ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 573
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • WonderLand
ZedTeeEm, радвам се, че леко сте го прекарали. Как го прекара малката.?

Леле мен колко ме изнервя неадекватната реакция на околните 🤬 Оставят ме без думи понякога. Ей същата насълзена съседка от предния пост ни среща пред блока, а моя си бута розовата количка за кукли и умира от кеф. Тя го гледа озадачена и ме пита "Ама той нали беше момченце, какво стана 😳?"...

# 196
О и аз съм имала подобни преживявания с тръшкане. Лошото е, че не мога да я вдигам, заради проблемите ми с очите ми е абсолютно забранено. Много е забавно като тръгне да бяга на далеч в парка, количката е някъде, аз отивам да я върна, но тя започва да се тръшка и лежи по земята. Аз не мога да я вдигна и съответно започвам да я влача. Как някой не се е обадил още в социалните не знам. Съответно вече излизаме или само с някой, който да може да я вдигне като се тръшне или си играе в двора (напоследък главно последното Sad ).

# 197
Моят човек е вече здрав, явно е било розеола, пиша го рекордьор с тези температури по 40.5 градуса. Имам похвала от педиатърката за правилно обгрижване и недаване на АБ хахахах Simple Smile
Тази бактерия мураксела е много досадна, викат и яслена бактерия, защото масово децата от градините и яслите я имат. Ditmade, има ли проблеми с нослето като цяло? Понеже на мен няколко лекаря са ми казвали, че нос, гърло (и АГ зоните на жената) не са стерилно място и бактерии почти винаги се изолират, въпросът е колко и какво е състоянието.

# 198
  • София
Браво за оздравяването!
С носаняма проблеми, ни има ужасна суха кашлица..не знам дали е точно от моракселата или от микоплазмата, но от което и да е,все се налагат антибиотици, от днес и малкия е с антибиотик...

# 199
И ние сме с крясъците и всичко да става на секундата. И откъде го вади този глас, гръмна ми главата вече. А най-мразя да ме поглеждат озадачено околните в такава ситуация... Но хич не им обръщам внимание.

С говора обаче имам чувството, че изоставаме. Той не млъква, но си говори с негови си бебешки думи. Някои думи много ясно ги казва/повтаря, но когато си реши. Също съм забелязала, че повечето неща нарича с първата сричка само - примерно "боклук" е "бо". Иначе абсолютно всичко разбира. Дали да споделя със специалист?!

# 200
  • София
И ние сме с крясъците и всичко да става на секундата. И откъде го вади този глас, гръмна ми главата вече. А най-мразя да ме поглеждат озадачено околните в такава ситуация... Но хич не им обръщам внимание.

С говора обаче имам чувството, че изоставаме. Той не млъква, но си говори с негови си бебешки думи. Някои думи много ясно ги казва/повтаря, но когато си реши. Също съм забелязала, че повечето неща нарича с първата сричка само - примерно "боклук" е "бо". Иначе абсолютно всичко разбира. Дали да споделя със специалист?!
Не се напрягай излишно, рано му е на детето. Ако до две и половина не е проговорил, тогава сеходи на специалист. А очевидно при вас случая не е такъв. Ще си изчисти говора с времето не се притеснявай. Баткото ми беше само на ъЪЪъ до две години и два месеца, после рязко за месец проговори и сега не млъква. Вярно не казва Р и Л, то това се изчиства до към петата година.

# 201

Не се напрягай излишно, рано му е на детето. Ако до две и половина не е проговорил, тогава сеходи на специалист. А очевидно при вас случая не е такъв. Ще си изчисти говора с времето не се притеснявай. Баткото ми беше само на ъЪЪъ до две години и два месеца, после рязко за месец проговори и сега не млъква. Вярно не казва Р и Л, то това се изчиства до към петата година.

Това ми е полезно да го чуя, че вече взех да се замислям и да си втълпявам разни работи.

# 202
И моята бебка казва само няколко думи, всичко друго е на бебешки, каката проговори на 2 год.
Моракселата верно и на каката предизвикваше задна хрема и гадни кашлици, цяла зима я държа, нищо че пи какво ли не...

# 203
  • София
Силвър, малката го изкара почти като реакция към ваксина...за един ден 38- 38.5 Т, отпаднала и еднократно повръщане..на другия ден си беше на шест. Средната на почти 9 го изкара по същия начин, а аз, голямата на 14 и ММ си имахме главоболие, болки в мускулите, загина на обоняние и вкус в последствие...той единствен кашляше. За щастие никой не пи сериозни лекарства и нямахме усложнения, както се казва на крак...много е индивидуално, ММ изгуби стар приятел, съученик, на 41, без придружаващи заболявания, но е направил пневмония и си отиде човека.
Който и да се срещне с гад-та, леко да я изкара....
Извинявайте за офтопика....иначе и нашата девойка си позволява понякога лягане и тръшкане, но вече и повече разбира, та се надявам и на повече чуваемост. Ме говори много, но знае основни думи. Ще се отприщят скоро...

# 204
Моя явно нее влязал още във фазата на активно тръшкане. Когато откажа нещо и естествено започва да реве, но като му кажа "Бояне, я стига се преструва" и спира и започва да се хили. Също гледам да пресичам нещата още преди да се наложи да кажа Не. Насочвам вниманието към друга дейност, но с отрицание, примерно "сигурна съм, че не можеш да наредиш пъзела с пожарната/наредиш висока кула от кубчета/да засилиш колата до края на коридора и тн. неща, които принципно харесва. Обикновено действа.. за сега.. Rolling Eyes
Според псохолозите най-добрата реакция на тръшкането е липсата на такава. Когато се тръшка, напуснете полезрението на детето. Тръшкането се подхранва от зрителя. Това няма как да стане на обществено място, разбира се. Навън липсата на реакция може да се изрази в това да кажете "аз ще седна на ето тази пейка и ще те изчакам да приключиш" и сядате и чакате. В магазин нямам опит, оставям го на бабата, че да не го мъкна сред много хора.

# 205
Ама вашите деца разбират вече!
Моето още хапе и скубе, а не разбира, когато му казвам да спре.
Миналата седмица беше голямото тръшкане, не можах да го сложа обратно в количката в детския кът, умрях от срам!

# 206
Сетих се и за друг похват - назоваванена емоциите. Ето както детвтоне е искало да си тръгне от детския център, казвате нещо такова "знам ,че си тъжен, защото не искаш да си тръгваш, но трябва да се приберем и да... тук някаква дейност, която детето много обича./на моя ако му кажа да нахраним котката и тръгва като изстребител/. Също ползвам това да му дам да носи ключовете за вкъщи, защото много обича да ги вкарва в ключалката.
 Друг вариант е да се каже "след 10 мин си тръгваме, какво искаш да направим последно да се люлеем или да се пуснем по пързалката". /Ясно, че детето не знае какво са 10мин, но дава някакъв интервал от време детвто да преработи информацията, че ще си тръгне и ходи на друго място. При моя син много успешно действат тези похвати.

# 207
  • WonderLand
Те на тази възраст всички разбират, но изпълняват избирателно. Моя разбира и изпълнява много неща, но ако реши да ходи нялъде където не трябва грам не му пука, че го викам. Ходи смело напред и не се обръща даже. Колкото до сцените с пищенето изобщо няма начин да ме хване срам от такова нещо, не е приятно, но е напълно нормално. Като е голяма драмата без значение къде се намирам, сядам на земята, гледам го в очите и говоря спокойно. Понякога помага, в повечето случаи не, но какво да се прави.

# 208
  • София
Аз вече хич не се впечатлявам  - и двамата са ми тръшкащи се деца, каката разни непознати са я вдигали по площадките и по улиците, изпращали са ме до вкъщи, целият град ни беше научил. Сега с малкото още по-зле се очертават нещата, ама вече съм претръпнала. Лошото е, че като не стане не неговата, освен че се тръшка, мята назад и врещи, започна да хапе, да скубе и да щипе! А кака му е най-тормозена, разбира се. За спането - то това какво беше? Не съм родила още спящо дете, явно ще е третото 😆 Кърмим се вечер и нощем по около 238935 пъти, особено пък след като и ние изкарахме Ковид ( без каката само ) стана съвсем нервен и неспящ. Но може и заради зъбите да е.
Говори си на бебешки, казва само няколко разбираеми думи, но за това не бързам, има време Simple Smile

# 209
Здравейте, момичета,
като ви чета, всички сме на един хал с тръшкането Simple Smile
Рязко ще сменя темата обаче. Исках да ви питам дали някоя от вас е купувала това креватче от Икеа https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/cots/sundvik-beb … sm-byalo/00248567?
На мен ми подариха използвано такова, но сега се оказва, че дъската, която се слага, след като се махне решетката (като на приложената снимка), я няма. Хората, от които го взех, не помнят изобщо да е имало такава в комплекта. От Икеа ми казаха, че не продават части от леглото, цялостен продукт било, а предпазната преграда, която предлагат пък, не е съвместима с нашето легълце без въпросната плоскост. Не знам дали стана изобщо ясно Grinning
Та.. Въпросът ми към тези, които имат такова легло, или имат представа от него - има ли изобщо такава плоскост в комплекта към днешна дата?
Искам вече да махна решетката, че много ми тежи да го вдигам и слагам по пет пъти на нощ. Не е вариант да сменя леглото изцяло заради други обстоятелства като временно пребиваване в жилище, където няма място за по-голямо.
Редактирам се:  креватчето, което имаме, е модел, който вече не се предлага и оригинално си е без преходната плоскост. Ще мисля да пригодя нещо.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 13:15 от Sirmaa

Общи условия

Активация на акаунт