ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 374
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
Момичета , някоя от вас да е на хепарин - Клексан / Фраксипарин ? Кога смятат да ви го спират ?

# 106
От моя опит с рибките - по-трудоемко е отколкото ако имаш котка, да не говорим колко е гадно обслужването и почистването на аквариума. Като малка бях ентусиаст и изнудих нашите, купихме голям аквариум, най-различни риби, имаше естествен подбор в редиците и след няколко месеца останаха само гупи. 😬 Най-щастлива бях когато баща ми занесе целия аквариум в работата си. 😬😬😬

# 107
Аз ще съм секцио, та 24 часа преди секциото трябва да го спря и след секциото трябва две седмици да слагам

Момичета , някоя от вас да е на хепарин - Клексан / Фраксипарин ? Кога смятат да ви го спират ?

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 18:52 от Georgea

# 108
Yan, аз се бях заблудила, че като искам мога да родя с него, но разбрах че само при секцио евентуално можеш да избереш, при нормално - не. Аз продължавам да си държа на доктора, защото го харесвам, а и предполагам, че не е несериозно отношение, а стечение на обстоятелстват Simple Smile

# 109
Ами да, това не ми харесва, че нямат избор на екип. Аз се следя в Токуда и ако отида в Надежда ще съм при който се падна, което е безсмислено. Иначе бих избрала Ташков, защото неговия баща ме е изродил мен Blush
Има ли някой в Шейново от вас? Аз съм на границата декември /януари и пиша и в двете теми, тук не съм питала.

# 110
Честита рожба Фифи! Пожелавам Ви ЗДРАВЕ на цялото семейство  и безброй прекрасни моменти, а на теб бързо възстановяване!
На мен Паскалева ми е казала за секцио се слага 24ч. преди операцията и след нея трябва да ти поставят до 6-ия час инжекция. После да  слагам една седмица. А при нормално да си слагам постоянно и ако започна да усещам признаци просто да не я поставям, защото според всички от първите симптоми до раждането щяло да мине фостатъчно време, че да не е проблем и дори да може да ми пуднат упойка. Защото всъщност за нормално проблема с нискомолекулния хепарин  е поставянето на епидурамната анестезия.

# 111
Ами да, това не ми харесва, че нямат избор на екип. Аз се следя в Токуда и ако отида в Надежда ще съм при който се падна, което е безсмислено. Иначе бих избрала Ташков, защото неговия баща ме е изродил мен Blush
Има ли някой в Шейново от вас? Аз съм на границата декември /януари и пиша и в двете теми, тук не съм питала.
Yan аз ще раждам в Шейново с планово секцио при др.Велев.На 01.12 живи и здрави ще ме приемат,ако Коко не реши да ни изненада.
Момичета днес е Световния ден на недоносените бебета,малките герои.Гледах едни клипчета и се разнежих.
Пожелавам на всички ни здрави,донесени малки слънчица!

# 112
Йорданка , да ... Обаче каква е връзката с епидуралната 🤷♀ Всъщност се притеснявам да не тръгне нормално раждане и да не е минало достатъчно време 🤷♀ То дефакто и секцио да се наложи , пак не могат да поставят епидурална / спинална , а пълна доколкото разбрах .

# 113
Честито да ти е юначето, Fifi, отгледан юнак си родила още в началото на деветия месец, браво! Бъдете здрави и  го нагушкай и от нас, а когато имаш време ни дай кураж с разказ за твоето раждане Blue Heart

# 114
Аз също много харесвам д-р Ташков и тази седмица щяхме да насрочваме дата за секцио, но просто стана неоткриваем - спря прегледите в частния кабинет, в Надежда дава някакви дежурства, но никой там не може да ми даде инфо кога и как да го намеря, не си вдига телефона и не отговаря на смс-и. Днес доста се напрегнах след опит да го открия след като минах записа на тонове и се чудя да се разбера с друг в Надежда или да сменям с Токуда или другаде. Като цяло съм организиран човек и такива неуредици в последния момент направо ме побъркват. Знам, че ситуацията е такава и всеки по всяко време може да се наложи да се изолира, но като нямам информация какво се случва и място не мога да си намеря.

# 115
Скъсих си нервите, чак бебката започна да се разбунтува и кръста ме заболя.
Карах се с майка по камерата одеве. Била говорила с акушерка и тя й е казала да ми каже да не си нося дрехи за мен и за бебето дрехи за изписването ни, а да си ги чакам да ми ги донесат в деня на изписването. Не са били длъжни да носят тежкия ми куфар. Първо на първо, не е да го носят, на колелца е и само ще го дърпат. За бога, плащаме им. Второ, обичам всичко да е при мен и трето не искам в тази пандемия нещата ми от охраната да се пренася на санитарката, за да ми ги донесат, много пипане става тук. Изборът е мой, не е нейн.
Ще се пръсна от 💢... Съпругът ми е на моя страна, каза ми, че решението е изцяло мое... Куфар с колелца за общо удобство, голяма раница за мен и малка торбичка за бебето, която ще я вземат (памперси и мокри кърпички)

# 116
Forever_smile успокой се, с родителските тела не може да се излезе на глава (така си им казвам с много любов, вече 36 г.). От теб само и единствено зависи кое как ще си вземеш, а и майка ти как ще знае кое кога си взела Wink
При нас драма от всякъде, не че й оставам длъжна - къде щяло да спи детето, а аз й казах, че котката ще се дръпне малко от дивана и там ще го слагаме. После казвам как гледаме ванички със стойка, ама като за начало ще стават нещата на чешмата и моята олеее ще падне детето от ваната с тази стойка, как така на чешмата - докато го занеса до банята щяло да го духне и хоп болно. Да сме си вземели едно коритце и в средата на хола да му мием дупето. Тук си замълчавам и... нека да познаем кой точно ще го къпе и ще му мие дупето при смяната на памперса Wink

# 117
Forever,мисля че хормоните и напрежението са на макс последните седмици. Аз днес също се карах със сестра ми, която ми даде един обикновен съвет как да процедирам с докторите и раждането. Осъзнавам, че реагирам остро за глупости напоследък и се надявам да ме изтърпят още няколко седмици, че на моменти аз сама не се търпя GrinningAnimal Speak No Evil
Носи си каквото прецениш, никой няма да те върне, че си с повечко багаж Wink

# 118
Fifi, Честито бебе! Бъдете здрави и бързо да излезете от болницата Hug
Yan, аз ще раждам секцио в Шейново при д-р Вецев. Ако искаш мога да го попитам в четвъртък би ли те поел.
И аз съм на клексан, още не ми е казал кога да го спра (мисля около 24 часа преди това), но знам, че дори да се наложи спешно раждане, не представлява проблем. Казаха ми, че след раждането в болницата поставят инжекциите (3-5 дни, зависи), а някои жени ги продължават 14 дни след раждането. Предполагам зависи и от тромбофилията, вида на мутациите.

# 119
Много добре си ме разбирате.
Решението си е ваше, наше, бебчетата са си наши, ние ги носим, мъчим се по време на бременността и на раждане. Ако ще дават съвети - един път да го кажат и край.
Прочетох за д-р Ташков, че пишете за него, негов пациент съм в частния му кабинет - Сердика. Бях на преглед при него на 12 ноември, нямаше никакво настроение. Доста се разочарова, като му казах, че се отказвам от болницата Надежда... Че не сме близки, че да се разочарова от решението ми. Наистина вече трудно се свързва с него, затова на място държа да разбирам кога ми е следващ преглед. Този четвъртък съм на първите тонове.

Общи условия

Активация на акаунт