ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 538
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Мен вече ме сърбят ръцете да махам памперса. Баткото на 1 г и 3 м му го махнах и беше много успешно, но беше лятото. На тази възраст не се чака да си казват, приканвате ги вие на определен интервал според приема на течности. Много майки се обезкуражават, защото децата не си казвали, а те ги чакали да си кажат. Няма такъв филм, аз ходех през половин час да го приканвам да пишка. С пишането гафове нямаше, ама с акането - доста 😂 но пък винаги е от полза махането на памперса с оглед инимната хигиена на бебоците. Ама си е занимавка голяма. Мен повече ме притеснява ако сме навън и се напишка- ще опикае дебелите дрехи и зимния чувал и ще е мазало Simple Smile жалко, че се пада сега зимата да са на тази възраст, на мен не ми се чака до две годишни

# 91
  • WonderLand
Какво значи "не се чака", всяка майка си решава за детето.
Спорес СЗО между 18 и 24 месеца е най-удачно да се махне памперса, когато децата осъзнават какво се случва. Ако детето не се сеща само, а бива приканвано не е напредък за детето, а за майката, която просто става по-добра в това да нацелва правилния момент, нищо повече.

# 92
Действително около 2 г започват вече по-активно да си казват. По мое виждане махането преди това е предимство чисто от гледна точка за хигиената- да не седят повече запарени в памперси. Те пак осъзнават, че стискат, а не пишкат когато и където им скимне Simple Smile но оттук нататък си преценяваме всяка кога й се занимава и кога детето е готово- някои вече са го махнали, други продължават до началото на детската градина.

# 93
Днес за 2 минути я оставихме да потича из хола по голо дупе и се изпика на единственото килимче в цялата къща Joy
Преди това беше на гърнето и пишка и в него. Вижте, ненаучени деца няма, рано или късно ще стане. Ако е свързано с много рев и нерви, няма смисъл, по-добре да се изчака. Ако детето е по-податливо и възприемчиво - супер, колкото по-рано, по-добре.

# 94
Намерих ви ❤️
Юнчето ще ходи на ясла след втората годинка, мъничък е още, а и заради пандемията.
Да ви питам, вашите дечица казват ли вече отделни думички и разбират ли, като им говорите? Моето дете е много щуро, много на настроения, пиши за най-дребната работа и е инат.
Вчера например в чудо се видях, пуснах го да потича малко и после никак не искаше да го сложа обратно в количката, тръшка се, плака и накрая се изхлузи и падна долу по очи. Sad
Другото - капризен е за храната, още пасирам.
Благодаря.

# 95
  • София
Моя човек направо си говори. Изреченоята му са по една по две думи, но комуникация си има, всичко си казва и всичко му разбирам.
Пищи, тръшка се, то е ясно, такъв си е периода, опитва дали ще мине номера, опознава границите на търпениетона мама.
Яде почти всичко, но много обича да аи натъпче устата и после да плюе (откачам). Та трябва да сеяде под надзор.
Количка не ползва от два месеца поне. Понякога, ако бързам за някъде го слагам в лятната за по-бързо ужа, но след машко започва са се пъне и да иска да слиза.

# 96
Моя отдавна е на обща храна. Сега вече иска да яде сам и не дава да го храня особено. Маца, естествено, но пък като има желание го оставям, нека се научи. Само някакви цапащи много не давам сам.
Казва десетина думи. Освен обичайните, казва и някакви, които не съм очаквала като чаша, пъп и контакт. Това с контакта най ме фрапира, но той има някаква фикс идея към тях Joy иначе предимно с жестове "говори", но пък ние си му разбираме.

# 97
  • WonderLand
И моя е същия като детенцето на ditmade по отношение на говоренето. Говори всичко и всичко му разбирам, старае се да казва думичките правишно, но изобщо не използва ДА и НЕ. За ДА повтаря думичката, която иска, за НЕ пищи и бута с ръка 😅. Но пък почти е схванал кога се използва МОЛЯ и БЛАГОДАРЯ.
Иначе мнооого се тръшка и пищи, особено ако е бил с баба си и дядо си, те за всичко му угаждат и лиготията е на макс, после поня няколко дни е нетърпим. Лошото е, че генерално не ме слуша много, например ако сме навън и го извикам да дойде не ме отразява, даже почва да тича в обратната посока.
За яденето е станал доста злояд. Като реши, че нещо му харесва и само това търси да яде и най-често само това яде, а резултата е, че го преяжда и повече не иска да го види, а не останаха много неща, които да яде. Манджички яде, но само ако са пасирани и аз го храня, иначе бута, хвърля, маже и реве за друго. Затовя наобед му давам така, иначе ще кара само на кисело мляко, плодове и бисквити. Всичко друго освен обяда си яде сам, къде с лъжица, къде с вилица, къде с ръце. Но с това неядене на супа и манджички не знам кога и как ще се научи да ползва лъжицата.

# 98
Аз мисля напролет да махам памперса. Опита с баткото ми показа ,че на тази възраст и в това време не става. Прпбвах го тогава и само нерви изхабих. Към март-април пробвах пак и за няколко дни се научи да стиска повече и като го сложа на гърнето да пишка там. Лошото е че намрази гърнето заради запека и клизмите които му правех и го слагах на гърнето. Сега с малката нямам този проблем и се надявам да сме добре.
Тя не говори много, но разбира всичко. Най-любимата дума й е ДАЙ и като почне дай,дай докато не й дадеш не те оставя на мира. Казва почти на всичко ба ба,но с различна интонация и аз си я разбирам какво има впредвид.От 1 седмица казва ма ма и за мама и за някои други работи. Обича да казва ам ам защото почти постоянно е гладна. Даже вече се крием да ядем нещо което не трябва тя да яде, защото види ли те пощурява докато не й дадеш. Хапва добре за сега в момента като види краставица и маслини захвърля всичко и само това яде.

# 99
Моето е на обща храна почти, само когато баткото и таткото ядат кюфтета, наденички и подобни, готвя на малкото отделно. То ми е най-големият фен на кулинарните ми творения ☺ За говор - казва някакви думи, но на повечето неща казва Каки и Кака Simple Smile не знам защо, К му е фаворит сред звуците. Иначе комуникацията е пълна, всичко ми разбира и аз на него. Той не е нервак като батко си, нервничи и пищи в редки случаи и ми е в пъти по-лесно отколкото с баткото навремето.

# 100
Значи само моето момченце още се изживява като бебенце, защото казва да/не, но не съм сигурна дали разбира смисъла им. Не съм сигурна, че разбира, като му говорим.
Най-мрази да му сменям памперса, голям рев пада.
Пищи и се тръшка за щяло и нещяло. Постоянно прави бели, много харесва Веско Маринов, полудяхме вкъщи, не можем нищо да гледаме от него, освен Веско :/.
А с баткото никакви проблеми съм нямала, много кротко дете, не бясно, като юнчето.

# 101
  • WonderLand
Ох, моя с музиката е като с храната. Една и съща песен по 1000 пъти на ден, постоянно носи телефон, дистанционно и мрънка да му я пускаме 🤯

# 102
От няколко дена моя юнак реши, че къде що намери трохичка да я пъха в ухото. От къде го измисли това незнам. Гледа ме и се смее и мисли все някоя беля да направи

# 103
От няколко дена моя юнак реши, че къде що намери трохичка да я пъха в ухото. От къде го измисли това незнам. Гледа ме и се смее и мисли все някоя беля да направи
.

Тъкмо днес това се зачудих и аз, от 2 дни хартиики, боклучета все в ушичките се мъчи да ги пъхне.
Все го следя да не направи някоя бела.

# 104
Ох, осъзнах, че съм пропуснала да направя нещо много важно - още не съм завела детето на профилактичен преглед при стоматолог. Вие водихте ли ги? Как минава прегледът, как ще го удържа да стои мирен и да отвори уста, не знам 😂 също, които сте от Варна, бихте ли ми препоръчали наистина добър стоматолог, за да го заведа?

Общи условия

Активация на акаунт