и като наематели нямахме право да разместване нищо, Нищо, но голяма кражба на идеи направих и много вдъхновява що ми се отрази. Ако намеря линк за апартамента, ще пусна да ви подкукуросам и вас:) ако не намеря, ще снимам закачалка та след половин година, веднага щом я "сделам" Simple Smile

# 654
  • Пловдив
Toni,мъжът ти е талантлив,остави това с ракурса на снимките.И аз мога да чета, и гледам клипчета,но няма да ми се получи,и няма да се замолъгвам че е от "полът"  Simple Smile .
Моят сам с прави ловни ножове,с дни се занимава и за острието и за дръжката,но за мебел няма да успея да го изнудя.
Харесах ретро масички в Икея,пътувам натам,та да видим ще ги показвам ли после или ще си ги крия,само аз да им се радвам Simple Smile
SKK,в Европа залагат предимно на много опростени детайли,но материалите са това ,което привлича вниманието.А,у нас се търсят УАУ мебели от ПДЧ.Дано намериш линк към апартамента,но ако трябва ще почакаме Simple Smile .

# 655
  • София
ТониShu, сутринта я показах на ММ и мисля че вече гледа ДИУ клип чета Simple Smile много се нахъса Simple Smile
Heart ММ е много трогнат от коментарите ви (ама и аз нарочно му ги прочетох, че ще има да го мъча с една ракла-пейка, която искам за бъдещото ни барбекю);  каза, че ще помага с каквото може, така че свиркайте и питайте ако има нещо, което аматьор да обясни на аматьор Simple Smile
Между другото, сумата за инструменти на нас вече ни се изплати, а каквото сме направили двамата е най-любимо и прекрасно, въпреки дефектите си; имаме си създадени спомени какви (не)скопосни новодомци сме... така че честно ви казвам - пробвайте.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 11:06 от ToniShu

# 656
Привет на всички.

Благодаря за темата изключително полезна е. Бихте ли ми казали от къде гледате модели на къщи. Архитектката иска да й изпратим неща, които ни харесват, за да има представа от вкуса ни, но ние не сме гледали достатъчно и по-скоро сме се концентрирали отвътре как да изглежда.

# 657
  • София
По проект нашата къща също е в дъното на парцела.Входът  ще е откъм юг,към улицата.Трите спални ще са западни.Холокухнята ще гледа на югоизток,но ще има и малък прозорец на север.Другият северен прозорец ще на едната баня.Едноетажна съща.Да,дълъг ще е пътят за ВИК,но решихме да е такъв проекта,защото имаме стеснаване в предната част на имота и трябва да се съобразим с отстоянията към съседите.

# 658
  • Sofia
Гледам за идеи основно в Pinterest. В youtube има много "обиколки" на къщи, които са за продаване, предимно американски, но човек винаги има какво да взаимства.

carolina9999, нашият парцел е със същата ориентация, ще се влиза от юг. Още нямаме готов проект обаче и почти не знам кое къде ще бъде.

Така се бях засилила, а то се оказа, че нещата се случват по коренно различен начин в действителност Simple Smile

# 659
  • Sofia
Радвам се да "видя" нови попълнения в темата, да върви по вода и проектирането и строителството!

lilisha, най-важно в крайна сметка е как ти/вие ги виждате нещата. Разчупена, например Г-образна форма наистина може много да помогне. Аз например предпочитам запад пред изток, юга не го коментирам, той е ясен. Супер топлолюбива съм и това си е лично мое виждане, за стаи ориентирани на изток съм ок примерно за родителска спалня, аз ставам, обличам се и после лягам посред нощ, затова не ми е важно. Зимните месеци в източни стаи слънцето докато се покаже и го няма. За детски стаи и дневна, ако има начин бих избрала юг и запад, 2те седмици лятно време жеги все се преживяват някак, дори и в най-лошия случай, ако няма засенчване, щори, климатици... В крайна сметка успяхме сега да намерим парцел с подходяща форма и големина, абсолютно всички стаи са южни, само кухненската част от дневната остана на запад. Бани и мокро гледат на запад и изток, коридори и антрета са северни, за красота (на северната фасада) им тупнахме доста големи прозорци, ще видим, как ще се отрази на практика това решение. Всичко това обаче за някой друг може да е много неудачен вариант, подчертавам отново.
При южно лице на парцела може да се обмисли страничен вход на самата къща като опция.
Tsanko, аз гледах буквално къде ли не, но по спомен ще дам няколко примера

Скрит текст:
Австралийски сайтове, малко са разточителни, но пък с малко поорязване за онагледяване и идеи вършат много добра работа. Повечето сайтове имат и различни типове фасади и покриви към всяко разпределение, което също е полезно. Аз тръгнах, както съм дала в линка, през гугъл и от там вече се заравях по-надълбоко където ми хареса.
Archdaily - в категория къщи има хиляди проекти, с помоща на определени критерии може да се поограничи търсенето или пък да се зададе ключова дума.
Concepthome, също с помощно меню за брой етажи, спални, бани, гаражи, квадратура...
Тук можете да разгледате за идеи, но до разпределението няма безплатен достъп, само фасади и визуализации на определени помещения са достъпни.
И Pinterest, естествено, Шантал вече е писла.
Тони, браво на вас, и аз много искам да се включа по някое време активно, да видим... Лошото е, че често си представям нещата идеално добре, но после реализацията ми не може да се доближи до представата. Thinking
SKK ще чакаме снимки! Аз пък вече реших и "убих" стълбището предварително - ще направим шкафове изцяло, все пак 1,20 на около 5 метра пространство ще ми дойде идеално да го използвам практично. ММ май не е особено очарован, колкото и да му изреждам колко много неща ще събера там.

Общи условия

Активация на акаунт