ДЕКЕМВРИйче пухкаво и сладко, скоро идва при мама и при татко ! {тема 10/2020}

• 28 422
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
Ехе здравейте и от мен. Днес продължих пазара за коледни подаръци на близките. Като бях в Пепко си взех за 17лв дънки с ластик на талията. След раждането не искам да нося дънките за бременни а вероятно моите си дънки няма да ми станат на талията. Преди бременността  носех 36 номер. Сега си взех 38 номер с ластик,  мисля че ще ми стават, защото до сега съм качила 6кг. Ето ги и струват 15лв.

Ластични са и на глезените са вталени,  което ми допада.
Утре и аз съм на преглед.  Ще попитам за махане на серклажа, ама ако не се навие докторката,  следващия четвъртък при Христов ще го махна. Утре ще съм 36+2 и очаквам нещо около 2800гр.

# 226
Уфи, въобще не се филмираш. ММ беше с ковид, а аз не съм правила тест. Сестра ми също е положителна и в момента е под карантина. За изписването ще дойдат само родителите ми и свекъра и то ако са здрави. Майка ми се е затворила и се пази, че ако се наложи помощ, тя ще е. Племенника ми чака с нетърпение бебето, но ще го види онлайн. 😊

# 227
И аз днес като си говорих с доцентката, където ми прави прегледа, обсъдихме ситуацията с ковид. Каза ми, че все повече хора вече боледували, даже имало смъртни случаи при нейни близки, много доктори имало болни. Вика като дойдеш да раждаш настоявай да са с маски постоянно около теб, защото има колеги, които не носят маските правилно или постоянно. Аз дори видях няколко такива из МД с маските под носа или доктор на 70+ години изобщо без маска в коридора. Пазете се, то че ще го минем почти всички е ясно, ама поне да избутаме да родим и да са ни здрави пандемичните бебоци, какво да се прави такъв момент са си избрали да дойдат при нас ❤️

# 228
На темата с меренето на таз, с първото дете не помня такава работа, но пък шефката на отделението в Тина Киркова тогава, уж се падаше да мен изражда и веднага си направи устата, че съм била много мъничка и задължително секцио. Тогава от 50кг качих до 65кг, а бебока мисля сравнително лесно се появи 3500кг. За тази бременност, от 49кг сега стигнах до 58кг. Миналия петък вече в 36та гс, на доплера, доктора каза 2900кг. Първо рече, че нямало нужда да става много голямо, че каквато съм слабичка, номпосле размисли, след като едно вече съм родила с добри размери Simple Smile. Остават към 20 дни до термин, пък каквото сабя покаже.

# 229
Sealove, радвам се, че писа, че ви мислех. Супер е, че от утре ще сте заедно с бебчо. Благодаря за информацията за доктора. Не го познавах, но много добре ме инструктира за напъните. Много е смешно, но от раждането имам мускулна треска на най-странното място - на бицепсите. Joy Явно доста силно съм се набирала на дръжките. Laughing А и за 9 месеца без никакви тренировки мускулите са си заминали.
И нас с бебе Симеон ще ни изпишат утре. Казаха, че има жълтеница, но ще я борим само с кърменето. Предложиха ми да го пекат на синя лампа за по-бърз ефект, но я отказах.
Голямо стискане стискате, дами, няма с кой да обсъждаме бебешките теми. Wink Айде ще потърпя още малко в името на доброто на бебенцата. Simple Smile
В болницата тук ни демонстрираха къпане на бебе на мивката и обработка на пъп, очи, носле. Пробваме да се справим само с кърма и май ще се получи - с цената на няколко безсънни нощи, особено предишната. Simple Smile
В началото ми беше супер странно, че бебето не е в корема ми, все пак 9 дълги месеца беше там, но бързо се свиква - сега пък го гушкам директно и мога най-после да ям, да ям, без страх и без киселини. Simple Smile Коремът ми се прибра на 90%, от кърменето матката се свива по-бързо и има болезнени контракции.
Роднини засега не искам и няма да идват, надявам се. Толкова вайбъри и месинджъри има, ще гледат на картинка. Simple Smile + и на живо видео може.
Спокойна нощ, момичета!

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 20:15 от Fifiana

# 230
За близките си забравих изказването Simple Smile
Аз лично гледам да не се притеснявам излишно, може би е за по-добро, тъй като все синмисля, че в някакъв момент всички ще го изкараме, ако вече не сме, и дано да е леко. Баткото е второкласник, достатъчно контакти има за да смятам останалите. Бабите ще наминат определено, а ако е меко времето смятам и някакви скромни разходки да направим.

# 231
  • Sofia
И ние няма да се ограничаваме . Аз определено го изкарах, от сегашна гледна точка се радвам, че беше преди раждането. С четири деца няма как да сме изолирани, така че поне бабите и дядовците ще видят бебчо, живот и здраве.

