Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 386
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
SKK,давай смело!Подобни хора заслужават да бъдат подведени под отговорност.
Разбирам откъде идва разликата в информацията ни за замазката.Нашата е земновлажна-само пясък и цимент,а вашата саморазливна.
Изпълнителят на стълбището ни,също правеше земновлажна(2-3см) и веднага над нея лепеше стъпалото с много рядък разтвор на лепило.

# 166
При всяkaкъв вид е 28 дни, в диапазон на x температура, ако e по-ниска, повече дни. Обикновено майсторите не спазват, няма време за чакане.

# 167
Здравейте, нямам възможност да изчета темата назад, затова направо ще питам. Предстои ни да направим малка постройка за животни  24 кв.м. с метална конструкция и термопанели. Моля за мнение какви панели да изберем - български или румънски?

# 168
Започнахме да редим павета,поне няма да газим в кал "когато" се нанесем .

На мен ми харесва как изглежда, и начинът на редене. Не се ли мърдат после? Не расте ли трева между тях?

# 169
  • Пловдив
Здравейте, нямам възможност да изчета темата назад, затова направо ще питам. Предстои ни да направим малка постройка за животни  24 кв.м. с метална конструкция и термопанели. Моля за мнение какви панели да изберем - български или румънски?
И аз се присъединявам към питането,ако някой знае,защото и моят мъж ще има хоби постройка от термопанел,но не съм стигнала до там с проучването.
chortiz,не мърдат защото се вибрират с машина преди и след като се наредят и се фугират с пясък.Според мъжът ми ,трева не расте,защото отдолу има 20см чакъл,около 8-10 см трошен асфалт(трябваше ситен чакъл,но асфалта беше без пари от една ремонтирана улица) и после няколко см.пясък.В Англия масово се редяха по този начин.

# 170
  • Варна
Расте трева между паветата със сигурност. Ние даже и геотекстил имаме под  сипицата. Хвърчат семенца и в пясъчната фуга поникват. Не много разбира се. Аз няколко пъти лятото пръскам с раундъп само там където има нещо поникнало.

# 171
  • Пловдив
fani,може да прозвучи алогично,но в Англия между паветата положени на пясъчно легло не растеше трева.В двора имахме плочки,чиито фуги бяха циментирани.Имаше пропукани фуги и там излизаше трева .Нямам обяснение за което.

# 172
  • Варна
Просто летят семенца и се само засяват. Около нас има много изоставени места , с плевели разбира се и постоянно се борим с тях.

# 173
Да, и при мен се случва така, даже една стара настилка събираше и земя,  която се навяваше, много събираше. Сега като я изкъртихме се чудя какво да сложа.
 Но въпреки това изглежда чудесно, Нелина, дано да покажеш още снимки като фугирате.

# 174
  • Sofia
Налина, харесва ми, как се получава. Интересно, че и моят опит е такъв с паветата, никога не се е случвало да порасне трева между тях, имаме около 50тина квадрата паркоместа, редени по същата технология. А иначе и в нашата градина плевели да искаш, съседния парцел стои неподдържан и незастроен от години.

# 175
Да си излея гнева и болката тук,утре ще ходя да се разправям с областния кмет.Почнаха да асфалтират наше село и там където трябваше да ми е излаза за главната улица,са ми сложили високи павета,а от другата ни страна е "парк".Та намерихме техническия ръководител и той каза,че в неговия проект нашата улица е няма,защото техния проект,по който работят е от преди три години,а нашата улица е от почти две години и затова я няма.Питах защо не са си актуализирали данните и да отбележат промените,той каза че парите са за този проект и точка.Е ние как да влизаме в имота си бе?Та утре ще ходя да търся кмета и да казва как ще ми направи достъпа.Една маса пари платихме,че и главоболия в кадастъра докато стане законна.Официално имаме улица от април 2019.И сега с тез павета ме затвориха.

# 176
Тумбел нехранимайски, съчувствам ти! Нашата улица си я има от години, но преди няколко години правиха канализация в квартала и на места, включително и при нас, ужасно свалиха нивото на улиците. Така било по проект, а ние сега се чудим как да си вкарваме колата в двора, защото е ниска, а отделно има и денивелация и всеки път се осурква отдолу. При нас където има гаражи, поставяха по-ниски бордюри. Ние сме на две улици,на ъгъл и смятахме да си правим гараж от другата страна, но понеже там нямаше портал, наслагали високите бордюри, добре че на другата улица са ни сложили ниски.

# 177
Ние сме на дупка още,арматурата е там,тепърва и бетоновози трябва да влязат.Мислехме и вариант да махнем,няколко бордюра,колкото да влизаме,обаче точно срещу нас цопнаха общинска камера за наблюдение(не се оплаквам).Учудващо беше,че и работи,докато копа багера,камерата се въртеше,ти нас ту пътя.

# 178
  • София
И ние от вчера тъкмо имаме пътека от павета (само че от "кокалчетата", че такива са ни на паркинга и не искахме различни). Имам снимка, ама сега ще се ужасите каква сторителна площадка ни е двора - в наше оправдание, доста неща всъщност успяхме да направим от март насам, просто облагородяването чака приключване на всички останали задачи...

Ето ни го двора в най-добър вид (прикрит), с на ММ оградата Simple Smile 

# 179
  • Отвъд алеята зад шкафа
ToniShu  много ви е хубава оградата. И пътеката добре е станала.

Общи условия

Активация на акаунт