# 232
Права си.
Обаче пред мен говорят без маски, защото чета по устни.
А аз стоя с маска и те ме чуват Simple Smile
И аз днес като си говорих с доцентката, където ми прави прегледа, обсъдихме ситуацията с ковид. Каза ми, че все повече хора вече боледували, даже имало смъртни случаи при нейни близки, много доктори имало болни. Вика като дойдеш да раждаш настоявай да са с маски постоянно около теб, защото има колеги, които не носят маските правилно или постоянно. Аз дори видях няколко такива из МД с маските под носа или доктор на 70+ години изобщо без маска в коридора. Пазете се, то че ще го минем почти всички е ясно, ама поне да избутаме да родим и да са ни здрави пандемичните бебоци, какво да се прави такъв момент са си избрали да дойдат при нас ❤️

# 233
Както ви казах и ММ е с Ковид. Смея да твърдя, че е в доста добра физическа форма. Уж нямаше никакви симптоми само температура 37.2 и умора за 4-5 дни. Не се е закашлял и веднъж, имаше си вкус и обоняние. Направи си рентгенова снимка и излезе някаква съмнителна находка на белите дробове, която не е пневмония. Веднага след това скенер, който вече показа типичните за Ковид увреждания. Вероятно и аз и детето го караме безсимптомно, но не бих поканила всеки желаещ при бебето със сигурност. Все пак у нас циркулират различни щамове и не желая дори да съм го пропуснала аз и децата да се сдобием с него за Коледа. Желаещите ще почакат малко.
На мен карантината ми свърши, но все още ме е страх да изляза за да не съм заразна. В понеделник все пак ще отида на тонове и лекар, защото отдавна не съм ходила. В петък ми е секциото, а във вторник ще си пусна и задължителен PCR преди хоспитализация.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 19:55 от paradigma

# 234
Уфи Sealove И аз съм в същият филм. Никой не искам най-вече заради нас. ММ когато е с темперетура е нещи страшнооо, СТРАШНО! Grinning
Отделно бабите ни работят няма какмда разчитам на тях 24/7 имат контакт с доста хора, не ми се иска и аз да се тъпча с лекарства заради кърменето. Отделно и заради личната, която няма да иска да прегледа бебето ако сме болни.

# 235
Уфи ще стискаме до 29.... И аз не искам никой да идва. Парадна мечка. Има време за всичко, най-малкото че след няколко дни сама , ще искам да си гушна ММ с бебка и да сме на спокойствие.  Брат ми се оказа, че е с антитела и май всичките на го прекарали. Тях може и да ги пусна,  но пък не искам да виждам жена му😀.
И ходи  обяснявай как няма да има изписване и може би погачи и т.н. бебе не са виждали .

Аз днес " малко " съмпизнервена, дано не се отрази на тоновете утре. Иначе първите 3 месеца, прегледите бяха вагинални  , мери ми таза и корема. Сега като ходя на консултации от както съм в трети триместър ми мери корема.

# 236
Арома, вика ме на 27.11.
Аз до 6.12. Трябва да  съм го родила....най - готино ще е на термин.. .ама ще видим.
Предизвиква се със система окситоцин, и ако няма разкритие ти го правят. ..на ръка. Незнам де сега може и друго да е...ще разберем, ако се наложи.
Изгубен Не сме коментирали нищо за цената, но не мисля че ще иска нещо отгоре. Той ми прави аборта в началото на годината с първата бременност и не е искал нищо отгоре. Не мисля че е редно при положение че ме следи  в частният си кабинет, а само ще раждам в Селена. Иначе с Пелев коментирахме Ковид ситуацията. Каза че единият етаж е приспособен само за жени с положителни резултати. На място ти правят тест при постъпване. Правели после тест и на бебето, но педиатрите решават дали да дадат бебето на майката или да е изолирано. Друго което коментирахме, че ако преносвам - секцио, ако има предпоставка за нормални ще го предизвика. Нямам идея как, чела съм че става медикаментозно. С ММ залагахме кога ще родя..аз съм заложила на 37-38 седмица, той твърди че ще е почти н термина.  GrinningGrinning
 Но относно цената мисля да си направя устата на другият преглед. Аз съм на 30ти пада се 38 седмица. На теб кога ти е другият преглед?

# 237
От днешния последен преглед преди секцио: в 37+4 бебето все още е седалищно 3150 грама, в 35+1 беше 2777, струва ми се малко наддаването, но доктора каза, че е идеално и си отговаря на седмицата. Инструктира ме да отида с минимален багаж (дадоха ми списък), но одобри куфарче с колелца. Бърз тест на място предния ден при приемането. Това за Шейново. Серклажът ще ми го махне след операцията. Ще дам информация от място най-късно в... сряда Smile Време не остана! Направо не мога да повярвам, струва ми се нереално. Blush

# 238
  • Sofia
От днешния последен преглед преди секцио: в 37+4 бебето все още е седалищно 3150 грама, в 35+1 беше 2777, струва ми се малко наддаването, но доктора каза, че е идеално и си отговаря на седмицата. Инструктира ме да отида с минимален багаж (дадоха ми списък), но одобри куфарче с колелца. Бърз тест на място предния ден при приемането. Това за Шейново. Серклажът ще ми го махне след операцията. Ще дам информация от място най-късно в... сряда Smile Време не остана! Направо не мога да повярвам, струва ми се нереално. Blush
Малага, ти си при Вецев , нали? Много поздрави да му пратиш Simple Smile

# 239
Ще му пратя, Жани, разбира се.
Ама то тук много шпиони има, някой може да ме изпревари 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт